''SFI'' Sahipleri..

Gercekten üzücü bir Konu ile karşılasmanın çaresizliğini görüyorum.

Bak Bugra 36 yaşıma geldim benim senelerce PARAMI aldı insanlar. Sonra ögrendim inat ettim ve sonunda bişeyler yapabildim. Okuyorum konuyu ama bir taraftan yazdıklarına üzülüyorum bir taraftan cahilliğine üzülüyorum.

Bir konuda Bloktan yazmışşın akabinde contadan yazmışşın akabinde kapaktan akabinde yansanayinin yansanayisi dediğin CONTA :)
Bulunmaz contalardandır .
dükkanda özellikle ''AMAN BU CONTALARDAN SURADA VAR GETİRT HEMEN BİR KENARA KOY LAZIM OLUR'' Dediğimiz durumlar okadar çok oldu ki.

Öncelikle şunu açıklayayım:
GOEZE
ELRING
VICTOR REINZ
Gibi markalar üst seviyede olan markalardır. Elring in içinden GOETZE çıkar
Victor reinz ise Benim basıncı tutsunda hiç bırakmasın aman aman iyi olsun diye zamanında getirttiğim ve En sevdiğim markalardan biri. Milletin aklına Bir COMETIC diye tutturulmuş gidiyor.Adamlar Yarıs arabalarına Nascara bilmemneye de yapalım para kazanalımad altında mülayim ama güzel çalışma yapan bir firma Mükkemmel hatta

Gelelim victor reinse
D.A.N.A holding dünyada ax driveshaft ve contalama işinde 1 numara ve her şeye yapıyorlar 26 ülke ve 22.500 insan çalışıyor ve 2008 senesi kacanclarını gösterir haberler 8.1 billion USD
Herkes BİLSİN Bir firma bir parça dısardan alacak ve üretmeyecekse ve konu CONTA vs vs bu tarz şeylerse zaten SERTIFIKALI OLARAK bu firma ve bir iki farklı firma ile çalışır.

NEDEN ile YAZDIM BUNLARI . ARACINA KONAN CONTAYA Yansanayiinin de yanı diyen Hangi usta ise Kendisini git bir tebrik et :) kapagın kac Nm ile sıkıldıgından tut soru sor ve birde SFI nın ne anlama geldiğini direkt sor veya CTS nin TPS nin ne anlama geldiğini direkt sor ki sana engin bilgiler versin .
İnsanları Tanıyacaksın bir gün Bugra (Eger araba ile bu kadar hasır nesir kalabilirsen bu kafa ile )
Hayatta Gerçekten GERİ ADIM ATMAYACAGINI BİLDİĞİM VE İNANDIĞIM .İşide yapmak için yırtınan iki adam tanıdım Hacı USTA ve HAKAN..... bunu zamanla inan öğreneceksin inan bana ve Bütün kalbinle GÜVEN.
Hataların okadar çok var ki.

Arastırmıyorsun(Direkt bir abi olarak senin yüzüne söylüyorum)

ARASTIRMA Zaten eksik bilgilerle dolu Gününü kurtarmaya calısan aralarında cok degerlileride olan cok haysiyetsizleride olan Cahilide olan insanlarla dolu SANAAYİDE YAPILMAZ.

Arastırma Gercek SOURCE lerden yapılır dinlenerek yapılır.

Arastırma HER ARABASI olupta Her bir haltı bildiğini sanan AMA aslında Papagan gibi ezberlemis üç bes terimleri ögrenmis insanların TAVSİYESİ ile yapılmaz.
ÇOK BİLEN ÇOK YANILIR BUGRA inan.

Okadar çok şey yazmışsın kiHepsi birbirine karışmış.
Bir bloktan demişşin Bir kapaktan demişşin Bir contadan demişşin .Birde alakasız bir yerde Debimetreden (Hadi onu ayrı tutalım o başka diyelim)

Ben arada sırada dükkana gidip Milletin canını sıkıyorum biliyormusun ?
İşlerine karışıp delirtiyorum onları .Yanlış aslında işte ama Bana göre dogru :)

Aracında arıza var Dükkana gelmiş.
Farkındasın değilmi Bu sorunların aslında neden çıktı ? Yaglar sular aracın gitmemesi ?
Gecerken arada sırada hep baktım
Bir GT de bakacagım ilk şey YAG SOGUTUCUSU DUR
Senin arabanda Yoktu o !!!!!!!
BİR GT nin gitmemesinin diğer önemli kanıtı . SFI kutusunun deforme görmesidir!!!!
Senin aracındaki DEFORME İçler acısı Silikonlar heryeri kaplamış.
Bir GT nin Benmzinli kadar gitmemesinin sebebi nedir ? LPG!!!!!!
Senin aracındaki LPG İçler acısı .....Sen kendine acımıyor isen LÜTFEN AİLENE ACI (Tüp hortumları Manifoldun içinde enjektörlerin altına kadar akvaryum hortumu misali sallandırılmış sadece ? Zaten araba hangi hava ile gitsin ?
BUNLAR KONUMUZ DEGIL .

