plaka gizleme olayı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Genelik ile kazalı yani hasarlı araçların plakalartını gizliyorlar. Arkadaşım yapmış olduğu bir kazada kapartacısını getirdi adam gelir gelmez hemen plakaları sökmeye başladı , nedenini sorduğumda çevreden tespit edilirse satışta problem yaşanırmış. İşin altında düzen bazlık yatıyor .:(

saçmalıktan baska bise değil

Satıştan evvel bu araçlara vergi dairesinden borcu yoktur yazısını nasıl alıyorlar. Noter satışında, noter dünyanın parasını alıyor ama emniyetle bir bağlantı kurup, bu arabanın durumu nedir diye araştırabilecek bir yapılandırmaya gidemiyorlar. O nedenle satış/devir işlemlerinde noter aradan çıkartılıp, bu işlemler direk trafik şubesince yapılmalı.

1)İstanbul da kaçtane trafik subesi war kaç tane noter var bir hesapla sonra ordaki kuyrugu we işlemleri düşün.10 tane trafik subesi warsa 250 noter war bir de böyle düşün.Hükümet kendine yeni kazanc kapısı yaratmaya calısıyo ki zaten senin verdiğin para sen sanıyorsun ki noter parayı cebine koyuyo bende sordum bu niye böyle diye %90 gibi kısmı vergiye veriliyomus bu para zaten devlete gidiyo.
2)Emniyet e baglantı kurup demişin zaten bi aracın temiz kagıdını vergi trafik subesinden alıyosun.İnternette alacagın aracın plakasını sorgulat zaten ne oldugu zaten cıkıyo.
3)Diyelim arac calıntı.Buna temiz kagıdı veren zaten trafik ne değişecek. hiçbirşey değişmeyecek ve haberlerde okumustum izmir de bir noter bu yüzden cok magdur olmuş calıntı araç satısından dolayı adam altındaki arabasına kadar satmıs.Diyelim çalıntı cıktı aldıgın mal trafik subesinden temiz kagıdını aldın trafik subesinden satısını yaptın sonra Devleti devlete mi sikayet ediceksin.Zaten halkından birine ananı da al git diyen bir kişilik.

Sen diyceksin neden noter i savunuyosun? Noteri savunmuyorum noterle iki yılda bir görüşmem bile ama trafik subesine geçtiği zaman aynı devlet daireleri gibi seni ordan oraya , ordan buraya yollıyacaklar we bugün git yarın gel hesabı işler özensiz olacak.Sayısını tam net bilmiyorum ama istanbulda kaç noter war kac trafik subesi war ordaki curcunayı kurguyu düşün.

bildiğim kadarıyla biraz sakıncalı bi durum. şöyle ki benim aracım beyaz vectra cd 2001 model. plakası da 99 A 1234 mesela. ilanda bu aracı gören kötü niyetli biri beyaz bi vectraya bu plakayı sahte olarak yapıştırıp herhangibi bir olaya karışır. siziz aracınız çalınmadığı için bu yönde bi şikayetiniz olmaz. olay anında o kişi yakalanmazsa olaya karışan sizin aracınızdır. yani biraz paronoya diyebilirsiniz ancak birkaç örneği vardır...

katılıyorum!!! örnekleri var yaşanmıştır...farklı şehirlerde bir anda sizin aracınız orada herhangi bir olaya karşımış olabiliyor.Yaşanmıştır!!!Kötü niyetli insanlar bir tıkla istediği model renk araca internet aracılığı ile ulaşabiliyor.zaten arabasına güvenen yada aklında yukarıda bahsedilen gibi bir düşüncesi olmayan kişiler plakalarını gizlemiyorlar.İnternette de çok asılsız ilan dolaşıyor.birinede çok zaman önce şahit oldum doğrusu.direk adamları yolladık bize gelmez bu araç dedik yol verdik,sonrasında zaten bir şekilde tespit edildiler...

ya bu aynı aracın kopyalanması vs olaylar sdc internetten ilanla olabilecek bişe değil ki. sokaktada plakanızı kapatın o zaman. yada şehir dışına çıktığınızda başka bir ilde...

ilanda gizlenmesinin birinci nedeni pkala sorgulama yapılması isteyenler... aracında haciz vs olupta gizleyenler...

bana çok gereksiz geliyor... benim plakam açık ve açıkta...

