Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ayrıca bir soru: Civic'te triptronikten tam otomatiğe geçilmiş diye duydum doğru mu acaba?

valla bilgim var desem yalan olur ama geçenlerde biri forumda aynı şeyi yazmıştı eğer o sen değilsen,

arabadan anladığımızı farzedersek, üstelik otomotivin içinde biri olarak sevmediğim markalarda ilk 2 sıram şöyledir.
1. renault
2. ford

kia, hyundai tarafından satın alınmış. ama birebir aynı yapacaklarına temeli aynı yapıp üretiyorlar. çünki kia bazı ülkelerde çok iyi satışlar yapıyor.
ama iş türkiyeye gelince geçmişi nedeni ile çok sıkıntı çeken kia, uzun zamandır 2.el piyasasında otomobil sınıfını bir türlü istediği yere getiremedi. ama kamyonetleri ve jeepleri 2.elde sorunsuz.
hatta bir anı. eski kasa rioyu türkiye çapında 70 küsür galeriye alırmısınız diye sordum, kimse alırım demedi.

ceed in kadersizliği benimde ilgimi çekti. oysa fiyat ve araç olarak iyi, en azından istanbulda satılırdı dedim, satılmadı. daha izmitde ceed olarak siftah yok. sadece bayinin deneme arabası.

robotize şanzımanlardan problem çıkartıyor diye kaçınıyorsan şunu bilmeni isterim. ilk çıktıklarında çok problem yaşandı ama artık bunlar çözüldü. bayilerdeki ustalar işi ve tamiri öğrendi. türkiye araçlarına bizim şartlarımıza göre ayarlamalar yapıldı. bence beğendiğin arabaya yoğunlaşsan daha iyi olur. şanzımana takılma. sadece yeni çıkan bir modeli 1 sene bekle ki problemleri halledilsin.

ooo abicim ayıpsın ben bahsettiğin e 30 lardan demedim yanlıs anladın sen:D
adanalıda varya bitane off ondan istiyorum,sen bulursun abicim ya:D

tamam işte bende onu diyom, bmw e30 kasa. o arabayla gidilirmi. illa bmw olacaksa en az e46 kasa 330xi olsun.

tek çarem kaldı otomatik honda civic prenium almak

Focus oldukça başarılı bir araçtır fakat nedense otomatik viteste 1.6 100hp üretmekte ve performansı olumsuz etkilerken yakıt dezavantajınıda beraber getirmektedir. Fakat sınıfında oldukça iddalı bir araçtır ama 1.6 109hp dizel motor ve düz vites ile daha iyi bir otomobil. Corolla 1.6 124hp m/m ise pek tavsiye edilmeyen bir otomobil. Düz vitesten çevirme bi otomatik şanzıman olduğundan vites geçişlerinde çok rahatsız ediyormuş ama genel olarak oldukça başarılı tabii ama aynı motorda şuanda 4 ileri tam otomatik şanzıman seçeneği konuldu o daha başarılı. Aslında GM otomobillerini hiç sevmem yeni opeller dahil ama bir tavsiye edebilceğim araçta Chevrolet Cruze 1.6 at. Fiyat olarak çok rekabetçi şuanda. Yeni megane'a da bir göz atın derim fakat otomatik vites seçeneği daha malesef yok.

Fakat otomatik vitesler içinde en iyisi Honda'dır. Tüm mekanik ve yürür olarak çok dayanıklıdır ama konfor ve kalitede rakiplerinden biraz geride kalmakta ama yinede tavsiye edilcek bir araçtır...

system merhaba; yoğun eleştri alabilirim ama yinede söyleyeceğim. Opel, ford yada toyota alacağına honda al. Otomatik şanzumanda dünyanın en iyi firması hondadır ki bunu herkes teyit ve kabul eder. Ayrıca honda araçları sorunsuzluğuyla ve dirayetiyle bilinir ki bu bence senin için ayrıca önemli.

Yani yolda kalmayacağın, "acaba ne olduda çalışmıyor" demeyeceğin bir araba honda. Benim yaşadığım yer vanın 130 km uzağında olan, yüksekovayla dibdibe olan başkale. Burada 2 tip araba bulunur. Eski kasa toyota ve yeni kasa civic.Parası olan civic alır, olmayan toyota. Bunu anlatmamın nedeni ise burası allahın dağı, yol yok, iz yok. Kullandıkları akaryakıt kaçak ve opele-forda koyduğun anda araba hart hurt edip kalıyor. Ama yolda kalmış civic ve toyota görmedim ben. Daha öncede demiştim, arabaların deposuna lazımlık takıp bir içine etmedikleri kalıyor; ama arabalar ona rağmen gidiyor.

