merhaba arkadaşlar
sonuç olarak 1.9 cdti 150 hp 2005 model opel vectra otomatik şanzıman yağı nedir?
şanzımanda yağ soğutucumu var filitre mi?
lütfen yardımcı olunuz
saygılarımla
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 23:58 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 23:49 ----------
sonuç olarak 1.9 cdti 150 hp 2005 model opel vectra otomatik şanzıman yağı nedir?
lütfen yardımcı olunuz
saygılarımla
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 23:58 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 23:49 ----------
Birkaç özel servis ve 2 de yetkili servis ile görüştüm. Özel servislerin 2 si Mobil ATF 320 (dexron 3) 1 MObil ATF 220 dedi. 2 yetkili servisin 1. si dexron 6 ikincisi dexron 3 dedi. Bugün iki yetkili servise de girdip yüz yüze görüştüm. Dexron 3 diyen katalogdan bakmış, birde bilgisayardan bakın bakalım ne diyor dedim. Baktı ve fabrika dexron 6 yı öneriyor dedi. Sonra direk dexron 6 diyen yetkili servise gittim. Orada önce müşteri temsilcisi ile sonra servisten usta ile görüştüm daha sonra ise ustayla yedek parçadaki arkadaşın yanına gittik. Bu araçlarda 1990 ların sonu 2000 in başlarında dexron 3 kulllanıldığını aradan geçen senelerde çeşitli değişimlerle fabrikanın bugün için son olarak dexron 6 yı önerdiğini ve aynı araca sahip müşterilerinin yağını sorunsuz dexron 6 ile değiştirdiklerini söyledi. Dip not olarakta dexron 3 ten dexron 6 ya geçen aracın tekrar dexron 3 e döndürülmemesi gerektiğini ilave etti.
Sonuç olarak ikna oldum ve 82.000 kmde olan ve daha önce hiç şanzıman yağı değişmeyen aracımın yağını yetkili serviste değiştirdim. Kararımı vermeden önce de yetkili servise aracımın otomatik şanzmanında şuan hiç bir sıkıntı olmadığını ve bu değişliklik dolayısyla bir sıkıntı oluşursa kendilerini sorumlu tutacağımı belirterek aracımı teslim ettim. Yetkili servis ise bunu kabul etti ve değişimin sonuçu ise olumlu, hiç bir sıkıntı yok. Araç eskisinden daha bile iyi gidiyor gibime geldi. Tabi bu psikolojik mi diye her zaman gittiğim özel servisteki ustama gidip yağ değiştirdiğimi söylemeden, aracı yolda test etmesini şanzımanı kontrol etmesini söyledim. O da " abi araçta vites geçişlerin harika araç yağ gibi kayıyor vites geçişlerin bile hissedilmeyecek kadar güzel hiç bir sorun yok" dedi. Bende otomatik şanzıman yağını değiştirdiğimi GM dexron 6 konulduğunu o yüzden test etmesini istediğimi söylediğimde ; araçta hiç bir sorun olmadığını başarılı bir uygulama yapıldığını söyledi.
Bu işlemi her zaman kullandığım özel servis yerine yetkili serviste yaptırmamın nedeni ise yukarıda belirttiğim gibi her hangi bir olumsuzlukta kendilerinin sorumlu olacağını belirtmem ve yetkili servisin bunu kabul ederek şanzıman yağı değişimini yapmasıdır.
Yukarıdaki bilgiler konuda araştırma yapan arkadaşların işine yarar umarım.
Aşağıda kendi çektiğim GM dexron 6 nın fotoğrafını bulabilirsiniz.
yardımmmmerhaba arkadaşlar
lütfen yardımcı olunuz teşekküe ederim
saygılarımla
Son düzenleme: