Otomatik far sensörü yapımı

fotoğraflar gözükmüyordu şimdi gözükmeye başladı. Kapıları açtığımızda farlar tavan aydınlatmasından elektrik alarak yanıyorsa bizim iş zor. Bizim tavan lambası gecikmeli değil. Sadece kapıları açtığımızda yanıyor. Bu devreyle tavan aydınlatmasının gecikmeli olmasını da sağlayabiliyor muyuz?

fotoğraflar gözükmüyordu şimdi gözükmeye başladı. Kapıları açtığımızda farlar tavan aydınlatmasından elektrik alarak yanıyorsa bizim iş zor. Bizim tavan lambası gecikmeli değil. Sadece kapıları açtığımızda yanıyor. Bu devreyle tavan aydınlatmasının gecikmeli olmasını da sağlayabiliyor muyuz?

O zaman Benim Sistemi Yapıcaksın :) Corsa C olan başlıga bak.

yok tavan aydınlatmasının gecikmeli olması gerekiyor veya şöyle yapabilirsiniz kondansatörün değerini arttırabilirsiniz iki adet 4700 lük kondansatör bağlarsanız oda size bir 10 saniyelik süre verir kapılar kapatılınca veya açılınca 10 saniye kadar aydınlatma sağlar...

devreyi dediğim gibi yaparsanız tavan lambasından almaya gerek yok merkezi kilitten alsanız olur....

Anladım Ben tetiği kapı kilitinden aldım.hem açmayla hem kapamayla yanıcak işte diyotu baglayınca.kontak açıkken röle ışıkları yakmıyor onun için kapıyı açsakta problem olmayacak söylemiştin benim başlıkta.gerçi seninki ekonomik olmuş benimkine göre ama benimde elektronik bilgim seninki kadar değil maalesef ben hazırları bi araya getirip bişeyler yapıyorum :)

senin yaptığın devrede çok güzel önemli olan kararlı çalışması...
ya benimde elektronik bilgim liseden kalma fazla değil yani :)

Teşekkür ederim. Vizelerden önce biraz kurcalıyım bakalım :D keşke daha önce görseydim başlığı bugün karaköydeydim alırdım malzemeleri :D

devreyi iki adet kondansatörle yapacaksan en sondaki kontağa bağlı röleye de gerek yok...yani tek role yeterli...

farkettiyseniz benim roleler fii tarihinden kalma (boyutlarından anlaşılıyor) malzemeler hep çıkma. Büyük şehirde olsak devre iyice küçülecek... :)

Çok soru sordum ama birşey daha sormak istiyorum. Bunu aynı zamanda far sensörü olarakta kullanabilir miyiz. Malum bizim arabaların farları kontağı kapatınca sönmüyor. Düdüğüde bozulmuş bazen ötmüyor. Hava aydınlıkken insan unutuyor farları bazen. Bunu far sensörü olarak kullansak far anahtarıyla oynamadan hava kararınca farlar yansa aydınlanınca sönse :D

Geri