İçine ses alır civic, plastik aksamıda kalitesizdir evet. önü görünmez, bagajı küçüktür. ama yolda da kalmaz..

arkadaşlar merhabalar. bugün 95 astramın şanzıman yağını değiştirdim. alt tapayı açtı usta yaklaşık 2,5 lt kadar yağ çıktı. renhgi kahveye yakındı. akabinde tapa açııken aracı çalıştırıp yaklaşık 2-3 sn sonra kontağı kapattı bu halde yaklaşık 350 ml kadar daha yağ çıktı. 3 litre AFTIII Castrol yağ aldı. 1 lt l,ik şeklinde. hepsinni ard arda yağ çubuğunun içinden şanzumana döktü. aracı çalıştırdık bir müddet bekledik. viteslerde arac durur halde iken gezdik. sonrasında P ye alarak yağı kontrol ettik. 80 C MAx çzigisinin hemen orada olduğunu gördük seviyesinin. bir müddet daha çalılştı. 3-5 dakika. sanora tekrar bajktık yer aynı. bir tecrübe geçişler gayt iii. ve 100 töl yi bayıldık ustaya. budur abi.
sorum lşudur bildiğim kadarı ile 95 ömodel otomatiğe ATF ' olacak. ben özellikle sordum. abi bu yağ daha pahalı ama daha kaliteli sabah vites geçişlerindeki (şanzuamn soğukken 1 den 2 ye r ve bayya hissedilir geçiyordu) sorunuda halleder dedi. doğrumudur. değilse şanzumana yanlış yağmı kullnadık.
2. sorum bu şanzumanaların 7 lt yağ aldığını anmcak bunun hepsini boşaltılamadığını söyledi. doğru mudur doğru ise kalan 4 lt yağı deüğiştirmedik diğer 3 lşt ne işe yaradı.
3. yoksa benim olayım "abi boş ver gaza bas düşünme bu kadar" mıdır.
yardımlarınız için şimdiden sağolun.

system merhaba; yoğun eleştri alabilirim ama yinede söyleyeceğim. Opel, ford yada toyota alacağına honda al. Otomatik şanzumanda dünyanın en iyi firması hondadır ki bunu herkes teyit ve kabul eder. Ayrıca honda araçları sorunsuzluğuyla ve dirayetiyle bilinir ki bu bence senin için ayrıca önemli.

Yani yolda kalmayacağın, "acaba ne olduda çalışmıyor" demeyeceğin bir araba honda. Benim yaşadığım yer vanın 130 km uzağında olan, yüksekovayla dibdibe olan başkale. Burada 2 tip araba bulunur. Eski kasa toyota ve yeni kasa civic.Parası olan civic alır, olmayan toyota. Bunu anlatmamın nedeni ise burası allahın dağı, yol yok, iz yok. Kullandıkları akaryakıt kaçak ve opele-forda koyduğun anda araba hart hurt edip kalıyor. Ama yolda kalmış civic ve toyota görmedim ben. Daha öncede demiştim, arabaların deposuna lazımlık takıp bir içine etmedikleri kalıyor; ama arabalar ona rağmen gidiyor.

İçine ses alır civic, plastik aksamıda kalitesizdir evet. önü görünmez, bagajı küçüktür. ama yolda da kalmaz..

önü görünmez derken neyi kastettin birde içine ses alır dediniz o araba yanımdan gecse sesini duymuyom ki içinde nasıl duyayım hem biraz sesini duyayım yaf arabanın çaışıp çalışmadıgını unutmayayım zati yılan gibi sesi TıssssTıssssss :D ford tamam şekil molarak iyide motor hala 100 Hp yani yada toyota da güzel ama arka tasarımı hoşuma gitmio megana hayatta yanaşmam başta direksiyonu tipsiz direksiyona bakarken 60 yaşında kadının vucuna bakar gibi oluyom :) bide kardeşim acaba bu hondanın içi nasıl göz tırmalar cisten mi yoksa estetiği iyimimi malesef burada bayi yok olsa inceleyem ama

Son düzenleme:
valla bilgim var desem yalan olur ama geçenlerde biri forumda aynı şeyi yazmıştı eğer o sen değilsen,

arabadan anladığımızı farzedersek, üstelik otomotivin içinde biri olarak sevmediğim markalarda ilk 2 sıram şöyledir.
1. renault
2. ford

kia, hyundai tarafından satın alınmış. ama birebir aynı yapacaklarına temeli aynı yapıp üretiyorlar. çünki kia bazı ülkelerde çok iyi satışlar yapıyor.
ama iş türkiyeye gelince geçmişi nedeni ile çok sıkıntı çeken kia, uzun zamandır 2.el piyasasında otomobil sınıfını bir türlü istediği yere getiremedi. ama kamyonetleri ve jeepleri 2.elde sorunsuz.
hatta bir anı. eski kasa rioyu türkiye çapında 70 küsür galeriye alırmısınız diye sordum, kimse alırım demedi.

