Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selam arkadaşlar bu foruma yeni üye oldum bi kaç gündür okuyorum yazılanları güzel bi arkadaşlık oluşmuş dikkatimi çekti çok beğendim belki bana da bi yer vardır diye düşündüm ve buradayım :)

Adım ilker sakaryalıyım

Selam arkadaşlar bu foruma yeni üye oldum bi kaç gündür okuyorum yazılanları güzel bi arkadaşlık oluşmuş dikkatimi çekti çok beğendim belki bana da bi yer vardır diye düşündüm ve buradayım :)

Adım ilker sakaryalıyım

Hoşgeldin İlker.

Geç otur şöyle. Polat Hoca'm herkese soğuk meşrubat ısmarlayacakmış; iftardan sonra tabii. :)

Sakarya'nın neresindensin bu arada?

Ya arkadaslar bı sorunum var gercı polat hocama ozelde yazmıstım buraya da yazmak ıstedım aracımda seyır halınde ıken bı tıtreme var sankı nasıl desem gaz pis geliyo gıbı ..
Once sanzuman diye dusundum ama degil sanırım sanki yakamıyor gıbı yakıtı..
Bujilerden kaynaklanabılır mı
yada enjeksıyon yaparmı ..
Şimdiden teşekkurler ..

oh be kavuştuk foruma sonunda. neydi öle ya. elim ayağım kesilmiş gibi. bu arada boşlukda facebookda OTOMATİK VİTES SEVENLER grubu kurdum. çoğumuz ordayız. samide tabi. daha bişi yapmadık ama yapıcaz.

adresi http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=144580588896134

nasıl ramazanla aranız, ben her ramazan kavga eder mahkemelik olurum aslında ama bu sene evde sessizce uyuyarak geçiricem. sigarasızlık bana yaramaz. yengenizide boşarsam gene ramazanda boşarım heralde.

ilkercim hoşgeldin. keyifli zamanlar dilerim. daha öncede sorduğum gibi titreme ileri gerimi. ileri geri ise motor tekliyordur ve sallar. ama direksiyonda hissediyorsan yada kasada sağa sola gibi bir titreme ise akisden başlar , lastik jant olarak gider.

eğer motor şüphen varsa aracını en yüksek vitese çıkarıp düşük devirde sabit git, ufak vurmalar var ise buji kablosu sonrada bujiye baktır. buji kablosu vurma yapar, bujileride en kolay anlama yolu, gaz pedalına durduğu yerde 1-2cm basacaksın. eğer motor gaz yerse sağlam ama gaz yemez stop edecek gibi olursa bujilerin ömrü dolmuştur.

bujilerden 1 tanesi arızalı ise ilk söylediğim gibi vurma yapar ama zaten o bujiyi sökerseniz gözle anlarsınız bozuk olduğunu.

araç hakkında biraz bilgi ver, düz-otomatik, lpg benzin gibi.

ilkercim hoşgeldin. keyifli zamanlar dilerim. daha öncede sorduğum gibi titreme ileri gerimi. ileri geri ise motor tekliyordur ve sallar. ama direksiyonda hissediyorsan yada kasada sağa sola gibi bir titreme ise akisden başlar , lastik jant olarak gider.

eğer motor şüphen varsa aracını en yüksek vitese çıkarıp düşük devirde sabit git, ufak vurmalar var ise buji kablosu sonrada bujiye baktır. buji kablosu vurma yapar, bujileride en kolay anlama yolu, gaz pedalına durduğu yerde 1-2cm basacaksın. eğer motor gaz yerse sağlam ama gaz yemez stop edecek gibi olursa bujilerin ömrü dolmuştur.

bujilerden 1 tanesi arızalı ise ilk söylediğim gibi vurma yapar ama zaten o bujiyi sökerseniz gözle anlarsınız bozuk olduğunu.

araç hakkında biraz bilgi ver, düz-otomatik, lpg benzin gibi.[/QUOTE]

Aracım otomatık vites 1998 model 2000 motor
Sanıyorum senın de dedıgın gıbı bujılerden yapıyor.. degiştirecegim bu gun kısmetse :)
Çok teşekkur ederım facede ki gruba da üye olayım hemen :)
hayırlı ramazanlar...

1 haftadır siteye ilk defa girdim özlemisin siteyi
dernek iftara bisey kalmadı herkese iyi iftarlar iyi aksamlar

aynen özlemişiz valla. tabi ramazan nedeniyle bol vakitler geçiririz artık. facedeki gurubu biraz haraketlendirip arızalar ve tamiratlar gibi şeyler ekleyelim.
yani öyleki siz evinizde oturup tamir takımıyla kendi şanzımanınızı yapabilecek duruma gelin. bendeki şanzımanın kartelleri açtım ama takımsızlık nedeniyle komple parçalayamadım. kısmetse maddiyatı düzeltip güzel bir lokma takımı ve diğer takımları alayım. adım adım resimleyip güzel bir hale getiririz.

Geri