opellerde performans sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CeyCeyX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaslar bildiginiz gibi opeller cok yakiyo ama gitmiyo:mad:

bu soruna 2 cozum buldular
1. turbo takmak ama bundada elektronik aksama zarar verdigi icin ve yuksek masrafi yuzunden 7 milyar gibi .. bu is yatar:cry:
2. tup takmak buda az diil 2 milyar dediler..

sizce baska ne yapabiliriz:o

Malesef öyle, özellikle kalkışlarda nal toplamaktan bıktım, uzak doğu arabaları bu konuda iyi, en iyisisi bir uzak doğu arabası almak.

arkadaşlar opellerin biraz performans konusunda zayıf olduğunu biliyoruz ama benzin konusunda arabanın hakkını yemeyin bence yakıtı gayet iyi.

performansa gelince arkadaş aracı alıyor gayet güzelcene kullanıyor ve hız yapma durumu olduğu zamanda neden olmuyor diyor.bu tamamen şöföre bağlı aracı alırsın depoyu fulle yağına suyuna bak çık yola vites aralıklarını uzun tut motorunun ciğerini aç bırak o an kaçpara yakarsa yaksın.

arkadaşlar aracımı aldığımda inanın 6.000 7.000 hatta devir kesici devreye girene kadar vitese atmıyodum.balatasını değiştirdim aracı test eden usta araç çok yiy ya sanki arkadan biri itiyormuş dedi.

aracımla şuan 20 ytl lik benzinle 75 km yol yapıyorum.bence 1.6 motor için ideal

Valla ben de 98 astra f var.aynı modelde olup da sözde beygiri çok olan her arabadan daha atik.çoğundan da aşağı değil.100 bg yetiyor beyler.beygir arttıkça yakıt da artar.2000 model civic 120 bg de noluyor.dünya kadar benzin yakıyor.performans olarak da benim arabaya çok da fark atamıyor.(corolla,focus,megane v.s)opel motoru seri ve ekonomiktir beyler.yeter ki yüklenmeden ve devrinde kullanın.

Valla ben de 98 astra f var.aynı modelde olup da sözde beygiri çok olan her arabadan daha atik.çoğundan da aşağı değil.100 bg yetiyor beyler.beygir arttıkça yakıt da artar.2000 model civic 120 bg de noluyor.dünya kadar benzin yakıyor.performans olarak da benim arabaya çok da fark atamıyor.(corolla,focus,megane v.s)opel motoru seri ve ekonomiktir beyler.yeter ki yüklenmeden ve devrinde kullanın.
Sana katılıyorum İlker abi ayrıca bizim araçlar bayada hafif:) tabi onunda ayrıcalığı var 1070 kiloya bence 100 bg yeterli allaha şükür daha yüzümü kara çıkarmadı:)
Ayrıca gelelim asıl konuya bence yakıt gayet cimri lakin devirli kullanımda yoksa öbür türlü 6bine kadar bastınmı o zaman birden bonkörleşiyo ama performasntada bonkörleşiyo:) yani sola çıkıpta tekrar sağa girmek nasip olmadı belki o yüzdendir ama tabiki performanslı kullandınmı baya bi fazla yakıyo ona katılırım:)

Sana katılıyorum İlker abi ayrıca bizim araçlar bayada hafif:) tabi onunda ayrıcalığı var 1070 kiloya bence 100 bg yeterli allaha şükür daha yüzümü kara çıkarmadı:)
Ayrıca gelelim asıl konuya bence yakıt gayet cimri lakin devirli kullanımda yoksa öbür türlü 6bine kadar bastınmı o zaman birden bonkörleşiyo ama performasntada bonkörleşiyo:) yani sola çıkıpta tekrar sağa girmek nasip olmadı belki o yüzdendir ama tabiki performanslı kullandınmı baya bi fazla yakıyo ona katılırım:)
Ya burakcım acaba g kasalar bizimkinden ağır mı?kaç kilo olduğunu biliyor musun?Konuyu açan arkadaşın g kasası var sanırım.ama sanmıyorum g kasanın hantal olacağını

Ya burakcım acaba g kasalar bizimkinden ağır mı?kaç kilo olduğunu biliyor musun?Konuyu açan arkadaşın g kasası var sanırım.ama sanmıyorum g kasanın hantal olacağını
Walla bilmiyorumda İlker abi bizimkiler baya bi hafif geldi gözüme ben zannediyodumki böle baya bi ağır araba sonuçta markası insana öle bi izlenim bırakıyo:) ama bi baktım nerdeyse bi ton:D tabi bi tonun verdiği hafiflikle sonrada ecotecle bütünleşince İlker abi tabi uçmak kaçınılmaz oluyo:D inan aracımın gaza tepkisi çok hassas yani bilmiyorum acaba neden böle performans sorunları filan tabi aracımı kendi sınıflarında karşılaştırırım ya ondan normal geliyo yada cidden F kasalar bi başka dünya heralde bu yazıyı opel vectra Anın arkasında yazıyordu opelin yapıştırmasıydı :)

valla arkadaşlar bendede 97 astra f var performans konusunda diecek bi kelimem yok sınıfında ideal bi araç bence hem kullanış hem performans açısından yüzümü kara çkarmadı yanee :D

evet opellerde performans sorunu var. tahminime göre büyük motorlarda dahi torkları düşük olduğu için performans alamıyorum.ben daha öncede 6 silindirli arabalara bindim.bu omegadan daha ataktı.
ama olsun opel omega iyi araba

konuyu açan arkadaş çoktan uçmuş ama halkı noktalara değinmiş ecotec motor yakıt tüketimine bişey demiyorum diğer araçlara göre gayet iyi bence ama birazcık hantal olduğu kesin.benm araç yaklaşık 1300 kg ve fabrika çıkışı 105 hp doğal olarakda hantal denilebilecek düzeylerde,hiç sevmem ama bide gti lara bakıyorum bazen 700 800 kg arabalar 140 hp :)komik geliyo...

Geri