ceed in kadersizliği benimde ilgimi çekti. oysa fiyat ve araç olarak iyi, en azından istanbulda satılırdı dedim, satılmadı. daha izmitde ceed olarak siftah yok. sadece bayinin deneme arabası.

robotize şanzımanlardan problem çıkartıyor diye kaçınıyorsan şunu bilmeni isterim. ilk çıktıklarında çok problem yaşandı ama artık bunlar çözüldü. bayilerdeki ustalar işi ve tamiri öğrendi. türkiye araçlarına bizim şartlarımıza göre ayarlamalar yapıldı. bence beğendiğin arabaya yoğunlaşsan daha iyi olur. şanzımana takılma. sadece yeni çıkan bir modeli 1 sene bekle ki problemleri halledilsin.

Teşekkür ederim sağolasın ilgin için. Tam otomatikte kararlıyım hiç girmek istemiyorum debriyajlılara şimdi :) Araştırmalara devam edeceğim. Kia konusu yattı sanırım. Piyasa yok arabada.

önü görünmez derken neyi kastettin birde içine ses alır dediniz o araba yanımdan gecse sesini duymuyom ki içinde nasıl duyayım hem biraz sesini duyayım yaf arabanın çaışıp çalışmadıgını unutmayayım zati yılan gibi sesi TıssssTıssssss :D ford tamam şekil molarak iyide motor hala 100 Hp yani yada toyota da güzel ama arka tasarımı hoşuma gitmio megana hayatta yanaşmam başta direksiyonu tipsiz direksiyona bakarken 60 yaşında kadının vucuna bakar gibi oluyom :) bide kardeşim acaba bu hondanın içi nasıl göz tırmalar cisten mi yoksa estetiği iyimimi malesef burada bayi yok olsa inceleyem ama

valla dostum ben sıfır vectrayla, honda civic arasında kalmıştım. İkisinin arasında kıyas yaptım. Bu nedenle aşağıda söylediklerim , vectraya göre yapılan değerlendirmeler.. Gerçi sonra gidip passat aldım ama orası apayrı bir mevzu ..

Civicde kafamı sunroofa dayadım ama honda civicin motor kaputunu göremedim :) arabanın burnunun nerede olduğunu ilk etapta kestirebilmek zor oluyor.

Ses hadisesi ise normal sürüşte zaten yok; ama 140km/h üstüne çıkınca fazlaca ses almaya başlıyor. Rüzgar sesi biraz fazla, ama motor sesi son derece keyifli olan bir araba. O motoru devir kesiciye sokmak müthiş bir keyif.. Birde ben test sürüşü esnasında su birikintisine girmiştim civicle, ön ve arka sağ çamurluk altına yüklü miktarda su vurmuştu. Bir an şaşşş sesiyle birlikte, suyun içeriye dolduğunu sandım , ama alakası yoktu tabi. Yani sıvı yalıtımı harika, ama araç yere yakın olduğu için ses yalıtımı davlumabazlarda zayıf. Ama dediğim gibi bunları çok ekstrem hallerde görebilirsin ki ben vectraylada passatlada öylesi bir su birikintisine girmedim; belki bunlarda da aynı sesi duyacağım :)

Hondanın içi görsel olarak harika, gayet ferah ve içaçıcı. Aracın en cazip tarafı içi.. Zaten gösterge ve takograf olayı bitiyor. Dijital göstergeler arabayı uzay mekiği gibi gösteriyor. Hız göstergesi ön camın hemen önünde ve farkında olmadan kaçla gittiğini biliyorsun. Göğüste kullanılan plastik kaliteli değil ama uzun vadede soyulma-çizilme gibi sorunlar çıkartmayacağıda kesin. Birde bozuk yolda o göğüs muhakkak ses yapar;çünkü çok sert.. Direksiyon küçücük ama manevra kabiliyeti yüksek. Üstündeki kontroller kullanışlı; F1 tarzı vites kulakları beni korkutmuştu. farketmeden bir iki kere bastım onlara.. Ama direksiyondaki tel örgü bana hassasmış gibi geldi; alırken iyice kontrol etmek gerekli.. Kolçak ve bardaklık çok kullanışlı . Kapı içlerinde ki gözler çok iyi yerleştirilmiş. Birde ilginçtir bu civiclerin arka koltuğu önden geniş sanırım; aracın arkası daha ferah geldi bana. Ama illaki görmelisin aracı. Anlatmayla olmuyor. Aslında ford focusun dieselleride fena değildi be.

Arkadaşlar, bu fotoğrafı konunun en başına koyalım mı? Ne dersiniz? :)

28resize.jpg

Geri