orta konsol kumanda düğmeleri aydınlatma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hllb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hllb

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
sevgili forumdaşlar, geçenlerde benzer bir başlık vardı fakat bulamadığım için yeni konu açtım.
benim aracımda (1.4t sport) orta konsoldaki ses sistemi ve altındaki klima kumanda düğmelerinin aydınlatma lambaları gündüz şartlarında farlar yanmıyor iken kapalı. karanlık ortamda ve farlar yandığında düğme aydınlatmaları çalışıyor. geçenlerde gündüz olmasına ve üst kısımdaki düğme aydınlatmaları yanmamasına rağmen alttaki klima düğme aydınlatmaları yanıyordu, kontağı kapatıp açınca düzelmedi, sonra ben fark etmeden kendiliğinden düzeldi. bir kaç gün sonra yine aynısı oldu.
bu düğmelerin aydınlatma lambaları çalışması tüm versiyonlarda aynı mıdır?
normalde (hız ve devir göstergesi aydınlatması gibi)  sürekli yanması mı gerekir?
yoksa sadece farlar yandığında mı yanması gerekir?

Ynt: orta konsol kumanda düğmeleri aydınlatma

Merhaba,
Ben de aynı sorunu youtube tan ve servisten araştırdım.

Sonuç şöyle, cd çalar ve klima tuşları aydınlatmaları far sensörüne bağlı çalışıyor.Yani hava yeterince aydınlık olduğunda farların yanmadığı gibi, bu tuşlar da yanmıyor.Auto modda farlar yanınca ya da siz farları açınca tuşlar da yanıyor.

Ben kapı içi led yaptırdıktan sonra bir şey dikkatimi çekti.Klima tuşları karanlıkta hemen yanarken, cd çalar tuşları 5 saniye sonra yandı.Bu geçici bir durum mu henüz test edemedim.

Mantık olarak da zaten orta konsoldaki tüm tuşların far sensöründen gelecek veriye göre paralel yanıp sönmesi gerekir.

halil abi bende daha önce konu açmıştım. bendede şöyle oldu. muzik kısmındaki ışıklar yanıyordu klimanın ısıkları yanmıyordu. kontagı kapadım açtım düzeldi birdaha da olmadı.

diğer kısımda ise farlar yanmıyorken içteki ışıklarda yanmıyor. hatta kapılardaki ve vitesin ışıgıda yanmıyor bende. farlar açılınca hepsi yanıyor.

bende de far yandığında bu düğmelerin ışıkları yanıyor

evet benimde far la bir yanıyor ama sanki bazen farlar yanık olmadan da yanıyor

cevaplarınız için teşekkürler, sonuç olarak orta konsoldaki düğme ışıkları farlarla birlikte yanıyor, ancak benim klima grubu düğme ışıkları bazen keyfe keder yanıyor.. 

Arkadaşlar bende orta konsoldaki ve vites altındaki ışıklar farlardan bağımsız gündüzde yanıyordu.Ne zaman iç kapı koluna led bağladım yanmamaya başladı.Artık farları açtığımda yanıyor.Bu işin mantığını anlamadım.Böyle olursa kapı yollarındaki led çalışmasını iptal edeceğim.

Geri