Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
hayır,ben onlardan bahsetmiyorum.manuellerde vites değiştitrken hiç ses duymuyorsanız cidden sasırtıcı.(ben elektronik bi sesten bahsetmiyorum)değiştirirken,o gaj guj sesini duyuyorsunya,işte o yetiyor:D
%20 uyarı cezam var bu sesten dolayı:D

otomatik çok rahat 1 senedir kullanıyorum bir problem yok,

35 yaşında hiç açılmamış ve sorunu olmayan, sadece "yeni aldım bakımını yapalım" diyen sahibi yüzünden açılan ve içini prırıl pırıl muhafaza etmiş şanzıman bilirim.

Hangi sesten bahsediliyo? Vites değiştirirken çuflama sesinden bahsediyosan o turbo otomobillerde blow off dan gelen bi sestir, şanzımanla alakası yok yada motorla..turbo nun içine dolan basıncın dışarı atılması ile elde edilen bi ses.. Eğer devir sesinden bahsediyosan otomatik arabada şanzıman en üst devire kadar kullandıgı icin vitesi manuel arabadan daha çok ses verir.

zevk meselesi sevmiyorum işte otomatik sen ne dersen de :D

Gerek otomatik, gerekse manuel vitesin ayrı ayrı güzellikleri, üstünlükleri ve özellikleri vardır. Her ikisini de kullanan birisi olarak ikisini de ayrı ayrı seviyorum. Kullanım tarzı, trafik yoğunluğu gibi durumlar karşısında birbirlerine üstünlük kursalarda onlarsız da olmuyor ki.:)

ne manuel ne otomatik yaşasın easytronic :)

easytronic cok kullandim, manual olsa daha iyi dedim her seferinde. otomatik olacaksa, tam olacak, full otomtik (kitlemeli sanzuman) rampada ayagimi frenden cekince, ayni dizel bir aracin rampada yarim depriyajla bekledigi an gibi benim gaza basmami bekleyecek. o titresimi alacaksin, icine sinecek. yaniiii otomatik diyorum baska bir sey demiyorum.

evet, kaçırmama meselesine ben de hastayım.

arkadaşlar easytroniclerde kickdown den şey varmı nedir + ve - leri neler

Otomatik vites çok rahat. Otomatikte alıştım otomatikte devam edeceğim kısmetse. Küçüklükten beri vites denen şeyin olmamasını hayal eder dururdum. Ne gerek var küçült büyült bırak araba kendisi yapsın işte. Çok da güzel yapıyor. Sağ el sol ayak serbest. İstersen sol ayağınla müziğe tempo tutup sağ elinle bilek güreşi yapabiliyorsun :)

Eskiden çok yakma problemi vardı artık teknolojinin gelişmesiyle manuellerden daha az yakıyor (bkz:peugeot 308). Kısaca otomatik vites is the best...

Geri