savaş abi tabiki kötü örnek örnek olmaz burada bahse konu uygulamadaki hakkaniyet ve adalet dir. aynı noktada bu sabah arkadaşın aracını aldılar trafikten men sırf cezaya itiraz etti diye araçta hiç bişey yok film app filan yok orjinal araç sadece hoş görünüyor diye çif öçıkışlı krom egzost ucu var abart eksoz değil abi sadece egzost ucu. polis ceza yazarken bu da itiraz etmiş olurmu böyle diye ve direk trafikten men araç bağlanmış uğraşıyodu sabahtan beri aracı almaya. kanunlara herkes uymak zorunda doğrudur aynı fikirdeyiz zaten sorun yok ama kanuna bakarsanız neler neler var. iş gereği polis memurları ile beraberiz hepsinin aracı filmli muayenesi olmayan trafik sigortası yaptırmayan dolu çevirmede devrem naber deyip geçiyomuş kendi itiraf ediyor.benim demek istediğim hakkaniyet abi..Kötü örnek örnek olmaz diye bir tabir vardır. Evet benim aracımda ceset torbası yok, cezada eşitliği sağlamak için şimdi ben de aracıma APP plaka, camlarına film mi çektireyim? Yasalara uyan arkadaşları eleştirmek haksızlık değilmidir? Ceset torbası uygulaması ilk defa Refahyol hükümeti tarafından gündeme getirildi, alınan tepki üzerine geri adım atıldı (tasarı uygulamaya geçmediği için de TÜV muayenesinde istenmiyor), tıpkı şimdi çocuk koltuğu uygulamasında geri adım atıldığı gibi. Arkadaşlar herkes yaptığı işin sorumluluğunu üzerine almak zorundadır. Polis kontrol yapar kızarız yapmaz yine kızarız, eee bu durumda ne yapmak lazımdır? Sorumlu bir vatandaş olarak yasalara uymamız mı lazım yoksa adam sende gittiği yere kadar gitsin deyip yasalara uymamak mı lazımdır?
basit bir örnek:
madde 30 1/b
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak,karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak
şimdi abi ben polisim sende aracınla geliyosun gözünde güneş gözlüğü var görüşü engelleyici aksesuar gözlük kullanıyor diye yazarım ceza yı nasıl olsa makbuz üzerinde cezanın içeriği yazmıyor sadece maddesi yazıyor. ceza makbuzunu eline aldıktan sonra kim biliyor neden ceza yediğini ispatı yok uğraş dur. ben sana bişey daha söyleleyim isim vermiycem bu olaydan sonra isyan ettim mahkemeye vericem dedim birisi dediki bunlar sürekli bu bölgede kontrol yapıyor mahkemeye verdiğini öğrenince plakayı mimlerler uğraşır durursun..
işin özü adalet hakkaniyet.