plaka gizleme olayı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kuzenimin başına gelen plaka ile ilgili bir olayı anlatayım sonra siz karar verin :)

Bundan 7 ay önce xxx bir forum sitesinde kuzenim ordan mersinli bir üye ile şiddetli bir biçimde kavga ediyor bu sitede bir araba forumu platformunda her neyse kuzenim ve o şahıs banlanıyor tabiki fakat aradan 1 ay ya geçiyor ya geçmiyor kuzenim takip edildiğini fark ediyor belli bir süre sonra durup aşşağı iniyor meğerse kendini takip eden o kavga ettiği adammı ve tesadüfen trafikte karşılaşmış vede sadece Plakasından tanımış arabayı sonra pata küte birbirlerine girmişler... Gerisini anlatmaya gerek yok sanırım... Aynı şekilde bende burda siteye ilk üye olduğumda plakalı resimlerimi koymasaydım şuan hepsini gizlerdim. Plakamı görmek ne işinize yarayacak ? Satlık olan arabada da eğer ciddi iseniz zaten görüşmeye gider bakarsınız plakasınıda görürsünüz. Ben ne kimsenin plakasını merak ederim nede benim plakamı merak etsinler !!!

evet bende bu plaka gizleyenleri sevmiyorum nedeninide bilemiyorum kaçak gibi oluyo sanki:D

Sırayla kısaca cevap vereyim;

1- Noter harçlarına zammı kim yaparsa yapsın sonuçta bu harç bedelleri bizim cebimizden çıkıp noterin cebine giren paradır.
2- Noter en azından KDV paralarını kullanabilir. KDV tahsilatları devlete günü gününe yatırılmıyor. Üçer aylık aralıklarla yatırma dönemi var. Noterler bu dönemlere dahil mi bilmiyorum ama eğer dahiller ise üç ay içerisinde toplanan paralar elbette faiz, fon gibi kaynaklarla değerlendirilebilir.
3- Kimseye alnı terlemeden diploma vermiyorlar. Devlet karşısında da kimseye bir öncelik tanınmıyor, herkes eşittir ilkesi çalışıyor. Devlet memurlarını çalışmadan paralarını peşin alırlar, işçiler çalıştıktan sonra alırlar. Yani 657 sayılı devlet memuru olarak çalışan kişiler peşin maaş sistemine tabidirler. Ticaretle uğraşanlar, emlak geliri olanlar beyan ettikleri gelirlerine tekabül eden gelir vergilerini yıl sonunda öderler.
4- Arabasını evinin bahçesine koyanlardan vergi alınmayacak. Çünkü kişilerin evinin bahçesi özel mülktür. Otopark parası, belediyelerin belirleyeceği bulvar ve caddelere, belirli saatlerde park eden araçlara uygulanacak ( en son bu şekilde değişiklik yapıldı ). Avrupanın bir çok ülkesinde parkmetre olarak bu uygulama mevcutmuş. Geçmiş yıllarda ülkemizde (pilot bölge olarak İstanbul'da) parkmetre uygulaması yapıldı. Ama sokak/otopark mafyası devleti yendi parkmetreler parçalandı, çalındı sonra da bu uygulama son buldu. Bazı arkadaşlarımız bunları hatırlar. Şimdi bizler aynı parayı otopark mafyasına bir şekilde ödüyoruz.
5- Şu an için satış ve trafik tescil işlemleri trafik şubelerinin mevcut ekibiyle yapılsa süre elbette uzar (noterlerde de sıra beklediğimizi unutmamamız lazım). Emniyet bu işler için eleman takviyesi yapacak, son zamanlarda emniyete gidenler yeni işe alınan sivil memurları görürler.
6- Noterin cebine nasıl 17 lira girer. Harç+sahir giderler de notere kalan para. Değerli kağıt dediği para A-4 kadığı. Bir topu 4-5 TL. İçerisinden 500 tane kağıt çıkıyor. Bu kağıdın anteti bilgisayarca basılıyor, büyük puntalar kullanarak her işlem için en az iki sayfa kağıt kullanıyor. Kuruş bazında mal olan kağıtlar faturaya lira bazında yansıyor. Bu da bir kardır.
7- Ben de emekliyim. Şimdiye kadar hiç bankada maaş için sıraya girmedim. Babam yıllarca emekli maaşı aldı onu da hiç banka sırasında görmedim. Çünkü bankamatik uygulaması yıllardır var. Ama bizim millet illa maaşını banka görevlisinin elinden direk alacak. Ayrıca yaşlılar için PTT'nin yıllardır var olan adreste maaş ödeme sistemi de mevcut.
8- Sabahın 5 'inde sıralarda sürünmemek için devletin bu konuda tedbir alacağına eminim. Yakın zamanda İzmir'de tescil işlemi yaptırdım. Evraklarımı görevliye teslim etmem için beklemem 5 dakika sürdü. Evrakları ve kayıtları kontrol ettikten sonra ertesi günü yeni ruhsatın teslimi için randevu verdi. Evrakların kontrolü+teslimi+sırada bekmeme sürem toplamda 10 dakikamı aldı.

