Sizce ekonomik durumunuz nasıl ?

şunu da unutmamak lazım..
bu kadar "genel kültürü yüksek ve entelektüel" insanın yaşadığı bir ülkede tüketimi bu denli kolay hale getirirseniz farklı bi sonuç çıkacağını zannetmiyorum.
maalesef insanımızın hem dini hem milli değerleriyle olan bağı son derece zayıfladı.
hem din hem milli değerler menfaatle çatıştığı an "satmışım dinini milletini" deniyor maalesef.
ekonomimiz iyidir iyi :)
köylümüz 60 bin liraya traktör alıp daha borcunu bitirmeden satıp 75 bin tl ye yenisini alıyorsa iyiyiz..
ha bazen devlet iyi niyetle bişeyler yapmaya çalışıyor ama biz yermiyiz,hemen işin üç kağıdını bulup kolay yoldan para kazanmaya bakıyoruz.
mesela büyük baş hayvan desteği verdi devlet;20 bin tl.
istediki hayvancılık gelişsin.
bizim uyanıklar ne yaptı peki ?
eş dost akrabanın hayvanını kendininmiş gibi gösterdi,desteği aldı,bi güzel harcadı,iki yıl sonra geri ödemesi başlayınca kaka devlet Allah belanı versin vs muhabbetleri oldu.
yukardaki arkadaşımızın yazdığı gibi süt kaymak meselesi.

Ben ülkemizdeki eğitimin kalitesini yetersiz bulduğum için ülke bazında "yüksek kültür" e sahip olduğumuza inanmıyorum. Okuma yazma veya çeşitli okullardan (ilk-lise-üniversite) diploma sahibi olma yüzdesinin artması demek ülke genelinde kültür seviyesinin arttığı anlamına gelmez. Zaten son durumlarda bunun bir göstergesi değil midir? Bakın şehirlerimiz modernleşeceği yerde hızla geri gidiyor, kaldırımlar araba ve dükkanların işgali altında, apartmanların içleri ayakkabılardan geçilmiyor, balkonlar renk renk boyandığı ve kömürlük niyetine kullanıldığı için çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Bana göre toplum kurallarına uymak kültürle doğru orantılıdır. Sık sık Allahsız gavurlar diye Avrupa ülkelerini eleştiririz ama iş Arap ülkelerinde mi yoksa Avrupa ülkelerinde mi yaşamak istersiniz sorusuna cevap vermeye geldi mi hep bir ağızdan nedense Avrupa ülkesi deriz. Bunun nedeni insan hakları, medeniyet, hak aramak, kültür seviyesi, ekonomik imkanlar, eşitlik, demokrasi anlayışı olabilir mi?

abi zaten ben de tırnak işareti içine aldım" yüksek kültür seviyemizi"
:)

ben başa kim geçerse geçsin şu ankinden daha iyi olacağını düşünüyorum. daha iyi olmasına olur da iyi olur mu bilmem. vergi azalsın v8 alalım lpg takmayalım hükumetten bunu istiyorum :D

ben başa kim geçerse geçsin şu ankinden daha iyi olacağını düşünüyorum. daha iyi olmasına olur da iyi olur mu bilmem. vergi azalsın v8 alalım lpg takmayalım hükumetten bunu istiyorum :D

Bak iktidar sesini duydu, bu gece itibariyle benzin 11 kuruşcuk daha ucuzlayacak. :maden:

3-5 ay içerisinde ham petrolün varili 120 dolar seviyelerinden 85 dolar (yaklaşık değerler) seviyelerine kadar indi ama bizlere yansıyan indirim miktarı ancak toplamda 40 kuruş seviyelerinde kaldı. İktidarımızın aradan geçen bu zaman içinde ne kadar kar yaptığını düşün artık. Vatandaşın bu saatten sonra LPG'siz V6 veya V8 lere binmesi hayal gibi bir şey. Aslında irili ufaklı bütün resmi araçlara LPG takılması zorunlu olmalı ki vatandaşın ne kadar öpüldüğü anlaşılabilsin. Laf aramızda 2015 model zırhlı Mercedes S 600'ün bagajına LPG tüpü amma yakışır ha :maden:

Vergiler düşsün ilk alacağım araç 2,7 lt sebring'tir. Offf offf...

3.2 omega alırdım bende :)

bugün arabayı satıp kapıya v8 cherokee koyabiliyoruz ama benzini içinde evi satmamız gerekiyo acaba vergi vergi nereye kadar gidicek çok merak ediyorum 6 7 yıllık konulara bakıyorum benzin 5tl olursa savaş çıkar yazmışlar. eğer vergi düzene girerse almak istediğim araç mustang 5.0 gt hayali bile güzel :)

Vergi deyince aklıma takıldı, bakın kestiğim gazete küpürleri arasında ne buldum. (Kaynak 2010 yılı Maliye Bakanlığı verileri)

Genel bütçe gelirlerinin (vergilere ait) dökümü:
ÖTV: 57 MİLYAR TL
GELİR VERGİSİ:40 MİLYAR TL
İTHALDE ALINAN KDV: 36 MİLYAR TL
DAHİLDE ALINAN KDV:26 MİLYAR TL
KURUMLAR VERGİSİ:21 MİLYAR TL

Rakamlar öyle az uz değil. Devlet bizim arabalar gibi resmen vergi gelirleri ile çalışıyor ;). Bu rakamlara diğer gelir kalemleri ve özelleştirme gelirleri dahil değildir. Onlar da hesaba katılırsa maliyenin kasasına giren miktar ortaya çıkar. Ben asıl harcama kalemlerinin nelerden ibaret olduğunu merak ediyorum. Bakan Şimşek'in dediği gibi bütçe gelirlerinin büyük bir kısmı memur, işçi ve emeklilerin maaşlarına gidiyorsa o zaman ne demeye yüzlerce, binlerce odaya sahip devlet daireleri, saraylar yaptırıyorsunuz? Buralarda çalışanlara maaş yerine boncuk mu veriyorsunuz? Ayrıca emeklilerin maaş ve sağlık giderlerinin tamamını devlet karşılamıyor ki. Yaklaşık 29 sene çalıştım, her ay emeklilik fonuna devletin belirlediği miktarı çatır çatır ödedim, o zamanlar benden her ay peşin para alırken kankaydık da şimdi adam gibi emekli maaşı istiyorum diye mi düşman olduk. Benim sağlık fonumdan PKK'lıları, peşmergeleri, suriyelileri tedavi ettirirken bana mı danıştınız?

mazot ucuzlasın ford f350 6.4 litre almayan ne olsun:rakir:

Geri