Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar ben bişey sorucam bende opel astra var 2002 model otomatik araba geri vitese bazen giriyo bazende girmiyo neden olabilir veya bana önerebileceğiniz usta veya teknik servis varmı yardımlarıınızı bekliyorum ? istanbulda oturuyorum

arkadaşlar ben bişey sorucam bende opel astra var 2002 model otomatik araba geri vitese bazen giriyo bazende girmiyo neden olabilir veya bana önerebileceğiniz usta veya teknik servis varmı yardımlarıınızı bekliyorum ? istanbulda oturuyorum

konumuna getirdiğinde geriye geçmiyormu, önceki vitesdemi kalıyor yoksa boşamı çıkıyor. sanırım konum sensöründen ama koldanda olabilir. kolun konuma gelince bastığı yerden olabilir.
içeriye girersek, ventiller olabilir. iyi bir ustaya gösterilmesi lazım.

geriye takdığımda gaza basınca boşta oluyo basıyorum gaza gitmiyo araba tahminen ne kadar masrafı vardır? bazen de geçiyo geriye gidebiliyorum

geriye takdığımda gaza basınca boşta oluyo basıyorum gaza gitmiyo araba tahminen ne kadar masrafı vardır? bazen de geçiyo geriye gidebiliyorum

şimdi birinin bakması lazım, bakılcak yer kolun tam geri vitese geldiğindeki yeri. şanzıman üstünde veya kolun altındaki yerde olabilir. 20-50 arası bi rakamla hallolabilir. belki vida sıkılacaktır para bile almazlar.
konum sensörü ise şanzıman açılmadan hallolcak bişiyse 50-100 arası tutar.
şanzıman açılıcaksa her halukarda 500-1000 arası tutacaktır. çünkü şanzıman her açılmasında bazı parçalar değişecek. bişi yapmasanda tamir takımı dedikleri tüm contaların olduğu parçalar değişecek. buda hem tamir takımı hemde işçilik demek.

bazen geriye geçiyor dediğinde gidişi felan normalmi? yoksa bastığından daha azmı gidiyor. bazende boşa geçiyor dediğinde gaza çok bassanda gitmiyormu araba.

bazen geriye geçiyo dediğimde normal gidiyo sorunsuz kardeş bazen geçmiyo dediğimde gaz veriyom olduğu yerde duruyo araba N deki gibi ben bu sorun için opel yetkili servisemi gidiyim yoksa iyi bi otomatik şanzımancı ustayamı gösteriyim.

serkan lpg ecularında şöyle bir sorun var. belli bir zamandan sonra beyin kendini lpg ye göre ayarlıyor. buda benzinde sürüşü bozuyor. bazen lpg ecusu değişmek gerekiyor kimi zaman biraz benzinde sürmek yetiyor.
sigortayı sökmek arabanın kendi ecusunu devreye alıyor. böylelikle lpg ecusunun benzinde sürüş karakterleri devreden çıkarak gerçek karaktere dönmesini sağlıyor. ve araç düzelmişse lpg ecusu bozuk diyebiliriz. yada lpg ecusu ayarları bozuk. tabi bu yöntem her marka lpgde işe yaramayabiliyor. kimisi sigortayı söksende lpg ecusundan devam edebiliyor.

eğer imkanın var ise 1-2 gün benzinde bin yok ise sigortayı sök. düzelme olursa ecuya yönlenirsin. olayın benzinde olmasından lpgci ustalar seni servise yollar. servis bulamaz lpgciye yollar. arada olan sana ve parana olur.

LPG Lİ ARAÇLAR MUTLAKA AMA MUTLAKA AYARA GİDERKEN 15-20 DK BENZİNDE SÜREREK GİTMELİLER. BÖYLELİKLE AYAR YAPARKEN GERÇEK BENZİN AYARINA DÖNMÜŞ OLUR ARABA.

abi teşhis yine doğru :rolleyes:

iki gün yaklaşık 25 km benzinde kullandım bugün sabah -6 derece en ufak tekleme veya gaz yememe gibi bir sorun çıkmadı. Peki şimdi benim lpg ecusu mu bozuk veya ayarsız geçen hafta ayarlattım gördüğüm kadarıyla enjektörün ms ayarlarını yaptılar bu econun ayarları farklı mı?

Son düzenleme:
bazen geriye geçiyo dediğimde normal gidiyo sorunsuz kardeş bazen geçmiyo dediğimde gaz veriyom olduğu yerde duruyo araba N deki gibi ben bu sorun için opel yetkili servisemi gidiyim yoksa iyi bi otomatik şanzımancı ustayamı gösteriyim.

adam gibi adamsa otomatik şanzımancı, kendide bakabilir.

abi teşhis yine doğru :rolleyes:

iki gün yaklaşık 25 km benzinde kullandım bugün sabah -6 derece en ufak tekleme veya gaz yememe gibi bir sorun çıkmadı. Peki şimdi benim lpg ecusu mu bozuk veya ayarsız geçen hafta ayarlattım gördüğüm kadarıyla enjektörün ms ayarlarını yaptılar bu econun ayarları farklı mı?

bu düzgünlükle baya zaman devam ederse ecu sağlamdır. bozulmaya başladımı 2 gün benzinde binersin.
ama birkaç gün sonra yine bozulursa ecuyu değiştir bence.
ayara giderken bozukluk vardıysa ayarlar tam olmaz. benzinde sürerek git ayara. bak o zaman nasıl serileşiyor araba ve yakıtın nasıl düşüyor.

burdayız abi günaydın nasılsın

Geri