Sonunda benim de direksiyonum titriyor!!

Ynt: Sonunda benim de direksiyonum titriyor!!

turbocosmo61 link' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle hepinizin geçmiş bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Malum bayram ve ben de yerimde durmayıp sağa sola otomobilimle seyehat ediyorum,annemleri Trabzon'dan Ordu'ya götürürken,ilk ışığa geldğimde fren yapmaya başladığımda direksiyon önce bir titredi,sonra geçti,heralde elim titredi falan dedim(kabullenemedim durumu yani:)) ondan sonra her frene bastığımda hopaaa bir baktım direksiyonum azer bülbül gibi titremeye başlamış:))).Ama her ne hikmetse sert fren yaptığımda titremiyo yumuşak yavaş yavaş frene bastığımda da önce titriyo sonra geçiyo,forumda okuduklarım aklıma geldi tabi,hah işte dedim kesin frenlerimde bir sorun oldu.Şimdi servise gitmeyi bekliyorum,acaba serviste beni neler bekliyor,hepinize sevgiler.....
Sorunu diskte aramadan önce başka seylerede baktırın ben iki kez değiştirttim diskleri , şimdi tekrar titriyorlar. İlkinden sonra çok dikkat ettim. Ama bu araba hiç mi suya girmeyecek yolda yada hiç mi sert fren yapmıyacak. ben hatanın direk parçadan kaynaklı oldugunu düşünüyorum parça çok dayanıksız. bu sefer gidip servise yeniden iş emri açtırcam sonrada opelle telefon açıcam. Bu işe kesin bir çözüm bulmaları gerek aynı parça 3. kez değişecek.

salihcaglayan link' Alıntı:
[quote author=turbocosmo61 link=topic=2189.msg44988#msg44988 date=1314961509]
Arkadaşlar öncelikle hepinizin geçmiş bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.Malum bayram ve ben de yerimde durmayıp sağa sola otomobilimle seyehat ediyorum,annemleri Trabzon'dan Ordu'ya götürürken,ilk ışığa geldğimde fren yapmaya başladığımda direksiyon önce bir titredi,sonra geçti,heralde elim titredi falan dedim(kabullenemedim durumu yani:)) ondan sonra her frene bastığımda hopaaa bir baktım direksiyonum azer bülbül gibi titremeye başlamış:))).Ama her ne hikmetse sert fren yaptığımda titremiyo yumuşak yavaş yavaş frene bastığımda da önce titriyo sonra geçiyo,forumda okuduklarım aklıma geldi tabi,hah işte dedim kesin frenlerimde bir sorun oldu.Şimdi servise gitmeyi bekliyorum,acaba serviste beni neler bekliyor,hepinize sevgiler.....
Sorunu diskte aramadan önce başka seylerede baktırın ben iki kez değiştirttim diskleri , şimdi tekrar titriyorlar. İlkinden sonra çok dikkat ettim. Ama bu araba hiç mi suya girmeyecek yolda yada hiç mi sert fren yapmıyacak. ben hatanın direk parçadan kaynaklı oldugunu düşünüyorum parça çok dayanıksız. bu sefer gidip servise yeniden iş emri açtırcam sonrada opelle telefon açıcam. Bu işe kesin bir çözüm bulmaları gerek aynı parça 3. kez değişecek.
[/quote]

söylediğimiz gibi hatalı üretim parçadan değişiyordur yine. O yüzden tekrar tekrar yamuluyor...

Benzer sorun Honda Civic lerde de yaşanıyordu sanırım makyajla düzeltildi.

Garantiden değişim yaptıran da oldu yaptıramayan da, en kesin çözüm ise aracınkilerden daha kaliteli balata-disk kullanmaktı..

Benden bundan 2 hafta önce servise gittim direksiyonda titreme vardı frene basıldığında tahmin ettiğim gibi fren diskleri yamulmuş, ben bişey demeden garantiden değiştirmişler.

Arkadaşlar Ankara ya giderken 110-130km/h arası çok hafif bir balans hissediyordum, yola çıkmadan bir gün önce özel bir serviste kontrol ettireyim dedim..

Sorun jantlarda değil lastiklerde çıktı; aracın üzerindeki Goodyear Efficient Grip ler balans makinasında dönerlerken yalpa yapıyorlardı, usta "bu lastikler araç üzerindeyken birkaç ay beklemişler" dedi! İşin garip yanıysa 11.000km deki lastiklerden öne takılı olan ikisinde çatlaklar belirmişti, bu durum ustaya göre önden çekişli araçlarda normaldi, bu yüzden her 10bin de bir ön/arka lastiklerin yer değişimi gerekiyordu.

Lastiklerin yerlerini değişince bu kez de sizdeki gibi frene basınca direksiyonda titreme başladı..

Arkadaşlar çok teşekkür ederim,açtığım konuya yazdıklarınız beni çok aydınlattı,bu arada performans fren diski aramaya başladım bile söyliyim... Aklıma bişey takıldı,bu disk yamulması,çizilmesi her neyse artık,bu sorunu tamamen çözülen var mı aramızda?

Disk ve balata değiştiren var mı bilmiyorum ancak performans kiti alırsan sonuçları senden bekliyoruz artık  :)

yağmurlu havada disklerin ıslanmaması gibi bir durum nasıl olur onuda anlamış değilim belki aerodinamikten dolayı gerçekten ıslanmıyor olabilir
"pedallarda titreme" diye bir konu açmıştım önceki tarihlerde ve bu titremenin büyük bir su birikintisinden geçtikten sonra meydana geldiğinden bahsetmiştim
daha sonrada direksiyonda frene basıldığında titreme oluşmaya başladı
bende fiyat olarak uygun olursa bu performans kitinden taktırmayı düşünüyorum
acaba garantiyi etkilermi veya bu kiti alıp serviste  taktırmak mı daha iyi olur garanti açısından?

garantiye sokmuyorlar mı? performans kit eğer gerçek performans kiti ise brembo gibi tadına doyamayacağınızdan emin olabilirsiniz.  ;)

napleser link' Alıntı:
yağmurlu havada disklerin ıslanmaması gibi bir durum nasıl olur onuda anlamış değilim belki aerodinamikten dolayı gerçekten ıslanmıyor olabilir
"pedallarda titreme" diye bir konu açmıştım önceki tarihlerde ve bu titremenin büyük bir su birikintisinden geçtikten sonra meydana geldiğinden bahsetmiştim
daha sonrada direksiyonda frene basıldığında titreme oluşmaya başladı
bende fiyat olarak uygun olursa bu performans kitinden taktırmayı düşünüyorum
acaba garantiyi etkilermi veya bu kiti alıp serviste  taktırmak mı daha iyi olur garanti açısından?

yağmurdan etkilenmez değil tabi illaki bir miktar ıslanıyor. Burada önemli olan gelen suyun şiddet ve miktarı ile diskin ne kadar ısıda ne kadar suyu tolere edebildiği. Astra nın yamulan balataları kanımca standart kalitede değil o yüzden tolere kabiliyeti çok zayıf.

Geri