Sigara 19 Temmuzdan Sonra Kapalı Alanlarda YASAK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
onu bunu bırakta trenın kapısından sarkarak sıgra ıcmeyı sevıyurm puahahhahahah :D

ibo senin arabaya binip içecem..:P

Yasağı destekliyorum ama cılkının çıkarılmasına karşıyım. Vatandaşının sağlığını düşünen iktidar sıkıysa hazır gıda üreticileri ile de uğraşsınlar da göreyim. Her önüne gelen istediği gibi gıda üretimi yapar konuma geldi. Üretim kuralları kağıt üzerinde kalıyor, denetlemeye güçleri yetmiyor, bu işler artislik yaparak vatandaşın gönlünde taht kurmaya benzemez. İleri yıllarda ülkemizin zeka oranları düşük, zihinsel engelli çocukların bollaştığı, erken yaşta bunamaların arttığı bir yer olmasından korkuyorum.

bu cılkının çıkması işte abi ....bi barda oturup bir bira 1 sigara yakılamayacakmı ne saçma şey cnm öle yasamı olur :S heryerde yasakladılar işte yetmiyormu bu ne arkadaş yani abarttlılar artık...içen kendine içer kardeşim gi o zaman yasaklanacak bir sürü şey var onlarıda yasakla bakalım...

yav hocam vatandaşın sağlığını düşündükleriden mi sanki olan bizim gibi sıgara içene oluyor. yakında vatadaşlıktan çıkarırlar. onlar içmiyoya..

Hayırlı olsun vatana millete :) her zaman dumansız bir gelecek diliyorum ... kendimde bir içen olarak içenle içmeyen her zaman ayrı tutulması daha iyi olacaktır ;)

bu cılkının çıkması abi bi barda oturup bir bira 1 sigara yakılamayacakmı ne saçma şey cnm öle yasamı olur :S heryerde yasakladılar işte yetmiyormu bu ne arkadaş yani
En azından göstermelik olmayan, gerçekci önlemler alınabilir. İyi bir havalandırmaya sahip, sigara içmeyenlerin bölümüne duman/koku gitmeyecek bir şekilde izole edilmiş bölümleri yapılabilir, bu bölümler kuytu, izbe, tuvalet yakınlarına yapılmalı ki sigara içmemeyi özendirmeli. Lokanta, bar, cafe gibi yerlerin en güzel, havadar, manzaralı yerleri sigara içmeyenlere tahsis edilmeli ki özendiricilik olsun. Yani sigara içenlere bir nevi ikinci sınıf insan (biraz ağır oldu galiba ama sadece kaliteli hizmet alırken özendirme açısından demek istedim) muamelesi yapılmalı ki insanlar rahatsız olup severek bırakmalı. Yoksa yasssak kardeşim demek çare değildir. Hele hele yasaklara uymamayı adet haline getirmiş bir toplum için hiç çare değildir. Boşuna kendimizi kandırmayalım.

abi şimdi işletmeler ne kadar müşteri kaybedecek düşünsene bi ya adam alkolünü alıp balığını koyup önüne sigarasınıda yakıp keyif yapıyor kimseye zarar vermeden..bu adamın zevkini kaçırınca ne olacak peki? o zaman ayırsınlar abi sigara içilebilir bölüm içilmeyen bölüm gibisinden..sağlığını düşünen adam diğer mahale girsin keyfini yapmak isteyen adam sigara içilebilir kısıma otursun bilmiyorum yani :S bu işin dengesi biraz zor sağlanacak gibi gözüküyor.

İktidarlar herşeyi doğru yapsalardı ülke bu durumda olurmuydu? Para bitti. 6 aylık bütçe açığı açıklandı. Maliyede panik bile yok. Hala devlet erkanının arabaları uçakları yenileniyor. Bu durum resmen umursamamaktır. İnsanlar bakkala borcu varken önünden geçmeye utanıp yolunu değiştiriyorlar. Bizim siyasiler de zamanında itibarlı olan adama borç verilir diye hava atıyorlardı. Değişen bir şey yok. Onlar için sorun da yok. Borcu onlar alıyor, arabalara uçaklara onlar biniyor vatandaş da paralarını tıkır tıkır ödüyor. Bütçenin dibi çıkınca yeni gelir sağlamak için utanmadan park cebindeki aracımızı çekiyorlar, benzin fiyatları ile adeta dalga geçiyorlar, anlamsızca konan vergilerle milletin sırtından inmiyorlar. Piyasaya yapılan zamlar ortadayken pinpon topu, karpit fiyatlarını baz alıp bana % 2 zammı reva görüyorlar. Sonra çıkıp AKP değil AK Parti'yiz diyorlar. Siz şimdiye kadar hiç kısaltmalarda CH partisi, DY Partisi, ANA Partisi MH Partisi diye bir kısaltma gördünüz mü? Bırakın akmı karamı vatandaş kararversin.

Geri