yağ uygunsa problem olmaz, 0 la başlayan yağları tercih edebilirsin ama erzurumda değilsinki gerek yok. ama imkanın varsa günde 1-2 dk rölantide çalıştırman iyi olur. yağlar tekrardan motora sarılır. yoksa 5 günden sonra yağ iyice süzülmüş olur ilk çalıştırmada biraz aşınma yapabilir. aşınma diyorum ama bunlar uzun vadeli şeyler.
abi öncelikkle sana tekrar çok çok teşekkür ederim..
paylaşım ve yardımlaşma diye buna derim..
abi aracım daha 10 günlük ve 350 km de ..
antifiz ve yağ olarak korkum yok.
yanlız benim kendi düşüncelerimi paylaşmak istiyorum...
öncelikkle 5 gün için hergün 1 - 2 dakkika rolantide çalıştırsam,atıyorum bu gün öğlen çalıştırdım araç ısındı, istop ettim,
yarın'a kadar motordaki yağ tekrar kartere süzülüp ve ben yarın tekrar marşa bastığımda ,ilk çalıştırma esnasında yine bir miktar aşınma olacak ve bu 5 gün boyunca 5 defa marşa basacam her marşa bastığımda motordaki yağ kartere süzüldüğünden ve havanında soğuk olmasından dolayı motor geç ısınıp ve daha çok aşınacak.(kendi düşüncem)
ama ben 5 gün hiç çalıştırmasam 5. gün (zaten arabayla işim var)aracı çalıştırsam ,aşınma 1 defa olacak ve motordaki aşınma minimum olacak.(buda kendi düşüncem)
yani kısaca özetlersek,
ahmet ,aracıyla her gün işe gidiyor, her sabah işe giderken ve her akşam iş dönüşü marşa basıyor ve hergün toplam max 20 km yol yapıyor..
mehmet ise ,aracını hafta içi kullanmıyor sadece pazarları aracını gezmek ,akraba ziyareti vs. için kullanıyor ve max 3 dafa marşa basıyor.
ahmet 1 yl sonunda max 9000 km yol yapıyor..
mehmet ise 1 yıl sonunda 12.000 km yol yapıyor...
benim kendi düşüncelerime göre ...
ahmet'in aracı daha az yol yapsa bile ,aracının motoru
mehmet'in aracından daha çok aşınıyor...
polat abi sakın yanlış anlama ,sadece kendi düşüncelerimi paylaşmak istedim,
benim araçlar hakkında bilgim yok ,senin sayende kendi çapımızda bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz..
SAYGILARIMLA....