şu vectra kasayı kaldırmıyor muhabbetini bi aydınlatalım

ben benim arabanin kataloguna baktim, 97 vectra 2.0 CD otomatik, 1390 kg.

bir de bir sey soylemek istiyorum. 1.6 vectralarda motor kasaya uyum sagliyor, gidiyor da, ama, 2.0 bir motorun 1400 kg i cekisindeki harcayacagi guc ile 1.6 bir motorun 1400 kg i cekisindeki harcadigi guc ile ayni degil. yani 1.6 motor gider ama benzinden yer. ben enistenin bora ile cok denedim, onun borada otomatik benim vectra da , uzun yola ciktigimizda, ben 90 a kitlendigim de, 5,0 lt/100km ile seyrediyorum, bora ise 1.6 90 ile giderken 6,5 lt/100km gibi seyrediyor. demekki, motorun ikiside kuvvetli ama, 2000 motor rahatla kasayi kaldiriyor, 1600 motor fazla efor sarfederek kasayi kaldiriyor. bu da yakit demek, ama tabi sehir icine diyecek bir lafim yok, 2000 ise, 500 km de bir benzinlige fullemeye,

2.0 ile sıcak havada,klima açık,şehiriçi İstanbul trafiği seyredin bakın bi tüketim ne oluyor.:)ama 2.0 uzunyolda avantajlı.1.6 nın 5. vitesi benim 3.vitesim

Vectra 96 model.
1.7 TDI motor 83 Beygir,
arac agirligi 1380 kg
simdi benim aracin motoru bu kasa ya gore gercekten agir
nede yapsam nasil da istesem istedigim verimi elde edemiyorum.

Turbo açıncadamı fayda etmiyor onun durumu biraz toparlaması lazım diye düşünüyorum. Sahi sendede turbo benimki gibi 3000' e doğrumu başlıyor.

Geri