KIZMA sakın (SENIN NASIHATLERINE IHTIYACIM YOK TA DEME )

Aracın sorunları için dükkana geldiğinde Ailenle bile anlaşılmıs zaten sende mesajlarında Kendin söylemişşin
BİZ ŞU AN İÇİN BU KARARI ALDIK DİYE !!!!!!!!!!
Yani (ZATEN BURADA BİZLERİN ASLA OKUMAMASI VE KARISMAMASI GEREKEN BİR KONU BU Kİ BURAYA TASINDIGI İÇİN BEN KENDİ ADIMA ÜZÜLDÜĞÜMÜ BELİRTEYİM)

Alınan KARAR Şimdilik bu şekilde bir bakalım AMAN PARA HARCAMAYALIM CEBINIZDEKİ PARA GİTMESİN diye HEP BERABER AİLENE VE SANA BASTIRARAK SÖYLENMİŞ BİR DURUM .

Bunun bir bedeli varmış .Aama OLMAZ ise zaten AİLE FERTLERİN İLE KONUSULMUS .
Ve aman AMCA OLMAZ İSE BEN ZATEN KEFİLİM BİZ HER HALİKARDE KESERİZ BU SORUNU ANCAK YAZIKTIR SİMDİ SEBEPSİZ YERE BU PARA HARCANMASIN .

YOKSA BİZİM İÇİN SORUN YOK.DENİLEREK ANLASILMIS !!!!!!!!!

Ben hayatımda bu arabaların sorunları adına para alma konusu hakkında NELER NELER ögrendim bugracım. GEC OLDU ama ögrendim

Aman iyilik yapayım aman onun arabası yüzünden benim adıma bişey olmasın :)
Ki sadece İYİLİK yapmak adına. Bak arkadaslarım vardır SERDAR ,ALPER ...herneyse hep derler NE HALTINA İYİLİK YAPIYORSUN ? Aslında haklılar herzaman :)

Neyse Konuya dönelim BU tarz bir iyilik Servis tarafındanda yapıldı ki bu hale geldi.
Zaten soruyorum Görünürde OLMAYAN BİŞEYİN PARASINI NEDEN ALAYIMDA ONCA KAZANDIGI PARAYI BEN CEBIME SOKAYIM mantıgı ile hareket eden SERVİS inan buna 5 lirayıda cebine sokamıyor.

Paranın boyutu değil ama Siz bu parayı ARABANIZI YAPTIRMAK ADINA CEBİNİZE KOYMUYORSUNUZ AİLENİZİN PARASI SONUCTA .SOKAGA ATILMAZ BUGRA

(TABİKİ OKAN BU BENİM PARAM SENİ İLGİLENDİRMEZ DEDİN)

Ama O an için OLMAYAN Sorunun parasını ALMAMAKLA EN DOGRUSUNU yapmak EN YAKISANIDIR.

Devam ediyoruz :
Hersey anlasıldı sorun olur ise Ailen tarafından bile :SERVİSE ZATEN DEDNDİ
Bak aman bizi zarar ettirme Olmaz ise geleceğiz KESİN BUSEFER DERİNLERE İNER ÇÖZERİZ DEĞİLMİ ?
Parada anlaştığımız gibi ?
TABİKİ ABİCİM Kesinlikle Hiçbir zararınız olmayacak Yazıktır günahtır bu parayı böyle durup dururken Harcamak .Siz gelin Lafı bile olmaz ....

Aracta sorun devam eder artık tam anlamı ile yapılması gerekmektedir.
AMA bugra aracı servise götürmez baska yere götürür.

Ve forumda durumu izah eder ama HİC FARKETTİNMİ BUGRA KENDİ CAHİLLİĞİNİN KURBANI OLDUGUNU ? YAZDIKLARIN BUTUN MESAJLARI TARIHLERI ILE SIRALAYIP BASTAN ASAGI OKURSAN :)
Hata yaptığını zaten göreceksin .
Tabiki zamanında bende kızdım paramı aldı insanlar farklı ustalar öbürü öbürüne aaaaaaaaa bak bu olmamıs sökülecek parası bukadar diye diye diye Canıma ot tıkadılar. BENDE KIZDIM NEDEN NEDEN BÖYLE YAPTINIZ DİYE .

MADEM BLOGUNDA SORUN YOK NEDEN SÖKÜLDÜ DİĞER GİTTİĞİN SERVİSTE ?

