Opellerin Motor ömrü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyup01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
lpg kullanan arkadaşlar tavsiyem size lpg li araçlar zamanla motor ta silindir kapaplarının üzeri kurum baglar ve performan düşüklügü ve tekleme yapar sizde lpg yüzunde çekmiyo dersinız dogru ama yanlış bu durumu kendınızde halledebilirsinız arabanızla her on binde bir benzin yakın ama motoru yüksek devirde zorlayarak ne kadar basarsanız benzin arabanın motorunu temizler ne tekleme kalır nede çekişten düşme

az önceki yorumu bir örneke açıklıyorum şehirlr arası yolda hız yapıp şehir içine girdiginizde arabanın kalkişlarda biraz daha seridir degilmi nedenı yukarıda açıkladıgım gibi 10 yıldır opel kullanıcısı ve eskı tamırcıyım sorunlarınız olursa yardımcı olmaktan mutluluk duyarım

360,000 km de vec b rektefe olmamış

slm arkadaşlar bende 97 vec b 2,0 360,000km de rektefe olmamış 5000 km de bir yağ değişimi yapıyor kesinlikle yağ eksilme yokperformans çok güzel bakımı zamanında yapıldımı çok rahat 500,000 km yaparbid bide 2 yıldır lpg kulanıyorum

Yağ değişiminin aksatılmaması bence motorun ömrünü uzatır.Biz Uçakların sürekli yağlarını kontrol ederiz (belli saatlerde) yani yağ analiz işlemi yaparız.Aslında bu işlem arabalardada yapılması her servisin bir yağ analiz cihazı olması gerekir.Belli km lerde yağ numuneleri alınıp kontrol edilebilir ve aşınmaların kaynağı saptanabilir , motor açılmadan arıza tespiti basitleşir.Tabi bu iş çok detaylı olduğundan yapılmıyor.Fakat uçakların dişli kutuları çok pahallı olduğundan ve havada çıkacak herhangi bir sorundan dolayı bu yağlar sayesinde hangi dişlilerde aşınma olduğu bulunabiliyor.(Bahsettiğim dişli gurupları farklı elementlerden yapıldığından analiz neticesinde ayırt edilebiliyor)

selam.hırdavat sektöründe çalışıyorum.pazarlama departmanındayım.işe gireli4 ay oldu.şirket bana 2005 model corsa cdti van tahsil etti.araç gayet dinç ve sağlıklı.kilometreyi görünce şok oldum.şuan da 645000 de.aracın motoru hiç açılmamış.aracı 20bin kilometredir kullanıyorum.bakımları için servise gittiğimde sorgullattım.15 binde bir bakımları eksiksiz yapılmış.hiç aksatılmamış.arabanın motorunu ustaya gösterdim.motor iyi yağ yakma yok.üfeleme yapmıyor.sadece turbo hafif arızalı denildi.yani şunu anladım.bakımı yapılmışsa bu araçlar en az 800 bin gider.

rektifiye motorun hareketli aksamının yenilenmesidir, rectify: düzeltmek doğrultmak tan gelir adı,
pistonlar değişir,segmanlar değişir,biyel kolları değişir, silindir yuvaları honlamaya alınıp yeni silindirlerin uyması ve aşınmanın giderilmesi için işlenir,sübaplar ve iticileri değişir.

motor yeni gibi olur, çünkü yeni üretildiğinde ne yapılıyosa neredeyse aynı yapılır.
mesela rektefe değilde ''0''motor alsak komple.aracımın motorunda herhangi bir problem yok ama ilerde 150bg lik bir motor attırmak niyetindeyim.bu mümkün mü?yani yasal olarak?

Geri