Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu olayların bu noktaya gelmesinin tek nedeni provakatörler.....bir görünüp bir kayboluyorlar.....tabi kendilerine bir şey olmuyor ateşe atlamıyorlar... sokakta o kadar maşa var ki....işte tüm türkiyede olan olay budur....bunu görmenizi bekliyordum....iş 3-5 ağaç değil tabiki.....kalkıpta meydanlara inip provakatörlerin ekmeğine yağ sürmenin ne anlamı var.....aklı selim hiç kimse bu olaylara karışmayı kabul edemez etmemelide....

Provokatörler sonradan peydah oldu. Başta tamamen milletin kendi tepkisiydi. Üstelik millet hakkını meydanlarda arayamayacaksa nerde demokrasi nerde "ileri demokrasi"? Seçim sandığı muhabbetine girmeyelim şimdi, bayar beni.

Şu karelere bir bakın derim:

51ab52a52d7527776d00001f.jpg
51ab52a52d7527776d000020.jpg
51ab52a52d7527776d000021.jpg
51ab52a52d7527776d000022.jpg
51ab52a52d7527776d000025.jpg
51ab52a52d7527776d000026.jpg
51ab52a52d7527776d000027.jpg
51ab52a52d7527776d000028.jpg
51ab52a52d7527776d000029.jpg
51ab52a52d7527776d00002a.jpg
51ab52a52d7527776d00002b.jpg
51ab52a52d7527776d00002c.jpg
51ab52a52d7527776d00002d.jpg
51ab52a52d7527776d00002e.jpg
51ab52a52d7527776d000032.jpg
51ab52a52d7527776d000033.jpg
51ab62f5aed8d54d20000019.jpg
51ab732496ec948b3b000014.jpg
51ab75afbd4083d43c00003b.jpg
51ab75afbd4083d43c00003c.jpg

anlam veremediğim bir başka olayda....ambülansın önünü kesilmesi taşlanması vs filan....hadi polisi suçluyoruz da bunu yapanlara ne demeli.....ben trafikte ambülans sirenini duyarken bile içim cız ediyor.....içindeki hastanın ailesini yakınlarını düşünüyorum bir an...hemen yolu açıyorum ..ama gelin görün ki bu vicdasızlar demokrasi adına mücadele veriyoruz diyenlerın yaptığına.....

Yok hocam asker daha doğrusu bir takım artıları olan adamdan siyasetçi olmaz. Siyasetçi dediğin kişiler için halkın görüşü belli ;)

Abi, Atatürk de askerdi...

Siyasetçi miydi? Belki devlet adamı demek daha doğru olur.

Bence Pamukoğlu'nun siysete atılmasından zarar gelmez.

sonradan gelmelerinin sebebi olayların ateşini yakılmasıydı....sonra ne oldu meydan onlara kaldı.istedikleri gibi ordaki kardeş halkları yönlendirdiler.......işte bizim ülkemizde gaza gelme olayı bu denli tehlikeli.....

sonradan gelmelerinin sebebi olayların ateşini yakılmasıydı....sonra ne oldu meydan onlara kaldı.istedikleri gibi ordaki kardeş halkları yönlendirdiler.......işte bizim ülkemizde gaza gelme olayı bu denli tehlikeli.....

Yok be kardeşim!

Yav kusura bakma ama dalga mı geçiyorsun, şaka mı yapıyorsun, yandaşlar gibi tepkinin önemini yitirmesi için mi uğraşıyorsun anlamadım!

Onca insan, milyonlar, herkes provokatör olabilir mi?

Provokatörler aralara karışmış, belki %2-3 oranlarında kendini bilmezlerdir. Fotoğraflara bir bak ne kadar provokatör var içlerinde değil mi?