1)İstanbul da kaçtane trafik subesi war kaç tane noter var bir hesapla sonra ordaki kuyrugu we işlemleri düşün.10 tane trafik subesi warsa 250 noter war bir de böyle düşün.Hükümet kendine yeni kazanc kapısı yaratmaya calısıyo ki zaten senin verdiğin para sen sanıyorsun ki noter parayı cebine koyuyo bende sordum bu niye böyle diye %90 gibi kısmı vergiye veriliyomus bu para zaten devlete gidiyo.
2)Emniyet e baglantı kurup demişin zaten bi aracın temiz kagıdını vergi trafik subesinden alıyosun.İnternette alacagın aracın plakasını sorgulat zaten ne oldugu zaten cıkıyo.
3)Diyelim arac calıntı.Buna temiz kagıdı veren zaten trafik ne değişecek. hiçbirşey değişmeyecek ve haberlerde okumustum izmir de bir noter bu yüzden cok magdur olmuş calıntı araç satısından dolayı adam altındaki arabasına kadar satmıs.Diyelim çalıntı cıktı aldıgın mal trafik subesinden temiz kagıdını aldın trafik subesinden satısını yaptın sonra Devleti devlete mi sikayet ediceksin.Zaten halkından birine ananı da al git diyen bir kişilik.

Sen diyceksin neden noter i savunuyosun? Noteri savunmuyorum noterle iki yılda bir görüşmem bile ama trafik subesine geçtiği zaman aynı devlet daireleri gibi seni ordan oraya , ordan buraya yollıyacaklar we bugün git yarın gel hesabı işler özensiz olacak.Sayısını tam net bilmiyorum ama istanbulda kaç noter war kac trafik subesi war ordaki curcunayı kurguyu düşün.
Yazarken gerçekci olmalıyız. Dediklerinizi kabul ettik diyelim. Noterden satış yapılınca iş bitiyor mu? Aracın trafik tescil işlemlerini noterler mi yapıyor? Noterlerce yapılan yüzlerce satış işleminden sonra aynı araçların trafik tescil işlemleri nerelerde yapılıyor? Şuanki uygulamada noterler satış işlemlerinde sadece aracı. Araç çalıntı olup da sahte belgelerle satış işlemi yapılırsa notere bir yaptırım uygulama şansımız da yok.

Nisan 2003 tarihinde 9 milyar liraya satılan bir aracın noter makbuzuna ait döküm: ( O tarihten günümüze noter harçlarına kaç kez zam yapıldığını ben de unuttum. En son hatırladıklarım; Ağustos 2008 ayında basit bir vekalet için 45 YTL, Kasım 2008 ayında 750 liraya satışı gösterilen döküntü bir araç için de 196 YTL ödedim, onun belgesini bulamadığım için, elimde bulunan belgenin dökümünü çıkardım.)

21.622.400 TL harç (noter alıyor)
68.625.000 TL damga vergisi (noter benden aldığı parayı parayı zamanı gelince devlete veriyor)
22.500.000 TL değerli kağıt (8 adet A-4 kağıdına noterin biçtiği değer, zaten bunu da gidere işliyor )
6.000.000 TL PTT gideri
44.436.720 TL sahir tahsilat (Örtülü ödenek gibi, ne için olduğu belli değil)
163.184.120 TL toplam
9.078.610 KDV (noter benden aldığı parayı parayı zamanı gelince devlete veriyor)
172.262.610 TL GENEL TOPLAM

Bedava çalışsınlar demiyorum ama görüldüğü gibi % 10 gibi bir oranla da çalışmıyorlar. Devlete ödeyeceği vergileri de zaten benden peşin peşin tahsil ediyor. İsterse de bu paraları zamanı gelene kadar kendisi kullanabilir.

Son düzenleme:
Yazarken gerçekci olmalıyız. Dediklerinizi kabul ettik diyelim. Noterden satış yapılınca iş bitiyor mu? Aracın trafik tescil işlemlerini noterler mi yapıyor? Noterlerce yapılan yüzlerce satış işleminden sonra aynı araçların trafik tescil işlemleri nerelerde yapılıyor? Şuanki uygulamada noterler satış işlemlerinde sadece aracı. Araç çalıntı olup da sahte belgelerle satış işlemi yapılırsa notere bir yaptırım uygulama şansımız da yok.

