Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar ayrıca merak ettiğim bir konu var..
aracımı en son dün kulllandım..
istanbul malum buz gibi soğuk ve kar var..
şu an aracım dışarıda (kapalı garajım yok)bir kaç gün kardan dolayı çıkaramıyacam max 5 gün
soruma gelince ..
aracım malum rodaj sürecinde,bu soğuk ve kardan dolayı ,aracımın motoru soğuktan ömrü açısından etkilenirmi?
sorum biraz saçma ama ,araba yeni olunca insan biraz fazla pirpirikli oluyor..
saygılarımla..

O kadar da değil canım :) Hiçbir şey olmaz merak etme. Benim araba bendeyken, benzin alacak param yok, 1 - 2 ay yattığı olurdu. Komşular otoparkta arkama dururdu artık sen nasıl olsa çıkmıyon diye. Çıkmak istesem bakardım arkamda araba var, hiç iletişime geçecek halimde yok, binerdim otobüse.

Son düzenleme:
evet baktım motor vw ile aynı imiş, şaşırdım doğrusu çünki hem amerikan şirketi hemde mercedesin ortağı vw ile işbirliğinde. ayrıca vw ninde commonrail e geçmeside cabası.

burak beeeeey, benzini-arkandaki arabayı bahane etmeyelim, ne var şu doğalgazlı otobüslerde bir söyle. artık sırf işin sırrını bulmak için gelip otobüslere binicem.

evet baktım motor vw ile aynı imiş, şaşırdım doğrusu çünki hem amerikan şirketi hemde mercedesin ortağı vw ile işbirliğinde. ayrıca vw ninde commonrail e geçmeside cabası.

burak beeeeey, benzini-arkandaki arabayı bahane etmeyelim, ne var şu doğalgazlı otobüslerde bir söyle. artık sırf işin sırrını bulmak için gelip otobüslere binicem.
Vallahi süper. :D Birde 75 dakika hikayesi var. 75 dakika içinde bir otobüsten diğerine 1.50 kr yazacağına 50 kr yazıyo karta :) Yani istersen 10 otobüse bin yazmıyor. Metro içinde geçerli. Paramız yok abi.

Burak, bırak bu borç işlerini, hayat boyu bitmez. (söyleyene bak dediğini duyar gibi oldum ama neysee :D)

arkadaşlar ayrıca merak ettiğim bir konu var..
aracımı en son dün kulllandım..
istanbul malum buz gibi soğuk ve kar var..
şu an aracım dışarıda (kapalı garajım yok)bir kaç gün kardan dolayı çıkaramıyacam max 5 gün
soruma gelince ..
aracım malum rodaj sürecinde,bu soğuk ve kardan dolayı ,aracımın motoru soğuktan ömrü açısından etkilenirmi?
sorum biraz saçma ama ,araba yeni olunca insan biraz fazla pirpirikli oluyor..
saygılarımla..

yağ uygunsa problem olmaz, 0 la başlayan yağları tercih edebilirsin ama erzurumda değilsinki gerek yok. ama imkanın varsa günde 1-2 dk rölantide çalıştırman iyi olur. yağlar tekrardan motora sarılır. yoksa 5 günden sonra yağ iyice süzülmüş olur ilk çalıştırmada biraz aşınma yapabilir. aşınma diyorum ama bunlar uzun vadeli şeyler.

Vallahi süper. :D Birde 75 dakika hikayesi var. 75 dakika içinde bir otobüsten diğerine 1.50 kr yazacağına 50 kr yazıyo karta :) Yani istersen 10 otobüse bin yazmıyor. Metro içinde geçerli. Paramız yok abi.

bizde bitirdik parayı ama her halukarda gaza para çıkıyor. ben başka şeyden şüpheleniyorum. güzel bir kız olabilir mesela. hergün otobüse binen.

YANDAN ANİDEN ÇIKANLARI AFFETMEYEN OTOMATİK SEVER.

İyi güldürdün beni polat abi :D:D:D

Geri