Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar ben bişey sorucam ben opel astra alıyorum yarın 2002 model otomatik vites 160.000 km de lgp si de var arabanın fiyatı çok uygun 11.500 alıyorum nasıl

normal fiyatından pahalıya mal olmaz inşallah

Son düzenleme:
Polat Abi [URL="http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=47007&highlight=gaz+yememe"]http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=47007&highlight=gaz+yememe[/URL]
sayfada lpg sigortasını çıkarın demişsin çıkardığıma sorun çözülürse ecu dan mı? yoksa 3-4gün benzinde gitmem gerekecek mi

serkan lpg ecularında şöyle bir sorun var. belli bir zamandan sonra beyin kendini lpg ye göre ayarlıyor. buda benzinde sürüşü bozuyor. bazen lpg ecusu değişmek gerekiyor kimi zaman biraz benzinde sürmek yetiyor.
sigortayı sökmek arabanın kendi ecusunu devreye alıyor. böylelikle lpg ecusunun benzinde sürüş karakterleri devreden çıkarak gerçek karaktere dönmesini sağlıyor. ve araç düzelmişse lpg ecusu bozuk diyebiliriz. yada lpg ecusu ayarları bozuk. tabi bu yöntem her marka lpgde işe yaramayabiliyor. kimisi sigortayı söksende lpg ecusundan devam edebiliyor.

eğer imkanın var ise 1-2 gün benzinde bin yok ise sigortayı sök. düzelme olursa ecuya yönlenirsin. olayın benzinde olmasından lpgci ustalar seni servise yollar. servis bulamaz lpgciye yollar. arada olan sana ve parana olur.

LPG Lİ ARAÇLAR MUTLAKA AMA MUTLAKA AYARA GİDERKEN 15-20 DK BENZİNDE SÜREREK GİTMELİLER. BÖYLELİKLE AYAR YAPARKEN GERÇEK BENZİN AYARINA DÖNMÜŞ OLUR ARABA.

sevgili arkadaşlar, hepinize sağlık-mutluluk ve başarı dolu yeni bir yıl diliyorum. herşey gönlünüzce olsun. noel babayı gören olursa selam sölesin. bayadır hediye getirmiyo bari bu sene boş geçmesin. önlere lastik lazım. 235-40/18 diyin o anlar.

arkadaşlar hepinize selamlar.
bir kaç gün sonra allahın izniyle inşallah toyota corolla 'mı (tam otomatik)alıcam.
otomatik vites kullanmayla ilgili kafama takılan bir soru var .
otomatik vitesi boşa almak zararlı bunu biliyorum.
peki,aracımızı rampaya parkederken şanzımana yük bindirmemek için ,
önce el frenini çekip ,sonra N kunumuna alıp,(boşa alıp) freni bırakıp yükü el frenine bindirdikten sonra p (yani park )konumuna aldığımızda aracın yükü şanzımana değilde el frenine biniyor ve bu şekilde şanzımanın ömrü uzuyormuş (duyduğuma göre)
peki ,biz bu işlemleri yaparken (araç hareketsiz vaziyettte) N konumunda geçen süre aracımızın şanzımanına bir zarar verirmi.?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla....

durdum yerde n de durmasının bi zararı olmayacağını sanıyorum dediğin islemi bende yapıyordum bi kaç sefer yapmadım ayağım frende p ye alıyor el frenini çekiyor öyle stop ediyorum yük sanzımana binmiyor sanzımana binince vitas kolunun süstası zor basılır ordan anlayabilirsin

aynı şekilde frene basılı p ye alıyorum el frenini çekiyorum. bir sorun olmadı.

rampada p ye aldıktan sonra freni bırakırsanız ell frenini çekmeden o zaman yük sanzımana biner

el frenini çekmeden p ye almayın. kısa beklemelerde n ye almayın, inişleerde n ye almayın. d her sürüş koşulunda kullanılabilir.

EE ne yaptınız yılbaşında arkadaşlar?

Mutlu yıllar diliyorum herkese sevdiklerimizle beraber.

Ben UYUDUM.

Yorgundum ne yapayım. Hiç bekleyipte kendimi yormayım dedim. Bir şeylerde içmedim. Sabahta erkenden kalktım. Güzel gezdim. Bugün ortalık çok sakindi. Sakin bir Ankara gününü doyasıya yaşadım :D

Araba olayını da erteledim. Kafam daha bi rahatladı. Bu araba olayını düşünmeye başladığımda rahatsız oluyorum. Benzin fiyatlarının şuanki halinide biliyorsunuz. Bugün amcamın arabasına 3.65'ten aldık benzini 100 liralık. 27 litre geldi. Güler misin ağlar mısın. Araba maraba almam ben arkadaş. Her şeye zam geldi madem, ben de her şeyden uzak :) Siz de ne haberler var anlatında dinleyek.

Geri