Zarar gelmez belki abi ama adam çok teknik konuşuyor...Psikolojide bazı kriterler vardır..Örn; kimi insanlar için reklamlar çok düz ve kolay anlaşılır olduğunda daha ikna edici olduğundan reklamı yapılan ürün, hitap edilen insanlarca tutulur..Halbuki bazı reklamlar da vardı ki çok teknik ve içeriksel olarak da doyurucu olursa ikna edici olur..Yine bu da ilk kesimlerin aksine daha zor ikna olan ve daha şüpheci insanlarca tutulan reklamlar bu kesimlerce iyi satışlar elde eder...Ben pamukoğlunun da hem avantajı hem de dez avantajı olarak görüyorum bu analist ve teknik karakterini...Mesela bir savaş tanımı yapıyor; ''savaşta karşılıklı hukuki varlık sahası gerekir, savaşı yapan ancak devlet ya da devletler arası alan olabilir diğer durumlarda biz savaştan yerel, basit bir paçavra takımıyla yapılan silahlı mücadeleyi anlamayız, üstelik silah da ancak devlette olabilir..Bu; meşru bir durumdur..Gayri meşru olan ise karşı kesimdeki hukuki donanımı olmayanlardır..Böyle kesimlerle yapılan silahlı mücadeleye savaş derseniz, pkk ya Türkiye cumhuriyeti muhatabı kimliğini de verirsiniz..'' bu tanım benim için gayet güzel, tatmin edici ve ikna edici..Ama bunu gelin de Türk halkının yığınlarına anlatın..

Abi, Atatürk de askerdi...

Siyasetçi miydi? Belki devlet adamı demek daha doğru olur.

Bence Pamukoğlu'nun siysete atılmasından zarar gelmez.

Şimdi iki devlet büyüğünü sırf çok iyi asker oldukları için siyaset dünyasında aynı kefeye nasıl koyacağız? Bu ülkede başarılı çalışmaları nedeniyle sembol olmuş nice paşalar görmedik mi? Hatta bazıları siyasete de atıldı ama yürütemediler. Siyaset çok farklı bir kulvardır. Anıtkabir'de bulunan Atatürk müzesini gezenler oradaki kitapları gördülerse ne demek istediğimi daha iyi anlarlar. Dikkat edilirse oradaki kitapların bir çoğu siyaset ve tarih ağırlıklı. Yani Atatürk siyasi açıdan da kendisini geliştirmiş. Osman paşa gerçekten birçok konuda çok başarılı bir kişi, ama siyasi karizması ve otoritesi bence yetersiz. Öyle asker otoritesi ile bir toplumu yönetme zamanı bitti, artık kimseye rahatlıkla otur kalk denmiyor, sınıfındaki çocuklar bile "benim de haklarım var" demiyorlar mı? Biz başbakanı diktatörlük yapıyor diye eleştirmiyor muyuz? Hatırlayacak olursak bir zamanlar Abdullah Gül'de başbakanlık yaptı, ikisi de aynı görüşte oldukları halde A. Gül, başbakan kadar eleştirildi mi?

hükümet acilen erken seçim kararı almalı....bakalım sonuç ne olacak...:)

sonuç belli değil mi? ;) %99 sözde direnişçiler, %1 çekimser. :kop: bu arada 3-5 kişi meydanda toplanıp nara atınca birilerinin istifa etmesini bekliyor yaaa çok gülüyorum buna. eğer öyle olsaydı her gece biri gider sabahına biri gelirdi. unutmadan içlerinde illa ki kötü olan, art niyetli olan POLİS vardır. ama eminim ki okulu bitiripte pomem kapısında sabahlayıp sonra ordan burdan atan çok anarşist var.

bende medyadan şikayetçiyim. ankara'da eylemlere katılan tanıdıklarım durumun sosyal paylaşım sitelerinde anlatıldığı gibi olmadığını söylüyor. kime inansak bilemedim ki? klavye arkasından hayal kuranlara mı?

Son düzenleme:
Her neyse konumuz Osman Pamukoğlu değil...

Antakya'da oturan tanıdıklar şu saatler itibariyle Uğur Mumcu Meydanı'nın hınca hınç dolduğunu söylüyor. Çoluk çocuk yaşlı genç...

Tepki büyük, birileri görsün artık bunu! Dikta bir yere kadar!
çok güzel işte. haber bu. meydanlar dolu zaten. ama bir bölgede oluşan kıvılcım sanki tüm Türkiye'de savaş çıkmış gibi yansıtılıyor. sanırsın yaşça küçükler "kulaktan kulağa" oynuyor.
meydanlar dolsun. gerektiği gibi eylemde yapılsın, protestoda edilsin. ama kimse kimseye çamur atmasın. sözüm siyasi kesime değil emir kullarına. (2 tane kendini bilmem kansız hariç tabi.)

Geri