Arkadaşlar plaka gizleme olayının asıl kaynağının satıcılardan değil de kötü niyetli kişilerden korunmak amacıyla yapıldığı konusu ortaya çıkıyor. Ben de bu türdeki satıcılara hep kuşkulu gözle baktığımdan güvenmiyordum. Konunun özü anlaşıldı. Yakında gölgemizden korkacak duruma geleceğiz. Bilmiyorum, sonumuz neye varacak. Biz böyle bir ülke değildik. Eskiden kapımızın anahtarı ya paspasın altında, ya da sundurmanın üzerinde dururdu. Şimdi kapılarda kilit üzerine kilit var, yetmiyor çelik kasalı kapıların önlerine bir de demir parmaklıklı kapı yaptırıyoruz. Bırakın giriş katları, üst katlarda oturanlar bile pencerelerine demir taktırıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.

bende hep saklarım plakamı.çünkü yaşanmış örnekleri var; araç klonlama yada olaylara karışma gibi.arkadaşlar demişlerki " dışarıda zaten bir sürü var " ama bu işi yapanlar aynı şehirdeki araçları tercih etmiyorlar pişti olmamak için ve diğer bir nedende aracı satılığa çıkardığınız zaman aracla ilgili bütün bilgileri veriyorsunuz,yılı,markası,modeli vs vs geriye bir tek plaka bilgisi kalıyor.plakayada sahip olduktan sonra klonlama işi elbette daha kolay oluyor.
bi yerde duymustum hikaye cok ilginç ;
ankaralı bir aile antalyada tatilden dönerken , afyon cıvarlarında karsıdan gelen bir aracla plakasının aynı olduğunu fark ediyor adam.hemen telefona sarılıp polisi arıyor.polisler diğer aracı durdurup ikisinide yanyana getiriyor.ikiside 2001 model opel astra ,gümüş gri cd hacback.sonra yapılan detaylı araştırmada anlaşılıyorki telefon edip ihbar eden adamın aracı klonlanmış yani çalıntı.aracı elinden alınıyor.

ama oplemin net ailenesine serbest ;) istediğiniz gibi klonlayabilirsiniz :D

bildiğim kadarıyla biraz sakıncalı bi durum. şöyle ki benim aracım beyaz vectra cd 2001 model. plakası da 99 A 1234 mesela. ilanda bu aracı gören kötü niyetli biri beyaz bi vectraya bu plakayı sahte olarak yapıştırıp herhangibi bir olaya karışır. siziz aracınız çalınmadığı için bu yönde bi şikayetiniz olmaz. olay anında o kişi yakalanmazsa olaya karışan sizin aracınızdır. yani biraz paronoya diyebilirsiniz ancak birkaç örneği vardır...

Gecenin bir yarısı gelse birisi senin arabanın tek plakasını sökse götürse dediğin gibi olay yapsa ne olacak? bunun önüne geçemezsin ki.Anca Aykal'ın verdiği örnek gibi hasım edindiysen o da arabanı bulursa gelir çizer,camı patlatır, tanıdık varsa ceza yazdırır ya da arabanı satışa çıkarırsın yolda görenler bu araba satılık demesinler diye ilanda kapatırsın. Diğer taraftan başına geleceklerin hiçbirini plakanı kapatarak önüne geçemezsin. başına gelecekse böyle bi iş dediğim gibi park halinde gelir sökerler plakanı öyle de gelir.

Son düzenleme:
Kardeş noktasız, virgülsüz, imlasız konuşuyorsun; yazdıkların anlaşılmıyor.. Doğru olmayan şeyler söylüyorsun, yazdıkların maksatlı duruyor..

