plaka gizleme olayı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Siteyi ziyaret et
Son yılların modası. Satılık araçların plakası gizleniyor. Bu plaka gizleme olayı nedir arkadaşlar, bu arabalar hacizlimidir, çalıntımıdır, bu arabalar utanılacak bir olaya mı karışmışlardır? Ben bu şekilde bir ilan gördüğüm zaman hiç bakmadan ilanı kapatıyorum. Ben bu olayı anlamıyorum, bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı?

abicim benim dayım galerici idi bir zamanlar istanbulda,oda plakası gizli aracları esgeciyordu!
hadi forumda falan arabanı gostermek amacıyla gostermezsin,biri ilan verir diye(oda tamamen paranoya,kendini iyi hissetsin diye)onun için gizler.ama sen zaten aracını satıyorsun,neden plaka gizliyorsun?demekki var bişeler ki gizliyorsun..haksızmıyım?

bildiğim kadarıyla biraz sakıncalı bi durum. şöyle ki benim aracım beyaz vectra cd 2001 model. plakası da 99 A 1234 mesela. ilanda bu aracı gören kötü niyetli biri beyaz bi vectraya bu plakayı sahte olarak yapıştırıp herhangibi bir olaya karışır. siziz aracınız çalınmadığı için bu yönde bi şikayetiniz olmaz. olay anında o kişi yakalanmazsa olaya karışan sizin aracınızdır. yani biraz paronoya diyebilirsiniz ancak birkaç örneği vardır...

bildiğim kadarıyla biraz sakıncalı bi durum. şöyle ki benim aracım beyaz vectra cd 2001 model. plakası da 99 A 1234 mesela. ilanda bu aracı gören kötü niyetli biri beyaz bi vectraya bu plakayı sahte olarak yapıştırıp herhangibi bir olaya karışır. siziz aracınız çalınmadığı için bu yönde bi şikayetiniz olmaz. olay anında o kişi yakalanmazsa olaya karışan sizin aracınızdır. yani biraz paronoya diyebilirsiniz ancak birkaç örneği vardır...
Yollar plakalı araçtan geçilmiyor ki. Dağ taş köhne yerlere park etmiş arabalarla dolu. Bu derece kötü niyetli olan kişi beğendiği aracın plakalarından birini çalar, diğeri de yolda düşmüş diye plakacıya yeni plaka bastırır. Aracın sahibi de plakanın teki olmadığı için yolda düşmüş sanıp bir tane yenisini bastırır. Üstelik plakayı çalan kişinin elinde bir tane mühürlü hakiki plaka olmaz mı? Bu paronaya benim aklıma yatmadı.

örneği var dediğim olaylarda özellikle farklı şehirler tercih edilmiş. yani adam yollarda çevresindeki araçlardan seçmiyor. internetten bakıp farkllı bir şehirdeki aracın plakasını kullanıyor... yani kesin sebeb diyemem ama bi ihtimal...

Valla aklım yatmadı, bu ihtimal biraz zayıf kalıyor. Ama sağol zayıf bir ihtimal olsa da olmayacak bir şey değil.

Oto çetelerinin bir numaraları tekniğini önlemek için millet tedirgin oluyor ondan olsa gerek bu gizleme...

Çalıntı araçları Piyasada aynı model ve ayın renkten olan araçlarla plakalarını kopyalıyorlar özellikle şu sıralar istanbulda bu plaka klonlama olayı üst saffada.Trafikte az dolaşan araçları seçiyorlar Bunun için önce galerideki araçların plakalarını daha sonrada diğer geniş bir kaynak olan internette satılık olan araçların plakalarını kullanıyorlar.Galericiler bu konuda bilinçli olduklarından genelde ellerindeki 2nci el plakalı araçların plakalarının üstüne kendi reklam yazılarını yapıştırırlar.

Satıştan evvel bu araçlara vergi dairesinden borcu yoktur yazısını nasıl alıyorlar. Noter satışında, noter dünyanın parasını alıyor ama emniyetle bir bağlantı kurup, bu arabanın durumu nedir diye araştırabilecek bir yapılandırmaya gidemiyorlar. O nedenle satış/devir işlemlerinde noter aradan çıkartılıp, bu işlemler direk trafik şubesince yapılmalı.

gizlediğinde ne oluyo? siz arabayı alacağınızda plakasız olmıyosunuz sonuçta arabanın yanına gittiğinizde plakayıda göreceksiniz.. bende ilan werdiğimde gizledim,niye derseniz.. istemedim bnm arabamın plakası orda görünsün.. hiçte bişe yok saklamaya çalıştığım arabamla.. Tercih meselesi bence..

Satıştan evvel bu araçlara vergi dairesinden borcu yoktur yazısını nasıl alıyorlar. Noter satışında, noter dünyanın parasını alıyor ama emniyetle bir bağlantı kurup, bu arabanın durumu nedir diye araştırabilecek bir yapılandırmaya gidemiyorlar. O nedenle satış/devir işlemlerinde noter aradan çıkartılıp, bu işlemler direk trafik şubesince yapılmalı.

Kalktı aslında noter satışı abi 2008 agustos itibari ile ama nedendir bilinmez 2 yıldır erteleniyor.

Geri