Nisan 2003 tarihinde 9 milyar liraya satılan bir aracın noter makbuzuna ait döküm: ( O tarihten günümüze noter harçlarına kaç kez zam yapıldığını ben de unuttum. En son hatırladıklarım; Ağustos 2008 ayında basit bir vekalet için 45 YTL, Kasım 2008 ayında 750 liraya satışı gösterilen döküntü bir araç için de 196 YTL ödedim, onun belgesini bulamadığım için, elimde bulunan belgenin dökümünü çıkardım.)

21.622.400 TL harç (noter alıyor)
68.625.000 TL damga vergisi (noter benden aldığı parayı parayı zamanı gelince devlete veriyor)
22.500.000 TL değerli kağıt (8 adet A-4 kağıdına noterin biçtiği değer, zaten bunu da gidere işliyor )
6.000.000 TL PTT gideri
44.436.720 TL sahir tahsilat (Örtülü ödenek gibi, ne için olduğu belli değil)
163.184.120 TL toplam
9.078.610 KDV (noter benden aldığı parayı parayı zamanı gelince devlete veriyor)
172.262.610 TL GENEL TOPLAM

Bedava çalışsınlar demiyorum ama görüldüğü gibi % 10 gibi bir oranla da çalışmıyorlar. Devlete ödeyeceği vergileri de zaten benden peşin peşin tahsil ediyor. İsterse de bu paraları zamanı gelene kadar kendisi kullanabilir.

Abim diyosun ki ""O tarihten günümüze noter harçlarına kaç kez zam yapıldığını ben de unuttum"" noter kafasına göre mi zam koyuyo market değil ki barkodu değiştirsin.Zamı devlet koyuyo ve buda senin notere verdiğin parayı arttırıyo sonra diyosun ki noter benden aldıgı parayı kullanabilir o zaman devlette sana vergisini kullanım haklarını gerçekleştirmeden mi alacak sen hiç gördün mü gelecek ayın faturasının vergisini önünde o zaman devlet sana söylemi yaklasacak sen benim paramı 1 ay sonra vericeksin sen bunu kullanabilirsin al sana %5 te 1 ay sonra faturanı yatıracagın için.Doktor , hukukcu(Savcı,hakim,avukat,noter) mühendis kolay olunmuyo.Doktor a gittiğimizde de dur bakalım daha iyileşmedik iyileşince paranı veririz mi diyosun.Herseyin belli bi düzeni var.Çalıstıgın yerden paranı çalısmadan mı alıyosun diyebilirmiyiz sen beni 1 ay kullanacan sonra paramı vericen diye.Doktor hakim noter savcı avukat mühendis kolay olunmuyo.Ben noterleri savunmuyorum ama gel gelelim ki satıslar trafik subelerinde olsun o zaman gör eziyeti.Sana ne diyorum 10 tane trafik subesi warsa 250 noter war.Eğer fiyatlardan sikayet ediyosak bunu noter yerine basa getirdiğimiz hükümete sorucaz.O kadar vergi olsun diye vergi var ki.Bana göre arac satıslarından hiç para alınmasın.Herseye vergi veriyoruz o kadar gereksiz vergiler war ki su kullanıcaz bunun parasını verdiğimiz yetmiyo gibi bide su kanalını mesgul etme vergisi cıkarıcaklardı az kalsın.Arabayı ewinin bahcesine koyucan yıllık park parası alıcak senden devlet.Böyle bi soygun yok dünyanın hiç bi ülkesinde.Bence noter e verdiğin parayı değil senden vergi alan devlet baskanlarına hesap sorucaksın.Noter senden 172 milyon alıyosa 17 milyonu cebine giriyodur yada girmiyodur.Sen herhalde 172 milyonu ben noter e weriyorum gibi hesapladın bırak adamlar o kadar okumus etmiş bırakta %10 u onlara kalsın.Hayrına yapılcak değil ya gidip avukat olsa daha fazla kazanırlar.Benim okul dewam ediyo mesela ben okadar senelerimi wericem emeğimi wericem bide ilerde %10 kar marjını cok görülcek.Lahmacun fırını acsam daha cok kazanırım yemin ediyorum.. Yanlıs anlama stemim sana değil ama trafik subelerine aktarılırsa araba almak eski bankadan maas cekmeye calısan emekliler gibi olur.Sabah ın 5 inde gideriz artık arac satısını yapmak için.Tekrar söylüyorum 10 trafik subesi warsa 250 noter war.(ortalama değer)Saygılar

