Sifir opel alacağim (yardim)

Arkadaşlar sonuç itibari ile parası elinde hazır bulunan ve beğendiği modele tabiri caizse cash parayı basacak olan biri olarak objektifim.

Hangi araç hoşuma giderse sonuç itibari ile onu alırım. Bu hususta da sizden gelen olumlu-olumsuz eleştrileri de gözönünde bulundurarak yaptığım detaylı test sürüşünde olumsuz görüşlerin kesinlikle ve kesinlikle kullanıcı hatası olduğunu belirtebilirim.

Performans konusuna gelince de daha önce de belirttiğim gibi Passat 1.6 aracımdan performans olarak fazlasıyla seri olduğunu da samimiyetle ifade edebilirim. Zaten daha fazla performans isteyen varsa da gitsin BMW M serisi bi araç alsın:)

Ne kadar para, o kadar köfte misali:) Zira anladığım kadarıyla opel'de köfteler promosyonlu çünkü bu donanımlı bi araç bu fiyata başka markalarda yok...

Bu arada dün aracın siparişini verdim. Elazığ Opel Karalar Bayii'nden.

Son fiyat 38.500 TL ve dün aldım. Tahmini olarak bugün itibari ile aracın üretime gireceği söylendi ve yaklaşık teslim tarihi de 1 ay olarak belirtildi...

Umarım fazla gecikmez:(

1,3arabadan fazla bisey beklememek lazım hayırlı olsun

Hocam aracı 2 gün önce test ettim, daha önce BMW 3, Peugeot 407 ve Passat sahibi olmuş biri olarak söylüyorum, performansı fazlasıyla yeterli...

Sadece insanlarımızdaki ön yargıyı kaldırmak lazım...

Belki biraz klişe olacak ama, o motoru üreten mühendisten daha akıllı değiliz herhalde...

o mantıkla düsünmemek lazım 1,6 vectra c lerin durumu ortada yani mühendisler hep doğru yapcak diye bisey yok opel mühendislerinin kafası çalıssa 1,6 dizel çıkarırlardı demekki onlardada eksiklik var:D

Arkadaşlar merhaba;

Uzunca bi ara opelden ayrı kaldıktan sonra tekrar dönüş hazırlığı içerisindeyim.

39.500 TL'lik bir bütçe ile Opel Astra Classic III 1.3 Cdti Easytronic (Konfor Paketli - Full) almaya karar verdim.

Bunu seçmemdeki olmazsa olmaz kriterlerim ise: Dizel ve Tiptronic Vites istememdir.

Bu araç ile ilgili olarak bayağı bi araştırdım ama deyim yerindeyse her kafadan bir ses çıkıyor?!

Uzmanlarından tavsiye almak istiyorum...

Merak ettiklerim şunlar: Yakıt tüketimi nasıldır? Aracın performansı aşırı mı düşüktür? (Yarış yapma niyetinde değilim) Easytronic şanzıman kalitesi nedir?

Ne dersiniz acaba?

Selamlar...
kardeşim öncelikle şunu söyliyim o düşündüğün aracı ben 5 ay önce aldım sana aracın bazı artılarını ve eksilerini yazıyım sonra sen karar ver, arabaya ilk oturup gaza bastığimda inanılmaz bi şok yaşadım araç resmen gitmiyo direksiyon ağır, ya dedim ben bu arabayamı 40 bin verdim neyse (unutmadan şunu söyliyim araç kalktıktan sonra acayip serileşiyor) araç hafif rampada geri resmen gitmiyo yakıta gelince 100 km de 7.2 ye kitlendi diyebilirim 1.3 motor az yakar gazına gelme eminim 1.6 bu şartlarda daha az yakar sebebi motor küçük geldiği için özellikle kalkışta çok mozot yiyor bu eksiği gidermk için tork u ve beygirgücünü yüksek tutmuşlar ama kesinlikle yeterli değil easytronic vitese gelince hiç dir problemim yok ve müthiş bi keyif ayrıca.konfor paket içeriğide gayet dolu.şimdilik bu kadarını söylim aklına takılan bişey olursa paylaşırsın yardımcı olurum nacizane hadi kolay gelsin.

Arif Hocam öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

Aracı almadan önce test etme imkanı buldum. Açıkçası belirttiğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım fakat "Spor" modda yaptım test sürüşünü ve bayağı bir seri geldi bana. Hatta diyebilirim ki benim son sattığım 1.6 Passat aracımdan bile daha seriydi hareket halinde. Ancak ilk kalkışa falan çok dikkat etmedim, zira rahatsızlık verseydi mutlaka dikkatimi çekerdi.

Yakıt tüketimine gelince acaba aracın ilk bilmem kaç bin kilometresi ile ilgili bir durum olabilir mi? Forumda genelde öyle bir kanıya ulaştım da...

Geri vites olayı da açıkçası kafamda soru işareti oluşturmadı değil hani?..

Hocam aracı 2 gün önce test ettim, daha önce BMW 3, Peugeot 407 ve Passat sahibi olmuş biri olarak söylüyorum, performansı fazlasıyla yeterli...

Sadece insanlarımızdaki ön yargıyı kaldırmak lazım...

Belki biraz klişe olacak ama, o motoru üreten mühendisten daha akıllı değiliz herhalde...

Efkan Bey, aracınız hayırlı olsun. Kendi adıma konuşayım, ben sadece tecrübelerimi paylaştım, araç hakkında bilgim var yani... Astra h çok sevdiğim bir araçtır. 2008 model cdti sıfır alıp, 40 bin küsür km bindim. Tek olumsuz yönü, motorunun kalkışta çok kötü performansı olmasıdır. Avrupada zaten 1.7 cdti satılıyor... Sonuç olarak siz denemiş performası yeterli bulmuşsunuz, bize de güle güle binin demek düşer.

Arkadaşlar aracı kısmet olursa yarın alacağım! Biliyorsunuz ki kafamdaki tek soru işareti 1.3 dizel easytronic'in performansıydı, sağolsun bi arkadaş bu akşam arabasını verdi ve test etme imkanı buldum.

SONUÇ: PERFORMANS KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE TATMİN EDECEK SEVİYEDE!

Belki inanmayacaksınız ama spor moda aldığımda, dün sattığım Passat 1.6 FSI aracımdan bile çok daha seri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim!

Sadece canımı sıkan tek bir konu oldu, o da konfor paketi aldığım halde kabin içerisinde kapı iç döşeme ve ön göğüsteki çıtalar yok!!!!!!!!!!

resim_704992022.jpg

resim_460664745.jpg

BU KONU HAKKINDA GÖRÜŞÜ OLAN VAR MI ARKADAŞLAR? Opel müşteri hizmetlerine sorduğumda tüm 2011 astra full donanımlı araçlar bile artık böyle geliyormuş dediler??

ordan burdan kısıp, maliyeti azaltma taktikleri, her markada malesef az çok var.

Efkan ATALAY; Belki inanmayacaksınız ama spor moda aldığımda' Alıntı:
bırakın passatı, şirkette 2008 1.6 102 hp manual jetta kullanmışlığım var, o bile rezalet performansta...

Geri