metin im 407 çok yakmaz
öndeki arabanın egsoz gazıyla gider
benzinliler için konuşmuyorum
Pejoya çok yakar diyenler kesinlikle hayatlarında pejo kullanmamış kişilerdir bence
(Bende benzinliler için konuşmuyorum bu arada , bahsettiğim şey dizel olanları için)
100 Liralık Mazot ile 307 dizel aracımla tam 380-420 KM arası yol yapıyordum , üstelik şehir içi yapıyordum (Yakıt ortalamam yol bilgisayarında 5.5 - 5.0 / 100 KM olarak gözüküyordu) tabi bu birazda kullanma şeklinize bağlı olarak değişir
Amma ..................
Gel gelelim araç rampada tıkanıp kalıyordu , şu hani otoyollarda gördüğünüz kaplumbağa hızında giden kamyonlar tırlar var ya , onlar işte benden yol istiyordu rampa tırmanırken , onun haricinde performansı çokta kötü değildi şehir içinde
Corsaya gelirsek , corsa eski aracıma göre daha az konforlu (özellikle tavan ve diz mesafesi gerçekten çok çok kısa ve dar benim gibi 1.92 boylu biri için) yakıtı eski aracıma göre çok daha fazla lakin gel gelelim corsa eski aracımdan çok daha dayanıklı , sağlam ve rampada tıkanmıyor aksine yol istiyor diğer araçlardan .
Şimdi niye sattın kardeşim o zaman 307 yi diyeceksiniz , çünkü her Allahın günü araç bir elektronik arıza veriyordu , motorunda sıkıntı çıkıyordu , aracım 187.000 KM ye gelmişti , gece yolda giderken araçtaki tüm ışık sistemleri durduk yerde kapanıyor ve sönüyordu (farlarda dahil) eğer o an dağ yolunda ve zifiri karanlık bir yerde iseniz Allah sizi korusun diyeyim , ben aracı sağa çekene kadar 3 kulhu 1 elham okurdum
ayrıyetten aracım 90 KM ye dayanınca sanki uçuşa geçiyormuş gibi bir ses çıkarırdı 91 KM olunca veya 89 KM ye düşünce o ses kesilirdi , gitmediğim usta kalmadı ama bu sorunu ne yazık ki bulup çözemediler
Bundan dolayı aracı ailecek satma kararı aldık ve aracı Temmuz ayında satıp 1 Ağustos 2012 tarihindede sıfır corsamıza kavuştuk
Bakalım artık bu kaç yıl dayanır bana Allah kerim