Sizce ekonomik durumunuz nasıl ?

Türkiye'de yaşayan insanların psikolojik durumunu çok iyi analiz eden bir yönetici var... Ve bu analizi kendi çıkarları için kullanan yönetici.. Halkın neyi sevip neyi sevmeyeceğini, ne yaparsa yapsın nasıl ve ne zaman unutturacağını iyi bilen bir yönetici.. Kaba bir tabirle göz boyamayı iyi bilen bir yönetici var başımızda...

müslümanlık ne hale geldi kur'an belki değişmedi (Mİ) ama yorumlayanların farklı yorumları
aradaki cıkarcı ARAPLARIN yanlış ifadeleri, herkesin herseyi istedigi gibi yorumlaması
gibi durumlar + cahil okumamış, okumayı hic sevmemiş, din konusu hep tartışılmaz olmuş,
bazı kürt yada arap alışkanlıkları din geregi gibi yamalanmış ve bircok insanda onu öyle kabul etmiş sonuc ?

Hala deniyorki ulkemiz ucuyor, evet her verilen ekmege miligram olceginde bonzai veriliyor
sanırsam cunku millet cidden ucuyor. ALLAHAŞÜKÜR demek guzel ama senin tependekiler
YOKDAN dunyanın en zengin 20 lideri arasına giriyorda senin hala agzın kokuyorsa
bunda bi NÖLÜYO demen gerekmezmi? İşde burada yine arapların ŞEYH, yada HALİFE,
osmanlıda padişahları yargılamama, tartışmama olayı gibi bizde de liderler hep yargılanamaz
olmuştur. Burada sorun liderlerin eleştiriye kapalaı olmasıdır, mesela ab de bir lider acık
bir sekilde foyası ortaya cıkınca OKUMUŞ ve GÖRMÜŞ Avrupa halkı onu AAAA BU ADAM
DİNİ BÜTÜN gibi yaftalar ile tepesine zıctırmıyor, yakasından tuttugu gibi cekiyor sokuyor
kodese,

Artık ne asgari ücretli vatandaşa acıyorum nede baska birseye cunku onlar bence
ellerinde vazelinle dolaşan ve "nerde benim liderim " diyen tipler. Elinde vazelinle
dolaşanı öpen cok olurmuş

BlueLive, evet dinime dokun ama anamı diksen umrumda degil diyen bir toplum olduk. Ananıda alda git diyen
lideri tepemize zıcdırıyoruz.

bu kadar koyun olduğu sürece normal adamın açlıktan ağzı kokuyor ama körü körüne bağlanmış büyü mü yapıyorlar nedir anlamadım soruyorum sana bir faydası var mı "yok çalıyor abi ama müslüman" diyorlar yan afedersiniz adamların anasını belleseniz sonra müslümanım deseniz ses çıkarmayazak konuma gelmişler ne diyeyim hepsi müstehak ama bizlerde yanlarında yanıyoruz

Osman yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ama Forum Kurallarına aykırı çünkü Siyaset!!!!

NOT:2.Dünya Savaşından bu yana hiçbir Devlet Adamı kendine Saray yaptırmamış!!!

abi bu iş siyasetti aştı artık memleket meselesine döndü sokaklarda her hafta bir gün en az 10 tane araba yakılıyor doğuda şerefizlik almış yürümüş hergün millet birbirini katlediyor

hükümet taraftarı değilim... herkes birşey söylemiş iyi de... bizi yönetecek şu an kim var onu da söyleyin. MHP, CHP kendini yönetemiyor.

