Sifir opel alacağim (yardim)

Efkan ATALAY

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba;

Uzunca bi ara opelden ayrı kaldıktan sonra tekrar dönüş hazırlığı içerisindeyim.

39.500 TL'lik bir bütçe ile Opel Astra Classic III 1.3 Cdti Easytronic (Konfor Paketli - Full) almaya karar verdim.

Bunu seçmemdeki olmazsa olmaz kriterlerim ise: Dizel ve Tiptronic Vites istememdir.

Bu araç ile ilgili olarak bayağı bi araştırdım ama deyim yerindeyse her kafadan bir ses çıkıyor?!

Uzmanlarından tavsiye almak istiyorum...

Merak ettiklerim şunlar: Yakıt tüketimi nasıldır? Aracın performansı aşırı mı düşüktür? (Yarış yapma niyetinde değilim) Easytronic şanzıman kalitesi nedir?

Ne dersiniz acaba?

Selamlar...

yakıtı düşük, performansı düşük devirlerde ölü; yüksek devirlerde çok güzeldir. easytronic'e gelince, şahşi kanaatim opele yakışmayan bi şanzuman.

yakıt konusunda çok menmun olacaksın..performansda fena değil ama izlediğim ve incelediğim kadarı ile easytronik vites opel de henüz tam oturmamış, bu biraz da şans işi ama vites konusunda sorun yaşama riski biraz var..nedense aynı sınıf araçlarda otomatik debriyaj sistemi cok verim alınamıyor..arkadaşımda da toyata vardı onunkide sürekli ısınıyodu adam bazen yarım saat soğumasını beklerdi yolda..hayırlısı olsun arkadaşım

İsterseniz birde garaja ugrayıp sorabılırsınız

1.3 opel araç kullanmadım ama okuduğum sorunlar genel olarak aynı aracın motoru kasasına ağır kalıyo heleki klima açıkken..herkes yakıttan son derece memnun..geri kalan sorunlar ise şans meselesi gerçekten ya huzurlu olursunuz yada klasik opel sorunlarıyla boğuşursunuz :D

1.3 opel araç kullanmadım ama okuduğum sorunlar genel olarak aynı aracın motoru kasasına ağır kalıyo heleki klima açıkken..herkes yakıttan son derece memnun..geri kalan sorunlar ise şans meselesi gerçekten ya huzurlu olursunuz yada klasik opel sorunlarıyla boğuşursunuz :D

performansdan yakınanlara sasırıyorum , az yaksın dıye basmıyorlar sonrada araba gıtmıyor dıyorlar ,2,5 devır aralıgında turbo acıldıgında 1.16idekı aldıgım hazdan daha fazlasıını alıyorum astrada ...

ben onların yalancısıyım olurda kullanma şansım olursa emin ol zerresine kadar hakkını vercem arabanın :) şimdilik yancıyız yalancıyız :D

ben onların yalancısıyım olurda kullanma şansım olursa emin ol zerresine kadar hakkını vercem arabanın :) şimdilik yancıyız yalancıyız :D

o zaman bunu dene kesın ; ayagını debrıyajdan tam turbo acıkken cek yada 2000 devırlerde nasıl araba kendını ılerı atıyor goruceksın :)

yaıkıtı ıyı fakat easytronıc sanzuman bızım aracımızda 2 kere arızlaandı sonra satıp corsa aldım alırken opel servısı easytronıc vıtes almamı soledı beyınde sureklı arıza sıkyetı gelıyor dedı

opel şans işi.
ben astra hb dızel kullanıyorum 4 yıldır.130.000km oldu.bır daha mı opel asla.
egr problemı var kesın olur.halledılır bırsey ama nıye olsun kı.bazı bırkaç tatsız olaylarım oldu ondan soğudum opelden.

araçtan ben tıtızımdır ses konusunda 130.000km lık araca göre ıyı.hakkını yemeyelım opelın.
performans konusunda ıcındı şöför ve 1 yolcuya kadar ıyı.sonrakı yuklerle ıstenılenı yapamazsın.şehir içi için iyidir.dur kalk trafınde zaten agır gıttıgınden trafık aracda o agırlıga uygun gıdıyor.
yakıt tuketımı agırlıgına göre ıyı.ben 750 km cıvarı bır depo ıle gıdıyorum.emsallerı daha fazla gıdıyor o ayrı.renault,focus,vb.
kalite olarak alman kaliteliğinde.önceden pişmandım ama yıllar geçtikçe sınıfında göre audi,bmw,golf hariç diğerlerinden daha diri duruyor eski olmasına rağmen.

sunrooflusunu alma ses yapıyor.
xenonlu muhakkak al sonradan yapılması cok zahmetlı.gercı eskıden dı o.
ama en önemlısı yetkılı servısler kı bu opel yetkılı servıslerınden kaybedıyor.yoksa almanya da opeller taş gibi.

ben duz vıtes kullanıyorum.otomatık alsaydım dıyorum keske ama onlarda da sorunlarını duydum.

yardımcı olabıldıysem ne mutlu...

Geri