Silindirdeki teklemeyi beyin nasıl anlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan the_boss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dün tekrar ustaya uğradım.
Çıkma bir beyin denediklerini ancak çıkma beyin ile de 2 silindirde (1-3 yada 2-4) hata verdiğini söyledi.(Motoru biraz zorlasalar 4 silindire de hata kodu kaydedicek, adım gibi eminim)
Krank devir sensörü yada katalizörden şüphelendiklerini söylediler. (TIS programından bakmışlar)
Hala beklemedeyim..

arkadaşlar bugün arabayı tekrar test ettim. araçta problem devam ediyor (çıkma beyin var üzerinde, kendi beyni bagajda.)
2000-3000 d/d arasında saçmalıyor, onun dışındaki devirlerde kullandığın sürece normal.(1000-2000 d/d arasında yokuş çıksan bile normal!)

Şu andaki beynin üzerindeki arıza kodları P0302, P0304 (Önceki beyin ile P0301,P0302,P0303,P0304 veriyordu)

Birde yeni takılan beyinin üzerindeki kodları okudum.

Yeni beyin:
GM 09 158 726
S 01 005 04
5W9K 157
0 10 10 10 17 1

Eski beyin:
GM 09 158 670
S 01 001 04
5WK9 153
0 09 13 06 30 3

Bu kodlar ne anlama geliyor tercüme edebilecek var mı ? (EPC programını yüklemeyedim bilgisayara..)
Not: Soner kompresyon ölçümü aklımda, onu da boş bir vaktimde bakıcam.
Çok teşekkürler

bu 2 ecu'nun da üzerinde herhangi bir tanım kodu yok sanırım
cp uw ux gibi. 2 ecu'nun da resimini ekleyebilirmisin ?

bu iki beyinde farklı tayın tıs dan bakayım verdiğim numaraları yazarım

Benim eski ECU 'mun dış kapak resmi
20upncg.jpg

Silindir kapağı söküldüğünde beynin daha önceden açılmış olduğunu söylemişlerdi. Dış kapak resminden de belli oluyor.
Bu servis çıkma beyin taktığında eski beynin içini açmış (neden açtığını hala anlayabilmiş değilim, sonuç itibari ile o beyin ile araç şuanda üzerinde olan çıkma beyinden daha iyi/kötü çalışmıyordu.)
Bende madem içini açmışlar içinin de fotoğrafını çektim. Buda içi(üzerinde jelimsi bir yarı akışkan sıvı var, detaylı bakıldığında değişmiş bir parça var gibi durmuyor ancak emin olamadım. önceki sahibi durup dururken neden açtırmış olabliirki:S)
Buda içinin fotoğrafı
23vdf69.jpg

teşekkürler..

Bunlarda genelde ariza yapan sag ve sol taraftaki kablolar oluyor, sag altta bir tuhaflik var bu beyinde belki orasi oynanmistir :D

Bunlarda genelde ariza yapan sag ve sol taraftaki kablolar oluyor, sag altta bir tuhaflik var bu beyinde belki orasi oynanmistir :D

evet orada bir gariplik var, benimde dikkatimi çekmişti. ancak anlamadığım bir nokta üzerinde öyle bir jel varki, bunun üzerinde modifikasyon yapmak isteyen bir kişi onu nasıl aşıcakta istediğini yapıcak çözemedim. neyse, bu kısmı zaten benim işim değil..

beyin acılmış olabilir fakat bi oynama göremedim ben.beyinde herhangi bişlem yapalabilmesi için ordaki jelin temizlenmesi gerek yoksa lehim yapamazsınız lehim tutmuyo..beyinde oynanma göremedim sadece acılmış inçelenmiştir

arkadaş sorununu çözdü mü acaba. bilgi verirse bizimde merakımız gider

sonuc ne oldu acaba merak ettim konu kaybolmasın..

Geri