Ortalama Yakit Tüketimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan LOadinG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aracım Astra Sedan 2012 model. 3000 km de şu anda.Arabayı aldığımdan beri BC1 değerini hiç sıfırlamadım ve 3000 km de ki yakıt tüketimim 7.0/100 km şu anda :)
Ne dersiniz sıfır,benzinli ve 1.6 motora sahip bir araç için çok ekonomik değil mi ???

Aracım Astra Sedan 2012 model. 3000 km de şu anda.Arabayı aldığımdan beri BC1 değerini hiç sıfırlamadım ve 3000 km de ki yakıt tüketimim 7.0/100 km şu anda :)
Ne dersiniz sıfır,benzinli ve 1.6 motora sahip bir araç için çok ekonomik değil mi ???

3000 km yi genelde uzun yolda kullandıysanız normal ama daha çok şehir içinde kullandıysanız gayet iyi bence çünkü benim yaklaşık 8.7 litre civarıydı
şuanda 9000 km ye yaklaştım %80 şehir içi ve çok kısa mesafe hiç silmedim ve ortalamam 9.5

Konu fena hortlamış ama devam edelim :D

Ben her hafta sıfırlıyorum ş.içi kısa mesafe 5 yetişkin ( Min.90kg :D ) 10-11 lt
Karma kullanım 7-8 lt
Zaman sıkıntım yoksa tek başıma otobanda 5.5lt :D hız min. 70 max. 140 :)

3000 km yi genelde uzun yolda kullandıysanız normal ama daha çok şehir içinde kullandıysanız gayet iyi bence çünkü benim yaklaşık 8.7 litre civarıydı
şuanda 9000 km ye yaklaştım %80 şehir içi ve çok kısa mesafe hiç silmedim ve ortalamam 9.5
Evet genelde uzun yol ortalamam.Sadece uzun yolda 90-100 km hız yaparak elde ettiğim ortalama 5.8/100 km oldu bu güne kadar.(aynı yolu dönüş olarak da kullanıyorum)

Konu fena hortlamış ama devam edelim :D

Ben her hafta sıfırlıyorum ş.içi kısa mesafe 5 yetişkin ( Min.90kg :D ) 10-11 lt
Karma kullanım 7-8 lt
Zaman sıkıntım yoksa tek başıma otobanda 5.5lt :D hız min. 70 max. 140 :)
Bırak hortlasın kardeş.Benzin olmuş 5 lira.Bu konu hortlamayacaksa hangisi hortlayacak.İnsanlar yani biz ne yapsak da az yaksak diye uğraşır olduk :(

Yakıt tüketimi ve benzin fiyatları konusunda benden başka merak eden ya da bu durumdan rahatsız olan yok mu :)

Geri