plakalık iptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaan67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim sorum plakanın etrafındaki tinerle silinen yeri kertirmek istiyorum ama bunun yasak olduğunu söylediler, kestirdikten sonra tekrar plaka çıkartanları gördüm. Sebebi ise resmi plakaya giriyormuş. Bilgisi olan varmı?

plakananın kenarlarına çift taraflı bant çek,ortasına da silikon sık.daha iyi olur

arkadaşlar soguk ve sıcak silikonlar var onları kullanabilirsiniz.. örn benim plaka ama ya silikonu cok kullanın tam yapın asla acılma yapmasın yada cok az kullanın.ben app düşündügüm için cok sıkı fıkı degiller..

Son düzenleme:
plakanın çerçevesini selülozik tiner ile silin ama fazla içlere dalmayın. çünkü çok bastırarak ve çerçevenin içine sürterek silerseniz beyaz fosforlu yerin fosforunu mahfediyor. arkadaşımın arabasında plakanın her yeri alacalı bulacalı olmuş fosforu özelliğini kaybetmiş. ben kendi aracımda özen göstererek yaptım. böyle bir sorun çıkmadı. plakanın enine 4 sıra çift taraflı bant kullandım. 7 ytl'ye almıştım. selülozik tiner ise boyacılarda bulunuyor. onunda en küçük boyu 5 ytl civarı. tekrar edeyim. sentetik değil selülozik tiner olacak.
ön tampon oval olduğu için plaka çift taraflı bantla tam otursa da belirli bir zaman sonra kenarlardan atıyor. bunun için banttan sonra kenarlara boydan çok az silikon sıkarsanız taş gibi oluyor. hani allah göstermesin plakayı sökmek zorunda kalırsanız bir misina ipini plaka ile tampon arasında yukarı aşağı hareketlerle keser gibi yaparsanız plakanıza zarar vermeden çıkartabilirsiniz (bıçak etkisi)
en olmadı yansa yıkılsa tanesi 10 ytl'den trafikten 2 adet plaka çıkarttırsınız. damgalı vaziyette. hem trafiğin bastığı yeni plakalar çok güzel. app devri kapandı bence...

ön tampon eğri olduğundan silikon yapın demişsin...
plakayı eğip bantla yapıştırınca bu sorun ortadan kalkar...
öyle değilmi?

Benim arka plakayı boydan boya 3M bantla yapıştırdım.Çeksen bile gelmiyor.Ama ön tarafta tampon bombeli çıkıntı var bantlarda yüzeye tam temas etmediği için tutmadı orası içinde yazıların üstünden plakayı vidaladım belli olmuyor.Bantı öneririm ama kesinlikle 3M ve dış cephe için olanı ıslanınca atmasın diye Plakalıkların kenarlarını selülozik tinerle silip eğer yazılarda atma vs. varsa onları da asetatlı kalemle (Elektronik devre çiziminde kullanılan çıkmaz kalem) tazelersin.Plakalığın arkasını güzelce temizleyip ince bi zımpara ile pasını fln alırsın sonrada 3.m bant resimler aşağıda

bence ön plakayı takma daha iyi duruyor

en kısa zamanda yapıcam
çift taraflı bant 3m silikonda siyah dayson marka 5 ytl tavsiyemdir.

en güzeli benimki gibi hiç plaka yok süperr :):)

plakan yoq güzelde vida delikleri görünüo onuda hallet istersen

muharrem abi şu arka plaka boşluğunu iptal ediyorlarya sende öne öyle birşey yaptırsana ön plakalığa. tam süper olur.

Geri