MADEM BUKADAR SEYİ OGRENDİN BUGRACIM YUKARIDAKI YAZILARINDA SİLİNDİR BLOGU İLE SİLİNDİR KAPAGINI HALA NASIL KARISTIRIYORSUN ? Ben bir okuyorum silindir blogu denilen kapak bir bakıyorum kapak denilen BLOK ?

KALEM TORNA NEDİR BUGRACIM ? Anca Bizim serdar alır O kapagı SIFIRDAN İŞLEMEK ADINA MİLYARLIK CNC sisine koyar (Belirtmiş yukarıda )Oyle bişeyler yapar çizimleri vs vs yapılacak autocat te vs
Senin kapagınnın taslanmasıile toz talasının alınması arasında fark var .Rektifiyeci sonucta kontrolediceginin bedelini alır. makinaya bir artı 5 daha verir ha 0.1 verir.
Nasıl anında düzgün taslanmamıs oluyor? Hepimizoraya gittik hatta beim kapakların üstünden deneme dına catırrrrrrrr catır aldırttım . Digerarkadaslar yaptı HERKESİN OLDUDA SENIN KAPAGINA GELINCEMI YAMUK OLUYO ?

Kapak bloktan ayrıldıktan sonra REKTİFİYECİYE giderse Toz talası alınır. Onuda düz bir freze makinesi ve benzerlerinde olur. NEDEN yüz tertemiz olsun diye.

CONTAYI KAYDIRMA IHTIMALIN ASLA YOK CONTAYI KAYDIRAMAZSIN ESNETEMEZSIN BLOK ÜZERİNDEKİ DELİKLERE YA OTURUR YADA OTURUR OKADAR.
Bugüne kadar kac arabanınki değişti bu serviste biliyormusun ? Ken di kızımın 11 yasında resimleri AHHHHHHH bulamıyorum o bile dene hadi deiğimde yapmıştı (İnan sana boya badana olsun diye söylemiyorum kızımı tanısan anlarsın )
O contayı kaydırmanın imkanıııııııııı YOKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!! HACI USTADA KAYDIRMAZ ASLA .

VE SON OLARAK
MADEM SORUNUN CÖZÜLMEDİ ANLASTIGIN HALDE ,AILENINDE ANLASTIGI HALDE MEMNUN KALMADIGIN BİR DURUMU DÜZELTMELERİ ADINA NEDEN O ARABAYI TEKRAR SERVISE GÖTÜRÜP OLMADI BU !!!!YAPIN ABİ ANLASTIGIMIZ GİBİ DİYE ?
NEDEN servisi sebebpsiz yere bu durumadüşürmeye çalışıyorsun . Yada sana insanca yardım etmeye calısanlara BU TARZ tesekkürler SUNUYORSUN ?

Gel seninle benim arabayı o veya su servise götürelim abi kapagı yaptılar olmadı öyle böyle diyelim .
EMIN OL BUGRA BUNLAR TAKTIKTIR.
Adam derki AHA YAGLI MÜŞTERİ GELDİ :)
Para kazanacak ya Öyle olmus böyle olmus der ve ALIR.
Cahilliğinin kurbanı olma sakın bugra
BİR ABİ OLARAK YAZDIM . KIZIP CEVAP VERMEK ISTERSEN TABIKI.

Ama bilki Yanlış yönlendirilmiş ve gerçekten kendine zarar vermişsin .
Cevaplarıda kendin vermişsin.

Elinde imkan vardı zaten Düzeltelim bunu diyerek Gitsen servise tekrar zaten anlasılmıs birsey.Babana sorulmus birsey.Kaybın olmadığı gibi herseyi görerek ve bilerek yapacaktın.

AMA BUNLARI YAPMAYIP KENDIN KURDA KUSA YEM OLUP
BU TARZ TESEKKÜRLERİ SUNARSAN BİZDE ÜZÜLEREK SEYREDERİZ
İnsanların gercekten cok üzgün olduğunu bilmeni isterim.

Baskalarının Sözü ile kimseyi karalama lütfen.Kendi kazdığın kuyuya düşme.
Önce NEYİN NE OLDUĞUNU BİR ÖGREN ONDAN SONRA HAK HUKUK YAP ORTAMDA.

bahsi gecen serviste
silindir kapagı kontrol ediliyor saglam conta yenisi takılıyor bidaha karısırsa motor blogunun sorunlu oldugu kesinlesir deniliyor bu durumuun olmaması temenni edilerek olursada işçiliğin üst kısmı alınmaz deniliyor buraya kadar hersey güzel.

yag-su tekrardan daha fazla miktarda karısınca baska yerde bakıyoruz motor blogu saglam bunun sonucu nedir okan abi?

bu kısım en açık olan nokta keske motor blogum catlak cıksaydıda ilk servise olan güvenm kırılmasaydı ve ilk servisin jestide güzel bi anı olarak bende kalsaydı.

