Su

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _Vectra_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şu sıralar gündüz 15-18 derece sıcaklık var,eğerki o sıcaklıkta egzozdan buhar su geliyosa normal değil onu belirteyim,ayrıca hararet yapar diye bişey yok,contanın nerden yandığına bağlı,bakarsın hararet yapar,bakarsın yağa su atar,bakarsın suya yağ atar,bakarsın silindire su verir.

sıcaklık olarak olaya bakarsak yaz kış farketmiyor sürekli şıp şıp gelse sorun büyük anlarımda kısa süreli benzinden gaza geçinceye kadar damlatıyor gözlemlediğim gaza geçince çok dikkat etmedim

ilk çalıştırmada atabilir normal denebilir

Sürekli kısa mesafe kullanımda olan bir araç ise gayet normal.Egzost içinde biriken su çürümeyi hızlandırır , başkada bir sıkıntı olmaz.
Soğutma sıvı seviyesinde eksilme olup olmadığına bak.Atıyorum 200 - 250km kullanım sonrasında su eksiltmiyor ve su balçık gibi yapışkan haline gelmedi ise için rahat olsun.

kısa mesafe kullanımda egsozda biriken kondens suyudur.Egsozda çürümeyi hızlandırır.

Bazı egzoslarda altta küçük bir tahliye deliği oluyor. Egzosun içinde su birikmesini önlüyor.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende "egzozdan su atması demek, o aracın motorunun iyi olduğunu ve yaktığı yakıtın hakkını verdiğini gösterir" diye duymuştum ustalarımdan.

Soğutma suyunda eksiltme yoksa telaş etmenize gerek yok.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

damlayan sıvı kondens suyudur.

örneklemek gerekirse soğuk bir şeyi sıcak bir ortama anlık çıkardığınızda o şeyin üzerinde oluşan buhar gibi düşünün. soğuğa çıkan gözlüklü birinin gözlük camlarının bir anda buharlaşması gibi. sileceklerini-fanlarını çalıştır diye yapılan ..ktan espiriler gibi :maden:

Geri