Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ben de uyudum. ama sabah erken kalkamadım. aslında dün alış verişin tam zamanıydı. pek çok yerde bir gecelik indrimler vardı. her yer erkenden kapandı. saat 20:00'de eve dönmek zorunda kaldım.

Bazı tanıdıklarımla görüştüm, onlarda uyumuşlar. İyi bari tek değilim :D Sabah erken kalkıp kimse yokken gezmek daha güzel haberleri yok bu kafayı bulup akşama kadar yatanların :)

Gece mehmet okurun maçı vardı, yoksa bende erkenden yatacaktım :D Tabi uyanık kalmak için kola ile birşeyleri karıştırmış olabilirim..

Tüm otomatik camiasının yeni yılını kutlarım

Polat abiiiiiiiiii ! !
sattığım arabayı tekrardan alıyoruz :D:D

ben misafirdim, biraz bira felan derken sabah ettik. o kıyaklıkla iyi basmışım arabaya eve 180-190 dönüyodum. bayadır basmıyodum açılmıştır motor.

ama eski tadlar yok valla, sönük gibiydi. yakın arkadaşımında yurtdışında olmasından dolayı dışarıda gidemedik. inşallah bu sene iyi geçer. neyse geceye daha uzun yazarım.

bir arkadaş tam otomatiği nasıl kullanılcağını sormuş. kurallar az ve basit
1. yağını eksik etme, zamanında filtre ile değiştir.
2. motor devirli iken vitese atma sakın.
3. araba çok az giderken bile ters vitese yada parka alma sakın.
4. çok gerekli değilse 3-2-1 konumlarını kurcalama (burda amacım vites değişince çok fazla devir farkı yaratılmamasıdır. yani aniden 2000den 4000e çıkmalar yada tam tersi düşmeler, balataların ömründen yer.)
5. ayak frende iken motora gaz verme.(çok şık bi görüntü olsada balataları çabucak yakacak bir haraketdir)
6. kadın kısmına verme.
7. burak ı yolda görürsen sakın fren yapma. otostop yaparsada üstüne sür.

bu arada boşa atmanın zararı yok, ama karıda yok. yani bayır aşağı boşda inmek şanzımana zararlı değil cebine zararlı. yakıt yakar. motor döndüğü sürece yağ basar.
bastığı yağ yağlamada değil vites geçirmekde lazım. dişliler zaten yağın içindeler.

önce elfrenini çekip sonra parka almak iyidir. ama parkda zorlanmasının kısa vadede değil uzun vadede zararı olur. o uzun vadeye kadar zaten araba hurdaya çıkar.15-20 seneden fazla bir zamandan bahsediyorum. ben ne kadar rampa olursa olsun el frenini kullanmıyorum hep parkda bırakıyorum.

Son düzenleme:
Parkta bırakmak daha zevkli. İleri gidip gelişini hissetmek güzel oluyor :D

Geri