aracın gitmememe olayına gelince akvaryum hortumları denilen kısımlar enjektöri engellemeyecek sekilde kısaltıldı onun dısında teleflexin içler acısı halini göremeiyorum
zaten benzindede aracın ilk kalkkısta fırlamama sorunu var ne oldugunu benim gibi cahiller bilemez aartık arabayı ya istanbula yada almanyayamı göndercez?

sfi kutusu yerin powercap takıldı havaa kaçırma olayı sıfır fırlamama devam ediyor

bi taraftaki kişler eşiniz dostunuz olunca beni anlama ihtimaliniz zaten yok bende sizin durmunuzda olsam duygusallıgım agır basabilirdi.

kalem torna oalyı gördügüm ince kanalların seklinden doalyı kendi yaptıgım bir benzetmedir.

bide kuyu hak hukuk olayları hiç hosuma gitmedi ben birine iftira atıyormusum gibi sürekli blok saglamsa nie söküldü deniyor?

blogu kaynaklatıp birilerine iftira atıyomusum gibi bi izlenim verilmiş.

blogu niye söktürdügmü defalarca söyledim blok haric herseyin kontrolü yapıldı sizin serviste blogun üstünde yapılan her işleme güvendigim için sorunun altta olacagı kanısına vardım ondan söktürdüm.

Bak aman bizi zarar ettirme Olmaz ise geleceğiz KESİN BUSEFER DERİNLERE İNER ÇÖZERİZ DEĞİLMİ ?
Parada anlaştığımız gibi ?
TABİKİ ABİCİM Kesinlikle Hiçbir zararınız olmayacak Yazıktır günahtır bu parayı böyle durup dururken Harcamak .Siz gelin Lafı bile olmaz ....

Aracta sorun devam eder artık tam anlamı ile yapılması gerekmektedir.
AMA bugra aracı servise götürmez baska yere götürür.

işte benim en büyük derdim bu okan abi, sonuc DERİNLERDE çıkmadı bir kere gidip 2. kez gitmedigim serviste işlem görmüş olan YÜZEYDE çıktı.

Son düzenleme:
araban normal ve sağlıklı çalışıyormU kardeşim? oldumu? problem sorun varmı?

1_ kimse yogurdum ekşi demez. benim yaptığım işlem başarısız yanlış teşhis bedelsiz onarayım demez.

2_ herkes paranı almaya bakar bu senin kankan deil amcanın oğlu bile olsa

3_ SFI motor özel bi motor deil yani çook farklı bi çalışma mekanizması yok en azından vtec gibi üst kapağı farklı deil, alt dersen zaten aynı işte mantık. yani iyi bi usta (usta dedim dikkat et) toparlar söker takar emin ol.

4_ Sana tavsiyem herkes bi parmak atıp aracın üstünde ihtisas görmeye çalıştıysa ki opel servisi de dahil (bende yetkili opel servislerinde çalıştım kardeşim herşeyi çook ii bilirim nasıl yürür işler) sat arabayı git temiz kafana göre bi araba bul.

BU YAZDIKLARIM GENELDİ KİŞİSEL OLARAK KİMSEYİ TANIMIYORUM VE KİMSE İÇİN YAZMADIM.

Birbucuk saattir yazdığım son mesaj maalesef silindi :( Aptalım ben aptal :( ne refresh yaparsın :(

okan abi ne yazmışsın bee:]]

c20xe c20let bilgine hayranım yemişim bütün ustaları:]]

bu arada gsi koltuğu lazım olan varsa
ben bi tane sw astra aldım gümrük girişli gsi koltugu var:D:D
ezilmemiş diri koltukları var takasla verebilirim ankaranın haberi olsun:]]

tekrar gidicem ama söylerim getirirler sanayiye sıkıntı olmaz;)

bahsi gecen serviste
silindir kapagı kontrol ediliyor saglam conta yenisi takılıyor bidaha karısırsa motor blogunun sorunlu oldugu kesinlesir deniliyor bu durumuun olmaması temenni edilerek olursada işçiliğin üst kısmı alınmaz deniliyor buraya kadar hersey güzel.

yag-su tekrardan daha fazla miktarda karısınca baska yerde bakıyoruz motor blogu saglam bunun sonucu nedir okan abi?
Buğra yanlış anlama bir iki bişey diyim bende..

1. servise gittin kırmızıyla işaretlediğim sözü sana söyledikleri halde neden başka bir yere gitme ihtiyacı duydun?
bunu diyen adama gitseydin bloğu söktüklerinde sorun bulunmasaydı eminimki bu kadar masraf etmemiş olurdun.hatta ilave ücret almazlar diye düşünüyorum.(taraf olduğum için demiyorum yanlış düşünceler belirmesin kimsenin aklında)

arabam yürümüyor diyosun kapak blok söküldü sente ayarı yada timing adı herneyse onu bi kontrol ettir.

bide blok için şanzımanda sökülmüştür heralde (kesin bildiğimden demiyorum) eğer indiyse debriyaj ayarında farklılık varmı ? oda etki edebilir..

