Ortalama Yakit Tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LOadinG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
14 de çok ya..arkadaşta gtc turbo var o da 14 yakiyo:D

14 de çok ya..arkadaşta gtc turbo var o da 14 yakiyo:D

Sorunda orda ya zaten araç düzgün sıkıstırma yapmdıgı icin benzını atıyor :D fazla gelıyor :P

2007 model 1.6 benzinli ortalama 13-14/100km

ben arabayı yakıcam ful orj araba devirli şehir içi 10 litre yakıor :mad:şehirler arası warsın 8 olsun :D 20 liraya 50 km 30 liraya 80-100 km zor gidior

1977 1900 rekord 8lt şehir dışı yakıtı sizce nasıl

ben arabayı yakıcam ful orj araba devirli şehir içi 10 litre yakıor :mad:şehirler arası warsın 8 olsun :D 20 liraya 50 km 30 liraya 80-100 km zor gidior
istanbulda normal o değer bence çoğu kişi ole yakiyor

Ya aslında yok bi sponsor olan bı olsa yakıt rekoru kırarım walla :) acayıp reklam olur bı arada 407 hdi yapmıslardı yaa yanıma verdıklerı adam can sıkıntısından olmezse tabı :D rekoru kırarız yada o benım kafamı kırar bı saatten sonra :D:D

ortalama yakıt tuketımı ıstıyorsanız ben sıze yazayım arkadaşım;
benzinli 1.6 otomatik vites bir araba için (dolayısıyla maksimum 1600 tuketımı oluyor) 10 lt ye kadar sehir içi tuketim normaldir.
2.0 lt benzinli otomatik vites bir araba için 12 lt ye kadar şehir içi tuketim normaldir.

bu değerlerin fazlası olan benzin tuketimi için kullanım şekli gozden geçirilmelidir.

1977 1900 rekord 8lt şehir dışı yakıtı sizce nasıl
Karbiratörlü, düz motor eski model bir araç için iyi hatta çok iyi sayılır. Bu tip arabalar genelde 100 km de 10 litre civarında tüketirler. Benim 63 model 1700 cc lik aracımda uzun yolda 10 litre civarında yakıyor (gerçi ben biraz fazla sıkıştırıyorum).

Geri