O bahsettiğin zor yetişen hukukçulardan ikiside ben ve eşim. Eşim eğitimiyle alakalı bir memuriyette, ben değilim. Ama ikimizinde en büyük isteği noter olmak. 2,5 sene evvel belgelerimizi ibraz edip başvurduk ve noterlik sırasına girdik. Ama gel gör ki, önümüzdeki 15-20 sene içerisinde sıranın bize gelmesi çok ama çok zor. Sıra numaramız 25bin küsürlerde, şu an 7binlerin altını alıyorlar. Yıllık ortalama 400-500kişi noterliğe atanıyor. Ve bu 400-500 kişinin içinde çoğu hakim-savcı-avukat. Hatta geçen yıl 1.dereceye terfi etmiş olan bir adli yargı hakimi abimiz , arkasına dahi bakmadan noterliğe geçti. 1.derece hakimin ortalama geliri keşiflerle, havuzla 3500-4000lira civarında, demekki noterlikde bunun iki katını kazanacağından direk gitti, noter oldu.

Yani senin acındırdığın gibi değil bu işler. Sen neresindesin, nasıl bakıyorsun bilmiyorum ama ben tam göbeğindeyim. İktiza ederse buraya noterlerin aylık gelirlerini gösteren belgeleride ekleyebilirim.

Trafik şubeleri sanıldığı kadar mahrumiyet yaratacak durumda da değil. Savaş beyinde belirttiği gibi zaten noter satışını müteakiben, emniyetin ilgili birimlerinede başvuruluyor. Yani senin bahsettiğin gibi olsa halihazırda emniyetin çökmesi gerekir.. Ayrıca mevcut işlem hiyerarşisinin revizyonuyla, tüm bu iş ve işlemler çok daha kolay bir şekilde halledilebilir olacaktır.

Ama yapılmaz.. Yapılmama nedenini de önceki mesajımda alenen yazdım.

O bahsettiğin zor yetişen hukukçulardan ikiside ben ve eşim. Eşim eğitimiyle alakalı bir memuriyette, ben değilim. Ama ikimizinde en büyük isteği noter olmak. 2,5 sene evvel belgelerimizi ibraz edip başvurduk ve noterlik sırasına girdik. Ama gel gör ki, önümüzdeki 15-20 sene içerisinde sıranın bize gelmesi çok ama çok zor.

bu dediğinden de anlasıldıgı gibi kedi uzanamadıgı ciğere mundar der.Beni alakadar etmio ama senin we genelde insanların cok kazanmaları baskalarını rahatsız eder.Konuyu kapattım

ya yoldakı adam kopyalarda klonlarsa dıyosunuzda.adam internetten bakıyordur.doguda ne bileyim baska ıllerde kendıne uzak olan aynı model renk vs olan aracı kendısıde ıst vs baska sehırdedır.öbür adamın nerden haberı olacak.illa aracları satmak ıcın kullanmayanlarda var.adam calıyo aracı takıyo plakayı gezıyor.

bu dediğinden de anlasıldıgı gibi kedi uzanamadıgı ciğere mundar der.Beni alakadar etmio ama senin we genelde insanların cok kazanmaları baskalarını rahatsız eder.Konuyu kapattım

A benim güzel kardeşim sen hiç yazdıklarını okuyormusun? Hiç "yahu ne yazmıştım ben" diye merak edip kontrol ediyormusun yazdıklarını? Kendindemisin? kafanmı güzel dünyanmı?

Daha iki mesaj önce "noterler para kazanamıyor, lahmacuncu daha çok kazanıyor, ne kazanıyorlarsa devlete veriyorlar" mealinde sözler sarfeden sen değilmiydin?

Noldu şimdi ne değişti? Meydanı boş bulmuştun atıp tutuyordun ama yemedi değilmi? Nolduda birden bire noterler "çok kazanır" oldu??

Kedi-ciğerli serzenişlere burada herkesin karnı tok küçük kardeşim; bir daha yazdıklarına dikkat et.. Araştırmadan, soruşturmadan, bilmeden uydurup-üretip yazma.. Elbette seni alakadar etmez..

Arkadaşlar

TRAMER diye bi site var aracın kesilen tüm tarfik ve kasko poliçelerini burdan izleyebiliyorsunuz.Plaka ve TCKN yada VKN numarası ile aracın şimdiye kadar kesilmiş tüm poliçelerini görebilirsiniz.Kaza yaptı ise kaza ve hasar detaylarıda yer alıyor.Örnegin Cam kırılması,park halinde çarpma,çarpışma gibi,eğer poliçede böyle bir hasar meydana gelmiş ise ilgili sigorta şirketinden hasarın detayını öğrenebilirsiniz.

http://www.tramer.org.tr/

Geri