CanımBugra Bak Blogun saglam kapagın saglam contan yeni....
Hic düşündünmü?Eski yag Kolayyyyyy kolay cıkmaz bırkere karıstımı radyötör suyuna ?
ACELE etmenin sonucu budur.Şimdi Umarım Gene aynı sorunla karsılasmazsın .Umarımeski arttı dediğin Radyötörde ve sistemdekieski ve temizlenmesi adına atılan maddenin sökülenleri değildir. :)

bu kısım en açık olan nokta keske motor blogum catlak cıksaydıda ilk servise olan güvenm kırılmasaydı ve ilk servisin jestide güzel bi anı olarak bende kalsaydı.

Eh servise geri dönse idin anlastıgınız gibi Sana Eminimm ne jestler olurdu.

aracın gitmememe olayına gelince akvaryum hortumları denilen kısımlar enjektöri engellemeyecek sekilde kısaltıldı onun dısında teleflexin içler acısı halini göremeiyorum
zaten benzindede aracın ilk kalkkısta fırlamama sorunu var ne oldugunu benim gibi cahiller bilemez aartık arabayı ya istanbula yada almanyayamı göndercez?

Kimseye göndermene gerek yok inan Bugra.Ankara var . İstanbulda takımımız var .Yani zaten ortada inan sorun yok sorun tamamı ile ACELECİ DAVRANIP seni yanlış yönlendirenlerin lafları.
Bu arada LÜTFEN UNUTMA O hortumlarının Hepsini Kısalttı yada imkanlar dogrultusunda 1.SERVİS YAPTI...

sfi kutusu yerin powercap takıldı havaa kaçırma olayı sıfır fırlamama devam ediyor

Powercap takılması aracın gidişini (Gerekli işlemler saglıklı olarak yapılmadıkca)Kolay kolay işe yaramaz :)
Benzininden tut Tps ayarlarına Cts nin yenilenmesine ve pompanın basabildiği yeterliliğe . Enjektörlerinin gercekten Ecu Cycle sinyallerine tepkimesinin performansı ile ilgilidir.
Son olarakta Piston Complarının saglıklı oldugundan tut Yeni Ve farklı tarzda giren havanın yogunluguna baglı yazılımla artıları alırsın...

bi taraftaki kişler eşiniz dostunuz olunca beni anlama ihtimaliniz zaten yok bende sizin durmunuzda olsam duygusallıgım agır basabilirdi.

Asla ve asla ...Yanılıyorsun. Benimkadar Acımasızını ve Nekadar arkadasta olsak Profyosonellik ve arkadaslıgı asla birbiri ile bagdastırmadıgımızı. Bilmeni isterim . Kılı kırkyaran Düşünce tarzı olan servisteki arkadaşlar Okadar inattır ki farketmezsiniz ama inadına iyisi olması adına herseyi yapar.
Gece uyumaz Herkes sahittir .Söz verildi iise pazarda calısırlar Gecenin körüne kadar çalısırlar Bitirilecekse bitirirler.Yardım baabında birisinin elinde ikinci el malzeme var ve kullanılacak olsada Kafalarına yatmaz ise O parayı gene ve gene ödettirir bulunabilecek en uygununu bulur mantık cercevesinde sorunu cözerler emin ol. Ben asla olaya duygusal bakmıyorum.O öyle yapmış bu böyle yapmışa bakmıyorum Sonuc sonuc....
Ben Affetmem .O insanlarda Zaten böyle bir duruma düşebilecek konumaasla kendilerini getirmezler. Haaa insan ogludurhata yapar ama Göz göre görede Olmaz Bugracım .
Kimse ekmeginden olmak istemez hele ki karsında Beter ve aklına gelince taaaa okadar otobandan yolu tepip olacakmı diye sabaha kadar calıstıgını bildiğim insanlardan bahsediyoruz.KORUMAK ADINA YAZIYORSAM daha neye yemin edeyim Dogrusu bu.Sallama iş yapmak için acmadılar o garaji inan bana bütün samimiyetimle söylüyorum.

kalem torna oalyı gördügüm ince kanalların seklinden doalyı kendi yaptıgım bir benzetmedir.
image5.jpg