Son yılların modası. Satılık araçların plakası gizleniyor. Bu plaka gizleme olayı nedir arkadaşlar, bu arabalar hacizlimidir, çalıntımıdır, bu arabalar utanılacak bir olaya mı karışmışlardır? Ben bu şekilde bir ilan gördüğüm zaman hiç bakmadan ilanı kapatıyorum. Ben bu olayı anlamıyorum, bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Buna benzer bir tartışmayı forumda plakalar neden kapanıyor şeklinde yaşamıştık.Ben forumda da,şu anda sahibinden.com'da olan ilanımda da araçlarımın plakalarını kapattım.Çünkü internet ortamında bu fotoğrafların alınıp başka ilanlarda kullanılması,plakaların başka araçlara kopyalanması gibi aklımıza hemen gelen kötü olasılıklar var.Kişisel tercihlerini gizlilik yönünde kullanan ve işini sağlama almak isteyen kişilerin de paranoyak veya saçma hareketler diye eleştirilmesini yadırgadım.Kullandığım araçlardan birini internetten aldım,onunda plakası kapalıydı.Sahibi telefonda plakasını verdi ve anlaşıp aldım.Yine aynı şekilde geçenlerde plakası görünmeyen bir Opel ile görüştük ve karşılıklı olarak plakalarımızı verdik,hatta Opel sahibi motor numarasını da gönderdi ama alışveriş gerçekleşmedi.
Bence plakası kapalı da olsa açık da olsa internet'te yapılan tüm alışverişlerde bir risk var,plakası kapalı olan ilanları hemen kapatıp kötü düşünmeye başlamaktansa,mümkünse telefonla görüşüp numarası verilmezse o zaman şüphelenmeye başlamakta fayda olur düşüncesindeyim..

Araç çalıntı olup da sahte belgelerle satış işlemi yapılırsa notere bir yaptırım uygulama şansımız da yok.

Savaş abi söylediklerinin hepsi doğru. TC dahilindeki en saçma kurum noterdir. Resmi bir kazanç kapısıdır. Hukuk fakültesini bitiren herkesin ve hatta avukat-hakim-savcı dahil herkesin en büyük hayallerinden biridir noter olmak. Aylık 1trilyondan fazla gelir beyanında bulunan noterler var türkiyede.. En kötü kazananın net kazancı ise aylık 4-5bin liradan aşağıya inmez. Sırf diplomanın fotokopisinin tasdiki için 30-40 lira verdim ben, diplomanın sahte olup olmadığı kontrol dahi edilmedi..

Adamlar 2sene evveline kadar çok rahattı. Hesap vermiyorlardı, sorumlulukları yoktu.. Ama 2 sene evvel bir bayanın satın aldığı renault megane marka aracı çalıntı çıkınca, kadın direkt noteri mahkemeye verdi. Yerel Mahkeme noterin yükümlülüğü olduğuna ve araç bedeli dahil olmak üzere, hanımın yaptığı bütün masrafın noterce ödenmesine hükmetti.. Kendiside eski bir hakim olan noter, karara itiraz ederek, dosyayı yargıtaya taşıdı. Yargıtayda mahkemenin kararını onayınca paşa paşa ödedi.

Noterler türkiyenin gizli kompradorlarıdır. İstanbulda,ankarada, izmirde torbalarla para birikir. Bankaların zırhlı araçları toplar paraları. Bu güçleri nedeniyle siyasi mekanizmalarda da etkilidirler.

Normalde 2008 ağustos ayında başlayacak olan, araç satışlarında ki noter faktörünün kaldırılması ve emniyet müdürlüklerince tescilin yapılması hakkında ki düzenlemeye etki ettiler. İlk önce ertelenen bu yasa, daha sonra toptan iptal edildi. Çünkü noterlerin gelirlerin büyük bir bölümü araç satışlarından oluşyor ve ortada korkunç bir para var. Vazgeçmezler bu paradan..

