Opel'i bazen kötülüyoruz ama hepsi aynıymışş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
G

Gökhan_55

Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar uzun zamandır sitedeyim. ve bir çoğumuz gerek servislerden olsun, gerek kronik arıza bakımından olsun çeşitli sorunlardan dolayı opelden memnuniyetsizliğimizi dile getiriyoruz. ben de bu görüşlerden etkilenerek diğer markaların forumlarını araştırdım... Peugeot 307 si olanlar sakın almayın çok arıza veriyo demişler, volkswagen Passat TDI olanlar sakın almayın turbo arıza veriyor demişler, megane 2 alanlar sakın almayın direksiyon arızası veriyorlar demşler. İşin özü bu verdiklerim sadece örnek ve bu örnekleri arttırmak çok kolay...

Bence arabalarımızı ve servislerimizi kötülemek yerine daha değişik yollar bulmalıyız...

Bu arada araba işinin tamamen şans olduğuna inanıyorum. Sitede kronik sorun olarak gösterilen hiç bir şey henüz benm şansımdan mıdır bilinemz:) önüme çıkmadı...

herkese sorunsuz ve kazasız sürüşler dilerim...

gökhan insanları hiçbir zaman memnun etmek mümkün olmamış zaten herkes herşeyden bir şekilde şikayetçi marka model ne olursa olsun illaki birşey bulurlar
bak mesela hemen bulayım calibraların aydınlatma sorunu kronık :)

Ben sansin yaninda kullanim faktorununde onemli oldugunu dusunuyorum.
Arabayi kullananin fazla limitleri zorlamasi, gerekli ozeni gostermemesi,bakimlarini aksatmasi,birden fazla kullanicinin kullanmasi vs seklinde cogaltabiliriz.

evet arkadaşlar kullanmakta çok önemli

Parayı kimse kolay kazanmıyor,herkes en iyiyi bütçesi dahilinde,imkanları ölçüsünde almaya çalışır....

VW diyorlar;kaliteli,sağlam ,opele göre üst sınıf...bence bu tamamen Doguş otomotivin reklam ve pazarlama taktiğinden kaynaklanıyor.

Fransız araçlarının hepsine karşı soğugum.Nedeni aynı fiyata daha ucuz işçilikli ve malzeme kalitesi sunuyorlar.

AUDİ BMW MERCO ya lafım yok:)

Gelelim servis konusuna;eğri oturup doğru konuşalım...
Türkiye deki opel marka araç sayısı renault hariç pejo citroen ve vw den fazladır...Dolayısı ile yaş bakımından eski araç sayısı da fazladır.Bu da daha çok sorun daha çok şikayet demektir.

Servis konusunda şikayetçiyim diyor arkadaşlar.Ben mersin odak ta eski astra mın bakımını yaptırdım.60000 bakımı..Ve aracımın başındaydım.Tech 2 araca nasıl bağlanır,yağ nasıl değiştirilir,akünün ne kadarlık güçle çalıştıgı,rot ayarı falan filan..hepsi hakkında detaylı bir bilgi verdiler.yakın ilgi ,güler yüz,sohbet..

Aynı şey Odak bayrampaşa da da geçerliyidi.Bizzat görmek istiyorum dedim.Peki dediler.

Adam kışın camsuyuna antiririz koymuyor ve xenon sistemim bozuldu gibi komik şikayetlele geliyor..bunun gibi birsürü örneği var...

Kronik sorun diyorlar.60000 km nin 45000 i istanbul şehir trafinde yapılmış bir aracın hiç bir sorununu görmedim...

Bence birçogunuz başka marka araç kullanmadığı için opel in kıymetini bilmiyor.

Bakın size ne anlatacagım:çok yakın bir arkadaşıma vw transporter bir araç aldık.Expertiz raporu için 250 ytl verdik.Temiz çıktı..Aracı aldık 2 gün sonra ses gelmeye başladı...Gittik ve 700 ytl lik masraf çıktı..adı vw :)

Ben aracımı satarken a dan z ye ne varsa söylediler.Rot başlarının değişmesi gerek ama idarede eder...sis farının camı çatlak vs vs....tabi satışa engel şeyler değil bunlarki aracı alan abiye soruyorum maşallah sorunsuz diyor...

Bence biraz bizde.SİZCEDE ABARTMIYOR MUYUZ?

sorun abartmak değilde.bazı servisler gerçekten öyle bunu kabullenmek lazım.ama tabi aramızda sırf opeli kötülemek için servisleri kötü diyenlerde var maalesef.ne yazıkki memleketimiz bu tür insanlarla dolu.ama tabi bizim gibi opel severler aracına en iyi şekilde bakmaya çalışırlar.çünkü opel her yönüyle çok iyi bir araçtır ve kıymetini herkes bilir.ben şahsen işim gereği megane araç aldım çünkü aracı cok kullandıgım için ve iş için opel astra 2.0 turbo bir araç mantıklı gelmedi.sizcede mantıklı değil mi?ama ne yazıkki opel in değerini ve sadece opel değil diğer araçlarında değerini bilmeyenler de var maalesef.benim astrayı sattığım adam benzini düşünmüyorum ne yanarsa yansın dedi aldı bir ton para veripte.1 hafta sonra geldi bana bu çok yakıyor abi sen bana kazığı attın dedi.var mı böyle şey ya?bende geldiği gibi geri yolladım.şu an oda satılığa çıkarmış.işte konumuzun bir örneği

bende size şöyle bir anımı anlatayım....

Bu aracımdan önce ailecek kullandığımız Bora Pasific vardı. Aracı 0 aldık 15 bin km de ön fren diskleri eğildi ve servis garantiye sokmadı... aynı dönemde okul arkadaşım da 307 aldı onunda fren diskleri eğilmiş ve servis garantiden değiştirdi..

şimdi volkswagen mi kötü pegeoit mi çok iyi?

Geri