Burada ne yapılabilineceğini düşünüyorsun Bugracım?
Bu arada kapak blok vs vs asla servislerde işlenmiyor.
Bunun ehli olan insanlar Rektifiyeci ve ellerinde her tür makina var.
Yüzey yanlış yapılmıssa diyelim hadi (Kİ kapagın tamamı ile kontrol edilmiş teste tabi tutulmus Toz talası alınıp tekrar servise getirilmiştir)
Annen yemegi Tuzlu yaptı Baban sana bagırıyor ? Ne dersin babana Yahu yemegi ben mi yaptım?
Tabiki Servis sana KAPAGI BENMİ YAPTIM diye bir sey diyemez ama kapagı yaptırdıgı veya kontrol ettirdiği yerlede seni direkt muhattap etmez.Dolayısı ile :Gene diyorum Gelse idinde SORSAYDIN NE OLURDU ? Servis hata etti ise rektifiyeciye gerekli dersi verirdi ve sen gene Yenilenmiş veya yeni yada emsal Sorunsuz bir kapakla işini PARA VERMEDEN çözerdin.
Gene sormak isterim HAKKINI ARAMAYA NEDEN GELMEDIN :)

bide kuyu hak hukuk olayları hiç hosuma gitmedi ben birine iftira atıyormusum gibi sürekli blok saglamsa nie söküldü deniyor?
blogu kaynaklatıp birilerine iftira atıyomusum gibi bi izlenim verilmiş.
blogu niye söktürdügmü defalarca söyledim blok haric herseyin kontrolü yapıldı sizin serviste blogun üstünde yapılan her işleme güvendigim için sorunun altta olacagı kanısına vardım ondan söktürdüm.

Bugracım Konuları sıralayıp yani yazdıklarını bir oku. Okadarcok karıstırmıstırsın ki. Yanlış lanse ederek dogru zamanda düzgün birşekilde lanse edemeyerek.Yanlıs terimleri kullanarak Okadar cok karıstırmıssın ki.İnsanlar nereden baslayacagını sasırmıs.
Bak şimdi. dedinki Abi cahillik ben bilmiyorum. Olabilir .Ögreniyorsun herseyi işte .Şimdi Oradaki diğer servise lafım var.Oradada usta var degilmi ? Usta ise VE SEN BASTIRA BASTIRA DEDIN BLOKTA BISEY YOK 2 KERE KONTROL vs vs. Bu adam kendiustalıgının adı altında iş yapmalı . Eh sen ona Böyle yapmasınımı söyledin ? Oda Canıma minnet söküp hemen halledeytimmi dedi ? Yani USTA 2ci servisteki usta Tamamı ile senin dediğin dogrultuda Blogunu söktü ve bişey cıkmadı.
Yahu zaten sorun işte birde burada çıkıyor. Paran gitmesin adı altında yapılan yaklasımı ÜZDÜN. ama bir lafınla 2 servisteki usta Hemen söktü herseyi ?
Aşama aşama gitmesi gerekecegi yerde Pire için yorgan yakma misali SORUNU çözdü ? K^ar zarar? Şimdisen Kar mı ettin ? Yoksa O servismi kar etti?Yani demekki bundan sonra Sökülmesi en sona bırakılacak işi en basta yapmak daha mantıklı kimsenin parasını düşünmemek en mantıklısı mı OLmalı ?Müşteri PARA BENİM KARDESİM SÖK SÖKKKKK tarzında olsa bile HAKMI bugracım? Coluk cocugun Bogazına sence girermi bu para?
2nci servis Kontrol edemedimi ? Dayanamadımı Madem sorun orada da Blogu Sen dedin diye sökerek Kar mı etti ? KAR etti evet....
Ah bugra ah Biraz dinlese idin Biraz az aceleci davransa idin ?

Ben bir abin olarak.Neye ihtiyacın varsa elimden gelecek hersey adına söz veriyorum.
Bu aileyi Küsmen için yazmadım bunları. İnsanlar inan üzgün. Ben yasadıkların için üzgünüm ama Bilki Aceleciliğinin ve Hiç yoktan yere Kafadan baska bir servise gidip Olayı taaaaaaa bu hallere gelmesi adına ...........
İnan herkes Hazırdı ben buna eminim Ve inan Söz verdiklerini hep yaptılar Yapacaklarda .
Aracının nerdeyse aynı sorunlarının oldugu GT sahibi arkadas ile Kısacası servisin müşterisi Eminim oda bu yazıları okuyordur.Hep vermiş paraları hep ama hep.Sonunda servise geldi.Karısma sadece sunları sunları sunları yapıcaklar Güven dedim... Bu gün o araba gitti 160 hp lerde. şimdi servise Bakımı için geliyor. Evet sancılı oldu okadar geldi gitti ama Görünürde senin iş misali Milyar harcanacakken zamanı kullanmasını bildi Parada harcamadı.
Bu araba senin için degerli degilmi Bugra? Dogru yerde idin inan bana bu şekilde kimse Ugrasmaz bu bilgide herkesde olmaz :)
Evet basit bir makinedirde Düzgün ellerde oldugunda Millete Ot yoldurur ...
Taraf olmadan yazdım.Bugüne kadar kendi aracımda Kendim daha iyi bildiğimi sandığım ama bana iyi dersler veren Ustamızı arkadaslarımızı bildiğim için yazdım.
Sevgilerimle
Okan

bikaç gündür takip ediyorum konuyu ve keşke bu yorumlar yapılmasaydı....

