akp amerikan partisidir pkk da askerleri...At gözlüklerini çıkarmayan sürüden ayrılamayanlar olmayalım..Araştırıp öğrenmeye çalışalım bazı meseleleri..Sadece buradan değil karşı taraftan da doğruları bulup sentezleyelim...Memleket bizim memleket...İzmir ormanları da bizim, oltu taşı da, çayı da, pamuğu da bizim memleketimiz..Kendimiz olalım...
Kıssadan hisse:
Nasrettin Hoca' ya yakın dostları bir gün yemeğe gelmek isterler..Nasrettin Hoca buyur eder..Misafirler için bıldırcın pişirir..Kazanın içine suyu koyar kaynatır, biberini, domatesini, patlıcanını doğrar, bıldırcınları da güzelce temizler ve pişirmeye verir..Hoca namaz kılmaya giderken misafir dostları; kazanın içindeki yemeği bir güzel yiyip sonra da şaka olsun diye içine canlı bıldırcınları bırakırlar..Hoca geldiğinde kazana bakar, canlı bıldırcınları görünce tarihi cevabı verir;
(...Ben cevapları 1 ve 2 diye ayırdım...Bunu kasti olarak yaptım çünkü Türkiye de bir nesil var ki, hatta yetişen, bunları kastederek 1. yorumu dahil ettim... 2. yorum da aklını kullanan, ibret alan, olayları süzen tahlil eden, körü körüne bağlanmayanlar için olan yorumdur):
1- ''Allah'ım şükürler olsun ki ölmüşe can verdiğini gösterdin bana...Kurban olduğum yaradan..Ne kudretlisin..
2- Tamam anladım da, amma, ben önce kazanda suyu kaynattım; biberini, yağını, domatesi ve patlıcanını doğradım, temizledim..Sonra bıldırcınları attım haşladım yemeği pişirdim..Peki bu malzemeler nerede?
Bazı insanlar ilk cevapta kalıyor bazıları ise 2. yoruma yükseliyor...