Opellerin Motor ömrü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyup01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
dizelin işi 100bin kmde biter mi hiç ya.. bence alakası yok benim corsam 100binde 2004 model daha motorda hiçbir arıza olmadı aküsü bile orjinal...;)
15 binde bir yağ değiştirdiğimizi düşünürsek 7 kere yağ değiştirince ömrü bitiyor mu arabanın :D
bundan önceki vectramız şu anda amcamda ve 250binde bir kerede hararet yaptı... sadece sibopları değişti oda saat gibi çalışıyor...

Ben Arkadasimin sifirdan aldigi calibrayi bilirim 150000km sirf motor contasini degistirdim ve rektefe yok motorda degisen parca yok ..360000km de sattigini bilirim

Son düzenleme:
bizim servisin vectra b 1996 model 2.0 var şu an 787000 km de 10.000 de bir 1 litre yağ yakıyor maşallah

Ankara şaşmazda , bir opel sevisinde vectra gt vardı yol yardımlarına geliyordu...93 sfi mi 95 eco mu bilmiyorum ama kilometresinin 840 binde olduğunu söylemişlerdi ..

..corsa 1.7 dti kulanıorum.160 bindeyim.motor saat gibi..ustam bakımlarını yaparsam 1 milyon yapar dedi,,corsa 1.7 lerin motoru isuzu motoru çünki..

combo 2003 dti Ağrı'da bu kış iki defa kontak yapmadım.saat bile tekler maaşallah diyeyim nazarım değmesin.İnsanın kendinede nazarı değer.

kayınpederim 94 vectra ile 1milyon kmyi devirdi. lpgliydi araç, bildiğim kadarıyla düzenli tüm bakımları yapıldı ve motor yapılmadı diye biliyorum. geçen sene sattı o aracı 99 vectra aldı ama 94 kadar sevmiyor bu aracı.

bende vectra 2.5 var 160.000 de hala 260 gorebiliyorum hala tıkırında arac. hicbir sorunu yok allaha sukur. hani diyorlar ya bmw mercedes alırken kilometresine bakma diye bence opel için de gecerli ;)

2009 model 1.3 opel combo

walla arkadaşlar bende 2009 model opel combo var 1.3 dizel aracın ilk sahibiyim benden baska kullanan yok arac suan 60000km cıvarında arkadan dehşet duman atıyo servise götürdüm baktılar parküteri mi ne filitresi dolup duruyormuş sebebine bakıyolar enjektörler de bozuk olabilirmiş diyolar ve bu saydıklarım garanti kamsamına girmiyormuş şuan araştırıyolar yakıttan ola bilme ihtimalini yüksek tutuyolar. açıkca söliyim aracı ilk aldığım günden beri topkapı shell ve beylikdüzü migorsun sırasındaki shell'den başka yerden yakıt almadım. araç yaklasık 4-5 aydır durmadan ılgınç ilginç hatalar veriyor. yaklaşık 3 ay sol taraftaki yag seviye ışıgı yanıyordu kımse bı sebep bulamıyordu okadar uraştan sonra alttan göstergenin jakı çıkmış ondan dolayı olduğunu anladık. arabayı çalıştırmadan önce kontak açıkken sönmesini beklediğimiz servis ışığı 2 hafta sönmüyor bi bakıyorsun sönüyor. sonra yine belli bir süre sonra yine yanıyor (çalıştırdıktan sonra değil dizel arabalarda kontak açıkken sönmesini beklememiz gereken durumdan bahsediyorum) 2 defada devir saatinin altındaki yan duran S şeklindeki ışık yandı. bi ara bunların hepsi aynı anda yanıyordu bide benzin ışıgı yanıyordu göreceksiniz luna park gibi olmuştu gösterge valla sizi bilmem ama ben bu arabayı alırken yok jantınbı değiştiricem yok siyah olan aksamlarını araçla aynı renge boyatıcam navigasyonlu teyp takıcam diye hayal kuruyordum ama aldığımdan 6 ay sonra saçmalamaya hiç bişey yapmadım araç suan kredisi bitsin hemen satıcam. opeli soranlarada uzak durun lanet bi araba diyorum. adamlar yok şu garantiye girmiyor yok bu girmiyor. daha iç aksamın soyulmasındanda bahsetmedim. bi tanıdığımın vw marka aracı garantisi bitmişken şuan hatırlamadığım büyük bi hatası çıkmıştı vw yarısını biz karşılarız demişti. kimse kızmasın gücenmesin belki kalitelidir ama benimki değil. ve bence opel alınacak araba değil. kuzenimdede antara jeep var onunda kapı kolları kapının içine girip çıkan aksamı mikelajı soyulmuş.

Geri