çünkü adı geçen yerde bu konuşmalar yapılırken bende vardım ve size söylenen ki sanayiide kimse bunu demez ilk başta bu şekilde deneyelim ve inşallah keserse size masraf çıkmadan sizi üzmeden halletmiş oluruz bununda bedeli 300tl yok olmadı artık tekrar açar alt kısmıda sökeriz ve bunun bedelide normalde 650 ama sizin üst kapakla çözülebileceğinden emin olunmadığından size bu defada 350 tl karşılığında yaparız yani 2. kapak işçiliği vs gibi ücretleri sizden talep etmeyiz diye bir muhabbet geçmişti ve o gün böyle bi kolaylığı yaptıkları içinde teşekkür edilip ayrılmıştınız dükkandan sonuçta ben sanayiide hiçbir ustanın müşterisi zarar etmesin diye böyle bi opsiyon gösterdiğini görmedim çünkü herşekilde sizden çok daha fazla para kazanacakken extra işlerden para talep etmeyip 2 işi tek iş gibi görerek tek iş ücreti talep etmişlerdi....

bu noktada eğer siz tekrar adı geçen ilk yere gitmiş olsaydınız blok sökülüpte bişey çıkmasaydı eminim sizden bir bedelde talep etmezlerdi çünkü inanın 3-5 kuruş için şahısları kıracak ve para peşinde koşacak insanlar değiller zaten piyasa ustaları gibi olsalardı ilk başta size komple motor yapılacak veya ilk işin bedeli bu olmazsa geldiğinizde komple motor yapılacak şu paraya deyip sizden çok ama çok daha fazla bi para karşılığı komple motorunuzu yapar ve sizin ithamlarınızdan imalı teşekkürlerinizden ziyade hem paranızı hemde gerçek teşekkürünüzü almış olurlardı...

hiç ama hiçbir usta bilerek işine leke getirecek insanların kafalarını bulandıracak bi iş yapmaz kimse çizik bloğu toplamaz zaten öylede olmuş rektifiyeci kontrolunden geçtiğini üstten bloğunda ölçümlerinin yapıldığını ve bişeyin çıkmadığını demişsiniz yani olması gerektiği gibi rektifiyeci gelip bakmış gerekiyosa bloğun yüzünü silmiştir ki çalıştıkları rektifiyeciler ankaranın en iyileri bunu senelerdir sanayiide bu işlerle uğraşmamdan ve hatta ankarayı bırak türkiyenin en extrem makinalarının rektifiye işlemlerini yapmalarından biliyorum yani rektifiyecinin böyle bi hata yapma ihtimalide yok...

ilk başta kapak demişsiniz sonradan kapağın olamayacağını burda kişilerin yorumlarından anlayıp bloğa dönmüşsünüz ama değinmeden bende geçmeyip bi contanın yanlış takılma ihtimali sıfır ve kapağınızında bi işlemden geçmediğini sadece kontrol edildiğini söylemişsiniz sanırım 3 defa kapak 2 defa blok.... neyseki hiçbirinden bi sorun çıkmamış inanın sevindim yani bu da demektir ki blokta kapakta ilk yerin yaptığı işlemde doğru yapılmış... bloğun otoyol misali benzetmeyle çizik olduğunu demişsiniz ama rektfiyecinin sizin dediğiniz gibi kontrolünden geçen sağlam blok sonra üzerine conta koyularak toplanan bu blok kapağı kapatılırken çizilmez çünkü üzerinde conra vardır eğer bu kapatma işleminde çizilecek bi kısım varsa kapaktır ki onunda kontrolde sağlam çıktığını demişsiniz...