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=259127

Abim diyosun ki ""O tarihten günümüze noter harçlarına kaç kez zam yapıldığını ben de unuttum"" noter kafasına göre mi zam koyuyo market değil ki barkodu değiştirsin.Zamı devlet koyuyo ve buda senin notere verdiğin parayı arttırıyo sonra diyosun ki noter benden aldıgı parayı kullanabilir o zaman devlette sana vergisini kullanım haklarını gerçekleştirmeden mi alacak sen hiç gördün mü gelecek ayın faturasının vergisini önünde o zaman devlet sana söylemi yaklasacak sen benim paramı 1 ay sonra vericeksin sen bunu kullanabilirsin al sana %5 te 1 ay sonra faturanı yatıracagın için.Doktor , hukukcu(Savcı,hakim,avukat,noter) mühendis kolay olunmuyo.Doktor a gittiğimizde de dur bakalım daha iyileşmedik iyileşince paranı veririz mi diyosun.Herseyin belli bi düzeni var.Çalıstıgın yerden paranı çalısmadan mı alıyosun diyebilirmiyiz sen beni 1 ay kullanacan sonra paramı vericen diye.Doktor hakim noter savcı avukat mühendis kolay olunmuyo.Ben noterleri savunmuyorum ama gel gelelim ki satıslar trafik subelerinde olsun o zaman gör eziyeti.Sana ne diyorum 10 tane trafik subesi warsa 250 noter war.Eğer fiyatlardan sikayet ediyosak bunu noter yerine basa getirdiğimiz hükümete sorucaz.O kadar vergi olsun diye vergi var ki.Bana göre arac satıslarından hiç para alınmasın.Herseye vergi veriyoruz o kadar gereksiz vergiler war ki su kullanıcaz bunun parasını verdiğimiz yetmiyo gibi bide su kanalını mesgul etme vergisi cıkarıcaklardı az kalsın.Arabayı ewinin bahcesine koyucan yıllık park parası alıcak senden devlet.Böyle bi soygun yok dünyanın hiç bi ülkesinde.Bence noter e verdiğin parayı değil senden vergi alan devlet baskanlarına hesap sorucaksın.Noter senden 172 milyon alıyosa 17 milyonu cebine giriyodur yada girmiyodur.Sen herhalde 172 milyonu ben noter e weriyorum gibi hesapladın bırak adamlar o kadar okumus etmiş bırakta %10 u onlara kalsın.Hayrına yapılcak değil ya gidip avukat olsa daha fazla kazanırlar.Benim okul dewam ediyo mesela ben okadar senelerimi wericem emeğimi wericem bide ilerde %10 kar marjını cok görülcek.Lahmacun fırını acsam daha cok kazanırım yemin ediyorum.. Yanlıs anlama stemim sana değil ama trafik subelerine aktarılırsa araba almak eski bankadan maas cekmeye calısan emekliler gibi olur.Sabah ın 5 inde gideriz artık arac satısını yapmak için.Tekrar söylüyorum 10 trafik subesi warsa 250 noter war.(ortalama değer)Saygılar

Kardeş noktasız, virgülsüz, imlasız konuşuyorsun; yazdıkların anlaşılmıyor.. Doğru olmayan şeyler söylüyorsun, yazdıkların maksatlı duruyor..

O bahsettiğin zor yetişen hukukçulardan ikiside ben ve eşim. Eşim eğitimiyle alakalı bir memuriyette, ben değilim. Ama ikimizinde en büyük isteği noter olmak. 2,5 sene evvel belgelerimizi ibraz edip başvurduk ve noterlik sırasına girdik. Ama gel gör ki, önümüzdeki 15-20 sene içerisinde sıranın bize gelmesi çok ama çok zor. Sıra numaramız 25bin küsürlerde, şu an 7binlerin altını alıyorlar. Yıllık ortalama 400-500kişi noterliğe atanıyor. Ve bu 400-500 kişinin içinde çoğu hakim-savcı-avukat. Hatta geçen yıl 1.dereceye terfi etmiş olan bir adli yargı hakimi abimiz , arkasına dahi bakmadan noterliğe geçti. 1.derece hakimin ortalama geliri keşiflerle, havuzla 3500-4000lira civarında, demekki noterlikde bunun iki katını kazanacağından direk gitti, noter oldu.

Yani senin acındırdığın gibi değil bu işler. Sen neresindesin, nasıl bakıyorsun bilmiyorum ama ben tam göbeğindeyim. İktiza ederse buraya noterlerin aylık gelirlerini gösteren belgeleride ekleyebilirim.

Trafik şubeleri sanıldığı kadar mahrumiyet yaratacak durumda da değil. Savaş beyinde belirttiği gibi zaten noter satışını müteakiben, emniyetin ilgili birimlerinede başvuruluyor. Yani senin bahsettiğin gibi olsa halihazırda emniyetin çökmesi gerekir.. Ayrıca mevcut işlem hiyerarşisinin revizyonuyla, tüm bu iş ve işlemler çok daha kolay bir şekilde halledilebilir olacaktır.

Ama yapılmaz.. Yapılmama nedenini de önceki mesajımda alenen yazdım.

Geri