Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
robotize şanzımanlar ilk çıktıklarında biraz uyum sorunu yaşadılar. bu yüzden adları çıktı. arkadaşlarının bahsettiği olaylar 5 yıl önceydi o yüzden korkmana gerek yok.
ancak gerçek otomatiğe göre daha narin olduklarını söyleyebilirim.

nasıl kullanacağına dair bendende tavsiye istersen.
1. düz vitesden daha az yaktırmak istersen pedala yavaş bas
2. sistemde debriyaj olduğunu unutma ve gaza fazla yüklenmemeye dikkat et (hani düz vitesde vites değiştirirken gazdan ayağımızı çekiyoruzya, bunda çekmediğimiz için debriyaj daha çabuk aşınıyor. ama bu vites atarken ayağını gazdan çek anlamına gelmesin.sadece çok yüksek devirlerde mesela sportif bir kullanımda debriyajın daha çabuk biter anlamında.)
3. sistem elektronik bir beyin ve havalı pistonlar tarafından yönetildiğinden kutup başı çıkarıldığında vitesle oynama (nadirende olsa beyin karışabilir)
4. triptonik kullanımda çok seri haraketler yapma (vites küçülttün ama sistem daha küçültmeden bu sefer büyüttün gibi)
5. rampa kalkışlarında dikkat et unutma altındaki düz vites bir şanzıman.
6. olurda sorun çıkarsa ki şimdikilerde böyle bir sorun yok sakın kurcalama ve ehil olmayanlara kurcalatma.

kazasız belasız kullanmanı dilerim.
:tesk::tesk::yahoo::good:

birazda nasip kısmet easytronice bağlamamk lazım herşeyi ben iki araç sattım şu ana kadar ikiside otomatik baya değerinde gitti hatta ilki acaip bi fiyata gitti süperdi yani bizim millette var manuel hastalığı artık ne kadar sürer bilemem 5-10 yılmı artık bilemeyecem...hayırlısı olsunn..
yok 5-10 yıl değil 20 yıl bile geçse vazgeçemez insanlar manuelden..manuel otomatikten fazla bile olsa fiyat olarak yine manuel alırlar bnce...:D:D

passat tiptronic.. açıkcası manuellerden çok daha hızlı vites değiştiriyor, ışıklarda gaza asılmam ama her defasında en önde olurum. bunun nedenlerini araştırırken bir test videosu bulmuştum, 170hplik otomatik golf, 170lik anuel golfü, 200hplik astra gtcyi, 240hplik reno megane rs'i fena tokatlamış.. yani o beygirler, hızlı bir biçimde yola yansıtılamadıktan sonra birşey ifade etmiyor.

oto. şanzumanda önemli olan şey her 60bin kmde şanzuman yağını ve filtresini değiştirmektir. aksi takdirde aşınan, yağ sisteme ağır hasar verebiliyor.

Benimde aracım otomatik vites.Kullanımı gerçekten çok rahat.Ben arabaları insanın üzerine giydiği giysilere benzetirim.Araç araç sahibinin üzerine oturan giysi gibi olmalıdır.Ne bir beden küçük ,ne bir beden büyük olmalı.Şu anki aracacımla çok rahatım.Ama henüz acemiyim :) yavaş yavaş ustalaşmak istiyorum .

Ben, jeep kullanan, 1.65 lik çok adam gördüm...Onlar ne yapack peki ?! :)

Demekki kendini aracına uygun ve rahat bulmuştur.Kendisi rahatsa bir sorun yok.Mühim olan kendine uygun hissetmesi aracını.:p

Öyle diyorsanız, öyle olsun...:)

Modacısınız sanırım.. :)

oto. şanzumanda önemli olan şey her 60bin kmde şanzuman yağını ve filtresini değiştirmektir. aksi takdirde aşınan, yağ sisteme ağır hasar verebiliyor.
Arkadaslar bir sorum olacak. sanzuman yagi ve filtresi derken, benim bildigim sanzuman yagi oluyor ama, bunun filtresini de normal motor yag filtresi gibi degistirmemiz gerekiyormu, bu arada, ben de Vectra B1 2.0 otomatik bir arac var, aldigimda 115.000km deydi, simdi 170.000 km ye geldi, daha ben sanzumana bakmadim bile, ustada bakmadi haliyle. insallah bir problem olmaz

Arkadaslar bir sorum olacak. sanzuman yagi ve filtresi derken, benim bildigim sanzuman yagi oluyor ama, bunun filtresini de normal motor yag filtresi gibi degistirmemiz gerekiyormu, bu arada, ben de Vectra B1 2.0 otomatik bir arac var, aldigimda 115.000km deydi, simdi 170.000 km ye geldi, daha ben sanzumana bakmadim bile, ustada bakmadi haliyle. insallah bir problem olmaz

Her bakımda yağını kontrol etmek lazım diye düşünüyorum...Sonuçta önlem almak, onarmaktan daha kolaydır ve ucuzdur..;)

muhakkak, dediklerin dogru, ben zaten yagina bakmasi icin ustami uyariyorum, ama bana filtre olayi ilginc geldi. ben boyle bir seyin varligindan bi haberim yani

Geri