Otomatik far sensörü yapımı

ikili resim var onun alt resmişnde bağlantı şekli var ona göre bağlarsan olur...

senin yaptığın devrede çok güzel önemli olan kararlı çalışması...
ya benimde elektronik bilgim liseden kalma fazla değil yani :)

Ahhh bende oda yok işte düz lise üniversitede işletme bende :).1.5 haftadır kullanıyorum şuana kadar problem çıkarmadı.düşündüğüm kadar iyi oldu diyebilirim ;)

Alper insan ilgilendikten sonra oluyor...ben arabayı alana kadar arabanın sadece gezme kısmıyla ilgileniyordum...şimdi sök tak daha güzel geliyor :)

tebrikler

Saygı değer insanlar bu bir far sensörü zaten
burada ldr ve direncin yerlerini değitirip bir devre daha yaparsanız ters devre olup hava aydınlanınca sönen lambalar olur kapı ya veya tavan lambasına bağlamaya gerek yok direk far anahtarına bağlanır ozaman sizin yaptığınız devrede üzerine (ldr )nin yük geldiğinde yani hava kardığında lambalar otomati yanar potansiyometre ile de önce parklar sonra kısalar olacak şekilde ayarlanır benim dediğim devre yapılıp bağlanırsada ldr nin üstünden yük gittiği zaman yani hava aydınlandığında lambalar sırayla söner önce kısalar sonra parklar

Son düzenleme:
birde bu araçlarda direkt gecikme devresi olduğu için tavan lambasından veya devresinden lambalara paralel bir baplantı yaparsak bu devre olmadan tavan lambasıyla beraber kısa lambalarla (ona bağlandığı taktirde)yanacak ve sönecektir bu devreye ihtiyaç yoktur bu devre far senserü devresidir fallow me özelliği olan far sensörü devresi

biz zaten başka bir şey demedik ki sayın hardcat sizin dediğiniz gibi yapmazsak yani direkt olarak sadece role bağlasak hem gece hem gündüz yanacak bunu engellemek için ldr li bir devre eklendi ...

Geri