sonradan elektrikli ayna?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meftunn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

meftunn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
geçenlerde araca sis farı taktırdım.. ve hızımı alamamış durumdayım..

şimdi manual aynaları elektrikli aynalar ile değiştirmek istiyorum..

bu konu hakkında az çok bilgisi olanlar yorumunu eksik etmesin lütfen :)

benim anladığım 2 tane elektrikli ayna bulucaz 2.el, bitanede kapı açma mandalının yanında duran aynaları ayarlayan anahtardan.. peki bundan sonra sağlıklı bi şekilde bunları araca bağlatabilirmiyiz..

evet ne diyosunuz arkadaşlar

Meftun Corsa C için elektrikli ayna baglantı şeması aşağıda.

corsacjf8.jpg

Kapıda aynayı baglayacağın soket araçta elektriksel tesisat hazır ise. aşağıdaki gibi olucak.
Elektriksel tesisat hazırsa sadece aldığın parçaları soketlerine takman yeterli olucak.

soketta6.jpg

Kapı içi ayna yönlendirme swıch inin soketi de aşağıdaki gibi.

soket2eg7.jpg

Corsa C kapı içi kablo yerleşim düzeni

corsackapyr5.jpg

Son düzenleme:
Meftun Corsa C için elektrikli ayna baglantı şeması aşağıda.

Kapıda aynayı baglayacağın soket araçta elektriksel tesisat hazır ise. aşağıdaki gibi olucak.
Elektriksel tesisat hazırsa sadece aldığın parçaları soketlerine takman yeterli olucak.

soketta6.jpg
Eksik çıkmıs da tamamlayayım dedim.

:D Özür. Benim sayfa jpeg. i geç açtı sanırım.

way cengiz abim saolasın.. ben şimdi bu yazdıklarını hatim edip bi anlamaya çalışıyım.. olmasa daha sonra tekrar pm atarım :D

fotonun büyük hali açılmadı ama küçügünden gördügüm kadarıyla gsi ın baklva dilimli ızgara takımı var ve sislerle birlikte aldın sanıırım nerden aldın acaba ne kadara mal oldu uzun bi süredi arayıstayım o parcaları

fotonun büyük hali açılmadı ama küçügünden gördügüm kadarıyla gsi ın baklva dilimli ızgara takımı var ve sislerle birlikte aldın sanıırım nerden aldın acaba ne kadara mal oldu uzun bi süredi arayıstayım o parcaları

konuyla ilgili başlığım var aslında corsa sis die aratırsanız...

yinede kısaca özetleyim...

gsi ızgaraları opel bayisinden 85 ytlye aldım 3 parça olarak(orta kısım ikide sis).. opel aluçlarda (opelparcaci) 75-70 ytl gibi bi fiyata veriolarmış..

corsa için arkadaşın tavsiyesi üzerine depo marka sis farı aldım çifti 120lira 5 lirayada bi çift bosh ampül aldım (maslak opel aluçlardan)..

araçta tesisat yoktu ve elektrikçi 60 ytl ye bağladı sisleri.. tampon sökülmedi kanalda hallettiler.. orta gsi ızgarası lehimlenmedi ayakları sağlammış, diğer iki sis parçası lehimle tutturuldu... orjinal ızgaralar sökülürken biraz uğraştırdı onu sölim..

merak ettiğiniz başka bişey varsa pm atın.. sizde corsa mı var napıcaksınız bu ızgaraları :D

hayırlı olsun meftun masallah cok güzel olmuş ızgara ve sisler.valla elektrikli ayna olayını mutlaka yap ya da yaptır cunku gercekten cok cok faydalı.heleki istanbul gibi biyerde park ederken mükemmel oluo.

hayırlı olsun meftun masallah cok güzel olmuş ızgara ve sisler.valla elektrikli ayna olayını mutlaka yap ya da yaptır cunku gercekten cok cok faydalı.heleki istanbul gibi biyerde park ederken mükemmel oluo.

tam vazgeçiyodum yine gaza geldim sayende burak :D

biraz para biriktirip tekrar düşünüyüm en iisi :D

senin araçtaki gibi gümüş renkli kapı mandallarından alıcam tanesi 27 ytl.. takmasına 60-70 lira dediler.. toplamda 125 ytl ye falan yani %30 indirimle alıcam inş.. döşeme sökülmüşken bide aynaları halledebilirsem süper olur..

peki sizce ingiltereden ayna alsam sol sağ ayna camı farklı olur mu ?
yani bizim arabalarda sağ sol ayna camının özellikleri farklı mı ne dersiniz?

hayırlı olsun ;)

Geri