Soğutma sıvı seviyesi YARDIM ?

alper_astra2007

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Eyl 2007
Mesajlar
133
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
merhaba arkadaslar,
yol bilgisayırnda soğutma sıvı seviyesi diye uyarı gosterdi.ama radyatorde su var yani çizginin üstünde hatta ama yinede soğutma sıvı seviyesi diyeuyarı gosteriyor.

Neden olabilir sizce?
 
klima açıkken zorladın mı arabayı? ben o yazıyı görünce (ya klima açıkken otobanda rampada kalkış yapmak için tüm viteslerde yüksek devirlere çıktığımda ya da yine klima açıkken uzun süre 200 le gittiğimde) klimayı kapatıp sakin sürüşe geçiyorum, uyarı kayboluyor. teknik açıklaması olan varsa bekliyoruz. :)
 
Sogutma sivi seviyesi gösteriyorsa ve sivi dolu ise, ja sensor bozuktur,veya sensor kaplosu cikmistir,yada yedek su deposu yani su doldurulan plastik bidonun icindeki samandira botuktur..
 
Sensör hastalık oldu artık bunlarda 35 tl orjınaL su sevıye termostatı sen taka bılırsın ama bende motor sıcakken denme elın yana bılır.
 
h larda kronik sorun
 
bende niye olmadı 2007-2009 3 üncü seneye giricem
kronik değil sürücü ile ilgili biri olay bence
klima açıkken arkadaşında yazdığı gibi fazla sürat yokuşta zorlama vs bu tür problemlere yol açıyor.
 
sogutma sivi seviyesi gösteriyorsa ve sivi dolu ise, ja sensor bozuktur,veya sensor kaplosu cikmistir,yada yedek su deposu yani su doldurulan plastik bidonun icindeki samandira botuktur..
+1987
 
Aynı sorun bendede hızım 180deyken cıktı ve su durumu cizginin 2parmak altında dolrurunca inşhallah geçer.
 
yok bende öyle bisey 2500km yol yaptim bir günde yeri geldi 200 km hiz yaptim kilma hep acikti srun olmadi hic sadece eve gelince baktim su seviyesi bir parmak düsmüs
 
2012 Astra H
Aynı hata benim araçta da vardı, seviye azalmıyor du ama Lpg regülatöründe çok az terletme düzeyinde kaçak oluyordu (Kesinlikle seviyede azalma yoktu ve kaçak çooook azdı) LPG regülatörü plastik su direklerini bakır olanlarla değiştirdim su kaçağını kestim ve hata düzeldi. Tavsiyem sensörü ve genleşme kabını değiştirmeden soğutma sistemini çok iyi şekilde kontrol edin çok az fark edilemeyen kaçaklarda dahi bu hatayı verebiliyor...
 
Geri
Üst