yazılanlar gerçekse biz neden sigorta yaptırıyoruz o zaman, adamın hasarını direkt kendimiz ödeyelim olsun bitsin.
Genelleme yaparak yorum yapacağız. Bizde bir düşünce vardır o da; "aracımı sigorta ettirdiysem hasar durumunda sorgusuz sualsiz bütün hasarımı karşılamak zorundalar". Ama sigorta poliçelerinde bazı muafiyetler vardır, mesela alkol veya ya da ehliyetsiz birisine aracı teslim etme gibi. Benim araçlarımın kaskosunda bir takım indirimler yapıldı (yaş durumu, ehliyet yaşı, sınırlı kullanıcı gibi) ben bu şartlar nedeniyle daha ucuz bir kasko primi ödüyorum. Yani ben aracımı "sınırlı kullanıcılar" haricindeki birisine verdiğimde hasar olursa sigortam hasarın tamamını karşılamayacak, bu durumda ben de sigorta şirketi hasarımın tamamını karşılamıyor diye şikayet edemem. Yani kısaca; bir sigorta şirketi sizlere normalden daha fazla bir indirimde bulunuyorsa poliçeyi iyi okumakta fayda var. Trafik sigortalarında fazla bir indirim yapma durumu yok ama onlarda risk taşıyan sürücülerden (sık sık kazaya karışan) fazla para isteyebiliyorlar. Yakında çok sık trafik cezası yiyen sürücülere de ekstra şartlar koyarlarsa şaşırmayın (Bence bu çok doğru bir karar olur, bu sayede kurallara uyanlarla uymayanlar aynı kefede yer almazlar)