Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anlamlandıramadığım şeylerden biri de bu. Ülkede yer yerinden oynarken devletin başı 4 günlük geziye gidiyor. Hem de nereye gidiyor? Arap baharlarının yaşandığı ülkelere...

Çok garip şeyler dönüyor. Olaylar biraz durulacak gibi oluyor, beyefendi çıkıyor, saçma sapan konuşuyor, milleti daha büyük hırsla sokağa döküyor.
aynen ya, insanları sakinleştirip, tabiri caizse "gazını alıp" ülkeye sükunet getirmeye çalışacağına, lafı söyleyip afrikaya uçuyor sanki millet yesin birbirini der gibi! anlayan varsa anlatsın bir zamet benim küçük beynim anlamıyor!

Herkes gider bizim buraya o gider tersine :)

akp amerikan partisidir pkk da askerleri...At gözlüklerini çıkarmayan sürüden ayrılamayanlar olmayalım..Araştırıp öğrenmeye çalışalım bazı meseleleri..Sadece buradan değil karşı taraftan da doğruları bulup sentezleyelim...Memleket bizim memleket...İzmir ormanları da bizim, oltu taşı da, çayı da, pamuğu da bizim memleketimiz..Kendimiz olalım...

Kıssadan hisse:

Nasrettin Hoca' ya yakın dostları bir gün yemeğe gelmek isterler..Nasrettin Hoca buyur eder..Misafirler için bıldırcın pişirir..Kazanın içine suyu koyar kaynatır, biberini, domatesini, patlıcanını doğrar, bıldırcınları da güzelce temizler ve pişirmeye verir..Hoca namaz kılmaya giderken misafir dostları; kazanın içindeki yemeği bir güzel yiyip sonra da şaka olsun diye içine canlı bıldırcınları bırakırlar..Hoca geldiğinde kazana bakar, canlı bıldırcınları görünce tarihi cevabı verir;

(...Ben cevapları 1 ve 2 diye ayırdım...Bunu kasti olarak yaptım çünkü Türkiye de bir nesil var ki, hatta yetişen, bunları kastederek 1. yorumu dahil ettim... 2. yorum da aklını kullanan, ibret alan, olayları süzen tahlil eden, körü körüne bağlanmayanlar için olan yorumdur):

1- ''Allah'ım şükürler olsun ki ölmüşe can verdiğini gösterdin bana...Kurban olduğum yaradan..Ne kudretlisin..
2- Tamam anladım da, amma, ben önce kazanda suyu kaynattım; biberini, yağını, domatesi ve patlıcanını doğradım, temizledim..Sonra bıldırcınları attım haşladım yemeği pişirdim..Peki bu malzemeler nerede?

Bazı insanlar ilk cevapta kalıyor bazıları ise 2. yoruma yükseliyor...

Arkadaslarımın hepsı hergun toplanıyorlar ;) Aralarına katılabılırsın her turlu yardımda bulunurlar ıstersen ısımlerını ozelden atabılırım , tanıyorsundur bıle gercı...

ana muhalefet gençlik kolları baskan yard. arkadaşım zaten :)
biz kendi arkadaşlarımızla gidiyoruz. çoğunu tanımam zaten ama dün polis niye gaza geldi hala anlamadım. bir anda sıktı biber gazını...

ana muhalefet gençlik kolları baskan yard. arkadaşım zaten :)
biz kendi arkadaşlarımızla gidiyoruz. çoğunu tanımam zaten ama dün polis niye gaza geldi hala anlamadım. bir anda sıktı biber gazını...

Izledım o videoyu , serefsızler anıden durduk yere hıcbır gırısım yokken patlatmıslar gazı...

944246_552853108099358_1070966957_n.jpg

+18 yüzünden özür dilerim ama yayınlamak ve ortadaki vahşeti göstermek durumundayız.

Bunun sorumlusu kimdir?

mahlukatın baba belli olmayınca böyle komplekslere giriyor işte...

ülkede yer yerinden mi oynuyor???allah allah.....hangi ülkede yaşıyorsunuz anlamış değilim...74 milyonluk ülkede 74bin sokağa çıkmış olsa....ülkede yer yerinden oynamışmı oluyor....bizim burda hiç bir şey yok gayet güzel....insanlar geziyor dolaşıyor..cafeler oturuyor muhabbet ediyor..avm lerde alış veriş yapıyor...parklarda çoluk çocuğuyla oturup kalkıyor....bence dünyaya bakış açısınızı çevirin hayatınızdan tad almaya bakın....yoksa bu psikolojiyle gidişatınız iyi değil:):)

Geri