opellerde performans sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CeyCeyX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
06cey66' Alıntı:
arkadaslar bildiginiz gibi opeller cok yakiyo ama gitmiyo:mad:

bu soruna 2 cozum buldular
1. turbo takmak ama bundada elektronik aksama zarar verdigi icin ve yuksek masrafi yuzunden 7 milyar gibi .. bu is yatar:cry:
2. tup takmak buda az diil 2 milyar dediler..

sizce baska ne yapabiliriz:o

sonuna kadar katılıorum arkadaşım ama çok yakış konusuna aynı ayarda giden araçlar bu kadar yakmıo :sorry:

kaan67' Alıntı:
lütfen opeli kötülemeyi inanmıycan belki ana ne focus ne megane ne civic hatta bi seferinde 3.18 i öyle bi ektimki aklın duruur
arbayı kullanmayı devir vermeyi bilmiyon demekki

iyi güzel demişsinde dewiri wersen ne olur wermesen ne olur 1.6 golf fsi istersen dewire çoşkunun kralını wer genede bi numara olmaz ortada bi hp we tork war farzetki araban otomatik yani ben arkadaşa katılıorum sınıfındaki otomobillere göre çok fazla yakıo bende bu konuda rahatsızıyım

06cey66' Alıntı:
dogrudur bilmiyorumdur

:kop: :kop: :alkis:

06cey66 birader sen 1.3cdti bi corsayı geçemiyorsan o arabaya iyice bi baktır derim senin arabanda sorun war. walla bende zamanın 2.0 vectra ve 1.6 astra kullandım. şimdide 1.3 corsa kullanıyorum. bütün arabalar hala daha elimde mevcut ve 1.6 astranın 200.000 km yi devirmiş olmasına rağmen ne corsa zorluyo ne onun türünde bir araç

neyse off topic oluyo saden ....
konuya donelim performans i artikmak icin ne yapalim

Ceyhun, en basitinden Green kutu tipi filtre ve splitfire buji+buji kabloları deneyebilirsin ama perfonmans artışının seni keseceğini sanmıyorum, beni kesmedi çünkü.Eğer imkanın varsa Almanya'da dbilas var, onun sitesini araştırıp aracına uygun ve ciddi performan artışı alabileceğin parçalar var.Ecotec motorların modifikasyonunda şu an dbilas 1 numara.İngiltere'de royal motorsports(yanılmıyorsam) TR'de de Best Servis bu firmanın distribütörü.Ya da benim gibi yapacaksın, arabanı satacaksın satabilirsen ve gerçekten performans için üretilmiş bir araba alacaksın (ama önce arabanı satman lazım, ben satamadım henüz :)) Çünkü eşeğe altın semer de giydirsen eşek yine eşek.Koşmuyo at gibi :)

Başta bi carbon clear yaptır derim ben gerçekten farkediyor,halen kullanıyordsan açık hava filtreni söktür cold air intake al,performance buji ve kabloları,performance komple egzost,Garantin doldu ise katalitiği söktür.Bunlar sana 5-7 hp ye yakın kazandırır.Ayrıca power box alabilirsin sahibinden adamın teki satıyordu mantzel . Saçma gelebilir ama kalkarken falan gereksiz voltaj düşüklüğü yapabilecek şeyleri kapat teyp,farlar ,klima fln filan.

1- Astra için komple egzost nereden bulunur?
2- Twinport'larda kat. direkt manifolda bağlı, nasıl iptal edilir.
3- Mantzel powerbox bağlamak için Z motorlara X motorların manifoldu adapte edilmeli, sağlıklı olur mu?

Mantzelin Z14XE ve Z16XE modelleri için power boxı mümkün sitesinde mevcut.Ayrıca satılık da mevcut.
http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2235802
Nekadar doğrudur bilemem sitesinden incelemek lazım.
Arkadasta 1.2 twinport corsa vardı katalitiğini iptal ettirdik bilmem nasıl yaptılar.Manifoldu z yerine x ile değiştirirsen hem power box hemde komple egzost bulma yönünden sorunların ortadan kalkar.

kaan67' Alıntı:
lütfen opeli kötülemeyi inanmıycan belki ana ne focus ne megane ne civic hatta bi seferinde 3.18 i öyle bi ektimki aklın duruur
arbayı kullanmayı devir vermeyi bilmiyon demekki
civic 1,4 mü? imkansız 1,6 astranın 1,6 civic i geçmesi.opel perf. konusunda vasat bencede..yapabildikleri tek şey turboya yüklenmek.çok acı.:mad:

Geri