Bu kadar kafası çalışan adam var ortada. Onlar yönetir. Ancak önce bir siyasi psrtiye baş olmalılar ;)

devletimizin bana göre yaptığı en büyük yanlış,ekonomiyi canlandırmak için kredi alımını aşırı kolay ve cazip hale getirmesiydi.
ekonomimiz iyi olmamasına rağmen kredi kullanımı sebebi ile aşırı bi canlılık var.
insanlar önümüzdeki 10 yıllar için kendilerini bankalara bir nevi köle yaptılar.herkes ev araba alıyor ama çoğu borçla.
tamam diyebiliriz ki ; ödeyebiliyor ki alıyor,ödeyebiliyorsa ekonomik durumu iyi...
aslında öyle değil. ödeyebiliyor ama kendi de perişan oluyor,çoluk çocuğunun boğazından kesiyor ve adına yaşamak denirse ömrünü borç ödeyerekipsikolojisi yerle bir olmuş şekilde hayatına devam etmeye çalışıyor.

bir diğer yanlış da; her yere üniversite açılmasıydı. ülke için de öğrenci akışı sağlayarak,öğrenciler üzerinden Kırıkkale'nin parasını Ankara'ya,Kayseri'nin parasını Muğla'ya aktararak ekonomik açıdan bir canlılık ve para akışı sağlıyor.
insanlar da mutlu oluyor :)
ekonomimiz gerçekten iyi düzeyde, ama zenginlerimiz için.
900 tl ye işçi çalıştırıp ölüme gönderiyorlar insanları,çalışmaya mecbur kalan insanlar yer altı yer üstü demeden ne iş bulsalar çalışmak zorunda kalıyorlar.
chp mi yönetsin mhp mi sorusu da bence çok makul değil. ne yapalım elimiz de bu var gibi bişey :)
Hasılı üretim üretim üretim..
ama insana gereken değeri vererek,işçinin ve üretimin asıl zahmet ve kahrını çekenlere hakettiğini vererek.
Ülkedeki evlerin galiba yarısının sahibi bankalar.
üzüldüğüm nokta şu; (lütfen bu noktadan müslümanlara hakaret etmeyelim)
müslümanlar ya da kendini müslüman kimliği ile öne çıkaranlar bile bankaları hoş görmeye ve hatta savunmaya başladılar.
nasıl olacak nasıl düzelecek bilmiyorum..
ama şunu biliyorum ki;vatandaş halinden memnun. hükümetin yaptığı her şeyi sırf oy verdiği için savunur hale geldi.

devletimizin bana göre yaptığı en büyük yanlış,ekonomiyi canlandırmak için kredi alımını aşırı kolay ve cazip hale getirmesiydi.
ekonomimiz iyi olmamasına rağmen kredi kullanımı sebebi ile aşırı bi canlılık var.
insanlar önümüzdeki 10 yıllar için kendilerini bankalara bir nevi köle yaptılar.herkes ev araba alıyor ama çoğu borçla.
tamam diyebiliriz ki ; ödeyebiliyor ki alıyor,ödeyebiliyorsa ekonomik durumu iyi...
aslında öyle değil. ödeyebiliyor ama kendi de perişan oluyor,çoluk çocuğunun boğazından kesiyor ve adına yaşamak denirse ömrünü borç ödeyerekipsikolojisi yerle bir olmuş şekilde hayatına devam etmeye çalışıyor.

bir diğer yanlış da; her yere üniversite açılmasıydı. ülke için de öğrenci akışı sağlayarak,öğrenciler üzerinden Kırıkkale'nin parasını Ankara'ya,Kayseri'nin parasını Muğla'ya aktararak ekonomik açıdan bir canlılık ve para akışı sağlıyor.
insanlar da mutlu oluyor :)
ekonomimiz gerçekten iyi düzeyde, ama zenginlerimiz için.
900 tl ye işçi çalıştırıp ölüme gönderiyorlar insanları,çalışmaya mecbur kalan insanlar yer altı yer üstü demeden ne iş bulsalar çalışmak zorunda kalıyorlar.
chp mi yönetsin mhp mi sorusu da bence çok makul değil. ne yapalım elimiz de bu var gibi bişey :)
Hasılı üretim üretim üretim..
ama insana gereken değeri vererek,işçinin ve üretimin asıl zahmet ve kahrını çekenlere hakettiğini vererek.
Ülkedeki evlerin galiba yarısının sahibi bankalar.
üzüldüğüm nokta şu; (lütfen bu noktadan müslümanlara hakaret etmeyelim)
müslümanlar ya da kendini müslüman kimliği ile öne çıkaranlar bile bankaları hoş görmeye ve hatta savunmaya başladılar.
nasıl olacak nasıl düzelecek bilmiyorum..
ama şunu biliyorum ki;vatandaş halinden memnun. hükümetin yaptığı her şeyi sırf oy verdiği için savunur hale geldi.