yani ne kaldı ortada o sağlam bu sağlamsa bi hata olmalı ve sizin yorumunuza göre yani kapak işçiliğindeki yanlışlıktan olan açıklama buraya kadardı... kısaca özetlersek kapağın yanlış takılma ihtimali yok bunu sizin ilk yerde rektifiyeci kontrol etti kapak silindi kontrolden geçti 2. yerdede 2 defa daha bunların kontrol edildiği ve bişey çıkmadığı lafınıza göre söylüyorum ki mantıklı olanda bu çünkü kimse hatalı bi malzemeyi takmak istemez.... ne kaldı contada yanlış takılamıyorsa altta da bişey yoksa tek bir şey kalmıştır o da ilk ustanın su sistemini tam anlamıyla temizleyememesi olur bence hata burdadır ve bundan dolayıda yapılan işten sonra kısa bi kullanımda yani termostat açıp su tam devre dolaşım yaptığından sonra sistemdeki sağa sola yapışmış yağın iyice ısınan suyu tekrar kirleterek sizin su haznesinde yağ görmenizi sağlamış zaten eğer arada kaçak olsaydı aynı zamandada yağada su karısırdı ama öyle bişey yok yani ilk ustanın hatasıda budur bence tam anlamıyla temizlenmeyen su sistemi ve bu hatanın nedenide aracın bitiminden sonra kontrolünün tam yapılamaması olmuştur çünkü bunun gibi bi sorundan dolayı gelipte yarım motor yapılan bi aracın tesliminden önce bi süre siz deyin 1 gün ben deyim 12 saat kontrol edilmesi gerekir....

ama şuda varki ben bu ustaların kimseye kontrolü yapılmayan bi aracı teslim ettiğinide görmedim şayet etmişlersede sizin ısrarınız aceleniz yüzünden olmuştur ki benim gördüğüm kadarıyla öyle oldu hacı usta o gün üstüne basa basa ben bunu kontrol edemedim bu akşam burda kalsın bari yarın öğlen alın demişti sizde bunun mümkün olmadığını ailevi nedenden sanırım ve şimdi alacağınızı bişey olursa irtibata geçeceğinizi söylemiştiniz hatta hacı ustada ne olursa gece kaç olursa olsun arayabileceğinizi bu süre zarfında suya yağa ve hararete dikkat etmenizi tembihleyip sizede benim içime sinmedi bu iş diyerek arabayı teslim etmişti hatta o ara sizin teşekkür ettiğiniz o insanlar işleri olmayan farlarınızda xenonun yanlış montajını bile akşamın 9unda(sizin için bu saate kadar beklemişlerdi) rica minnet elektrikçilerini bekletip sizi yormamak adına halletmişlerdi ve sizde bunlardan memnun bi şekilde ayrılmıştınız....

kısaca bence olayın özü sizi kaybetmek istemediği için ilk yeri karalayan ustanın gazıyla buraya bişeyler yazdınız sonrasında o ustanın salladıklarının asılsız olduğunu sizde anladınız sonrasında ilk başta ilk yere yüklendiğiniz kapak işleminden vazgeçip blokta çizik dediniz sonra olmadı ordan tutmadı blok dedik çizik dedik ama bu da olmaz bari bloktan dediler ilk başta bana bunun içinde ben gittim bloğu dağıttım dediniz madem ilk başta bu kadar güveniyodunuz ve sözlerine güvendiğinizden söktürdünüz neden o zaman güvendiğiniz ilk servise gidipte yaptırmadınızda başka bi yere yaptırdınız ki bu ilkyer sizden extra bi ücrette talep etmemişti sırf sizin işiniz görülsün diye... bence bu işten tek karlı çıkan kişi var o da 2. usta sonuçta bişeyi olmayan kapağı ve bloğu söküp geri toplayarak sizden para kazanmış ve aslında yapması gereken sadece su sistemini temizlemekken komple motor işçiliği alarak sizi ne derece düşündüğünü göstermiş ve bu sökülmüş parcalar temizlenirken su sistemide temizlendiğinden dolayı da 1 taşla 2 kuş vurarak kolay yoldan para kazanmış... olanda sırf sizin 3-5 kuruşunuz cebinizde kalsın diye sizi masrafa sokmamaya çalışıp taktir kazanması gereken ustalara ve bir sürü masrafı sırf aceleciliği yüzünden kaybeden size olmuş kısaca yazık olmuş....

serdar iyi ki yazmış...

bu arada herkes yazılana göre yorum yapıyor malesef o yüzden buğra mümkünse üst kapakdır bloktur karterdir bu gibi terimlere dikkat edelim. mesaj tamamen ters anlaşılabilir çünkü.

şu cümleden sonra pek bir söze gerek yok gibi geldi bana ;

MaviGsi' Alıntı:
bence bu işten tek karlı çıkan kişi var o da 2. usta sonuçta bişeyi olmayan kapağı ve bloğu söküp geri toplayarak sizden para kazanmış ve aslında yapması gereken sadece su sistemini temizlemekken komple motor işçiliği alarak sizi ne derece düşündüğünü göstermiş ve bu sökülmüş parcalar temizlenirken su sistemide temizlendiğinden dolayı da 1 taşla 2 kuş vurarak kolay yoldan para kazanmış... olanda sırf sizin 3-5 kuruşunuz cebinizde kalsın diye sizi masrafa sokmamaya çalışıp taktir kazanması gereken ustalara ve bir sürü masrafı sırf aceleciliği yüzünden kaybeden size olmuş kısaca yazık olmuş...

Son düzenleme:
Geri