Sağ ön taraftan az miktarda yağ damlıyor. Neden olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaanrevan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Arkadaşlar arabanın ortasında 30 cm falan sağ taraftan yağ damlıyor. Ustaya gittik geçen karterde falan görünen bişey yok dedi.

Bu gun arabanın eski sahibinin bir tanıdığını gördüm, "HOCAM DİREKSİYON KEÇESİNDEN KAÇIRIYORDUR" dedi. Kafamda hemen soru işaretleri belirmeye başladı. Dedim bu biliyordu herhalde ondan direk bunu söyledi.

Hakikaten motor yağına bakıyorum azalma da yok. Neden anlayamadım. Direksiyon keçesinin yağı falan diyince bunun sensörü falan da yok...

Nereden anlaşılır buradan kaçırdığı falan bilgisi olan varmı?

Yağın damladığı yeri resimde belirtmeye çalıştım inşallah bilen arkadaşlar anlamışlardır....

4739.jpg

direksiyon kutusu dıyecegım ama...

onu ben de diyecektim ama sağ önde bu sızıntı. Yada sızıntı farklı yerde bu demir bloğun üzerinden kayıp ordan mı atıyor anlamadım.

Şunu sormak istiyorum aslında sağ ön tarafta ne olabilir sızıntı yapacak. Karter var aslında hemen yanında. Sağ tarafta sanırım karter.

Ortadan biraz sağda. Tam sağda değil sızıntı. Ama ön tarafa yakın bir yerde. Az bi açılıp bakınca görünüyor. Anlam veremedim. Bir gece de 6-8 cm çapında bir daire oluşturacak kadar damlıyor. Motor yağı desem biraz olsun eksilir. Başka ne olabilir şaştım kaldım.

Şanzıman yağı falan değildir demi?

benım oncekı aractada vardı boyle bır sızıntı,oyle bakmayla bulunmuyor once sıcak su ıle motor ıyıce temızlendı uc gun servıste kaldı o sekılde bulunabıldı karter tapası ve karter contasından sızdırıyormus senınkıde karterle alakalı olabılır

yağa elinle dokununca anlaşılır..
direksiyon yağı renklidir. daha incedir (örnek; su gibi)
bide sağ taraftan gelmesine bakma.. belki soldan kaçırıyo ama kendine yol bulup sağ tarafa doğru akmışta olabilir.
bence direksiyon kutusu çıkacak gibi geliyor.

bi de şöyle bi hatırlatma yapayım.
arabanın direksiyon pompasında yağ bitince; aracı çalıştırdığında veya direksiyonu çevirdiğinde hani böyle su yeni gelir gibi şırıl şırıl su sesi gelir. o ses son noktadır.. biraz daha öyle kullanırsan pompayı yakarsın. bilgin olsun...
ses gelene kadar devam edebilirsin yani..

bi de şöyle bi hatırlatma yapayım.
arabanın direksiyon pompasında yağ bitince; aracı çalıştırdığında veya direksiyonu çevirdiğinde hani böyle su yeni gelir gibi şırıl şırıl su sesi gelir. o ses son noktadır.. biraz daha öyle kullanırsan pompayı yakarsın. bilgin olsun...
ses gelene kadar devam edebilirsin yani..

Harika bir felaket tellallığı yaptın teşekkür ediyorum. :) Sağolasın. Yağ karter olabilir diyorum ben direksiyon kutusu nerde benim söylediğim yer nerde. Usta baktı gerçi karterde sıkıntı yok ama üzeri yağ kaplamış tam anlaşılmıyor sıcak su ile yıkayıp arabayı zorlayıp öyle buluruz demişti ama bugun gittim doluydu. Bakamadık. Neyse inşallah çözüm bulurum.

dreksiyon yagı o rekorlarda bir sorun var baktırın aynı sorun arkadasımdada oldu a kasa vectrasındada oldu ordan biliyorum :)

Son düzenleme:
dreksiyon yagı o rekorlarda bir sorun var baktırın aynı sorun arakdsımdad oldu a kasa vectrasın dada ordan biliytorum :)

bırde ne yazdıgını okuyabılsem

bır kozmetık 42 mı ne oyle bır arkadas vardı bırde sen

allahını seversen yazdıklarını kendın okuyabılıyormusun yada anlayabılıyormusun artık bıraz su msn tarzı yazmayı unutmakı burada yazdıkların neredeyse bır omur boyu kalıyor agah

kim anlar bundan hocam? Servise gitmem için karlı dağları geçmem lazım. O da mümkün değil lastiklerim kar lastikleri değil.

Tavsiyeniz ne olabilir?

Geri