çok güzel tespitler... binlerce kişi komşusuyla, arkadaşıyla, yakınıyla ekonomik durumuna bakmadan sidik yarışına giriyor... krediyle ev araba v.s. alıyor ödeyemeyip banka elinden alınca ya da ödeyebilmek için kendine ve ailesine kabus gibi hayat yaşatınca hükümeti suçluyor.
2008 de Ankara sincan da yeni yapılmış bir binadan normal bir daireyi 60 bin TL ye alabilirdiniz. 2014 de 130-150 bin tl arası. talep olmasa bu kadar artar mı.
hükümet de vatandaş da kabahatli. her şeyin suyunu çıkarmada mahir bir milletiz. işimize gelen bir kabahatli buluruz her zaman.
vatandaş olarak trafik kazalarında dünya birincisi oluruz... suçu trafik canavarı diye bir suçlu yaratıp ona atarız.
sorumsuzca alışveriş yaparız... suçu enflasyon canavarı diye bir canavara atarız.

46 yaşındayım. 2 üniversite bitirdim. 6 yaşımdan bu yana bu ülkede hükümetleri, devletin yönetimini takip ettim. 12 eylül den 28 şubat lara... anayasa kitabı fırlatmalardan, başbakanların kafasına yazar kasa atıldığı günlere hepsine şahit oldum. gerek genel, gerek yerel, gerekse parti içi seçimlerde mesleğim gereği(ücretini alarak) değişik ideolojilere sahip partilerin seçim çalışmalarında bulundum. Bu ülkede yaşamak çok zor ve yorucu. Namaz vaktini kaçırmayıp vergi kaçıran, işçiye emekçi deyip sırtını sıvazlayan sonra da onun sigortasını yatırmayan, maaşını vermeyen çarpık zihniyetlerin hakim olduğu bir toplumda, yaşamanın da yorucu olması normal bence. kimseye suç atmayalım... süt neyse kaymağı da o... biz neysek politikacılarımız da o.

Son düzenleme:
O zaman olaya bir de madalyonun arka tarafından bakalım; İçimizde bankalara kızmayan yok gibi. Peki bankalar yakamıza yapışıp bizlere zorla mı kredi veriyorlar? Neden borcumuzu öderken kızıyoruz? Çünkü bizler artık aldığımız borcu geri ödemeyi sevmeyen bir toplum olduk, asla borcumuza sadık değiliz. Şimdi bana bankalara/alacaklılara arka çıkıyor diye kızıyorsunuz ama söylediklerime inanmıyorsanız icra dairelerine gidip orada biriken icra dosyalarını görebilirsiniz. Şunu asla unutmayalım, (arkadaşımın da belirttiği gibi) borçlarımız ödenip bitene kadar kredi ile alınan evlerin, arabaların hiç birisi bizim değildir :(.

adamın ayranı yok içmeye tattirivanla gidiyor .. .'ya.
adam alıyor 1500 tl maaş. 500 tl taksitle 0 araba alıyor.
sanırsın araba bedavaya gidiyor.
araba alınca ister istemez geziyor aylık 200 tl yakıt ıvırı zıvırı araç ona 800 patlıyor evide kiraysa yandı gülüm keten helva 10 11 ayı tamamlayamadan (60 aylık vadeli bir araçtan bahsediyoruz) küt yasal takipte. icradan arabası satılıncada bankanın allah belasını versin. oldu başka.
sen git başındakilere sandıkta tepkini ver önce. seni kıt kanaat yaşatanlara hesap sor.

Geri