Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Burası KONYA
Burada protesto yok!
Polise taş atan yok
Biber gazı sıkan polis yok
Kavga gürültü yok
İsteyen istediği gibi içkisini alıyor
İstediği gibi içiyor
Kitabını okuyor geziyor tozuyor
İbadetini yapıyor
Özgürlüğümüzü kısıtlayıcı hiçbir şey yok
Bizim göremediğimiz ama sizin gördüğünüz nedir bilemiyorum.
Kesin buradaki belediye bizim içme suyuna ilaç karıştırdı herhalde

Ama şunu biliyorum (kafamın bu tarafına daha ilaç daha etki etmemiş galiba )
BEN TÜRKİYEYİ VE ÜZERİNDE HER KİM YAŞIYORSA HEPSİNİ SEVİYORUM VE SAYIYORUM

Ramazan bey aramızda ülkemi sevmiyorum diyen birisine denk geldin mi? Karşıt (sadece bu konuda değil, araba, cam filmi, çakma xenon far kullananlar gibi her konuda) fikirli olduğum arkadaşlarımı/kardeşlerimi tehdit ettiğimi hiç gördün mü? Bu tür yorumlar yapmayın. Bakın bizler genç kardeşlerimize göre yolun yarısı aşmış kişileriz, özellikle bizler yorumlarımızı yaparken daha seçici olmalıyız. Ben de evimde rahat rahat gazetemi okuyor, yemeğimi yiyor TV seyrediyorum ama başka semtlerde de ortalık kaynıyor. Ülkenin yarısından fazla şehrinde bir takım gösteriler oluyor (yapılan bazı gösterileri asla onaylamıyorum) bunları görmemezlikten gelemeyiz. Keşke hiç bir şehirde gösteri olmasa, gösterilerde aşırı şiddet uygulayan bazı polisler de, şiddete maruz kalan aşırı uçlar da maalesef bu ülkenin evlatlarıdır, bu kişileri yok sayamayız.

Benim tasvip etmediğim nokta; Türk Baharı, Türk Devrimi gibi kelimeler. Bunlar kabul edilir cinsten değil. Bakın Suriye ile Fas ile Lübnan ile karşılaştırılıyor ülkemiz hatta hatta Mısır! Açıp inceleyelim hangisi seçimle yönetiliyor. Türkiye'de iktidarlık babadan oğula mı geçiyor bunu hangimiz söyleriz? Demokratik bir biçimde herkes çıkar haklı oldugunu dusundugu konuyu savunur protestosunu yapar cıkar. İki ağacı bahane ederek 90 tane polis aracını yakıp, dukkanları yagmalayıp, tencere tava vurarark cevredeki diğer ınsanları rahatsız etmeye ne hakkımız var soruyorum sıze? Akp'ye oy vermeyen kişiler olarak nasıl nasıl ezilmek istemiyorsanız evinde huzurla oturan kişilerinde huzurunu bozmaya bence kimsenin hakkı yoktur.Bu şekilde yapılan hiçbir protestoyu hiçbir eylemi kabul etmiyorum. Bugun gelinen noktada zarar sadece kamu malı adına 20.000.000,00 (Yirmi Milyon) olarak değerlendiriliyor. 2 ağacın bedelini Türkiye Cumhuriyeti olarak bu şekilde mi ödeteceğiz. Evet ağaç bir bahaneydi bir dolmuşluğun bir bekleyişin simgesi oldu ama inanın ben olanları hiçbir şekilde haklı bulmuyorum.

Diğer bir konu; Başbakanın tavrı ve konuşmalarını da asla tasvip etmiyorum. Bir Başbakan toplumu kucaklayıcı,topluma karsı saygılı ve oy almadıgı kişilerin de hakkını savunabilmelidir. Malesef bu şekildeki bir konuşmayı Sayın Başbakandan ben hala duyamadım.

Arkadaşlarım abilerim tepkimizi en guzel en demokratık sandıkta gosterırız. Kimimiz eğitimci kimimiz emekli,polis,asker,memur,işçiyiz. Hakkımızı yakıp yıkarak yagmalayarak asla savunamayız. Bunları sokaga cıkan herkes yapıyor demıyorum yanlıs anlamayın ama yapana da engel olalım lutfen.Aklı selim kişiler olarak bunları yapanlara ve yaptıranlara prim vermeyelim.

Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin. Forum olarak bu aileyi seviyorum. Kendinize iyi bakın. Üzmeyin kendinizi yaralamayın aman dikkat!

bu gösterileri yapanlar neyi istiyor ?
Türkiye' de eksik olan ne?
fazla olan ne?

bu neyin siniri?

söyleyin bizde bilelim ?
bizde karşı çıkalım !

bizim burada olmayıp da
sizin oralarda olan ne ?

bu hükümet neyi getirdi ?
neyi bitirdi?
2003 den önce var olup da şimdi olmayan ne
hayatımızdan neyi götürdü

lütfen söyleyin

bizde öğrenelim.

boş çırpınış

kim neyi kimin elinden aldı isteyen istediğini yiyor içiyor geziyor kimseye karışan yok rahatlık batıyo heralde sıkıntısı olan sandıkda konuşur mala mülke zarar vermekle olmaz bu işler almışsınız gazı gidiyorsunuz allah sonunuzu hayırlı etsin hazımsızlığın bu kadarı çok fazla işinize gücünüze bakın zamanı geldiğinda sandıkda verirsiniz cevap

Anlatın biz de bilelim demek yerine gündemi takip etmek, okumak, bilgi sahibi olmak daha iyi değil midir? Kemikleşmiş fikirlere sahip olanlara karşı oldukları şeyleri anlatmak çok mu kolaydır?

Bazı arkadaşlar halen durumu AKP/CHP çatışması olarak görüyor, üç beş ağaç olarak görüyor. Uç fikirlere kimse itibar etmiyor, kimse marjinal gurupların estirdiği terörü desteklemiyor. Yakılan yıkılanlar bizim paralarımızla alınan kamu mallarıdır, dükkanı yağmalanan esnaf belki benim akrabandır, bu tür çağ dışı gösterileri içimizden kimse desteklemiyor ki. Oraya topçu kışlasının yapılması kötü bir şey de değildir, 3-5 ağacın yer değiştirmesi de. Ama ortada bir plansızlık var, vatandaşına birşeyleri iyi anlatamadılar, başbakan topçu kışlası yapılacak (hatta daha sonra da nedense cami de yaparız dedi, sanki A planı olmazsa B planımı uygularım der gibi) diyor, belediye başkanı yol genişletmesi çalışması diyor, hangisine inanacağız ki? Mesele 3-5 ağaç için olsaydı Taksim meydanına vurulan ilk kazmada olaylar çıkmaz mıydı? AOÇ'ne başbakanlık sarayı yapılıyor, yüzlerce ağaç kesildi, epeyce eleştirildi ama olay çıktı mı?

bu gösterileri yapanlar neyi istiyor ?
Türkiye' de eksik olan ne?
fazla olan ne?

bu neyin siniri?

söyleyin bizde bilelim ?
bizde karşı çıkalım !

bizim burada olmayıp da
sizin oralarda olan ne ?

bu hükümet neyi getirdi ?
neyi bitirdi?
2003 den önce var olup da şimdi olmayan ne
hayatımızdan neyi götürdü

lütfen söyleyin

bizde öğrenelim.

Hocam sen nerede yasıyorsun Allah askına , Youtube yaz gecmis haberleri dinle burada sayfalar 10 yılda giden ve gelenleri yazmak icin yetmez .

Öğrenmek icin bize ihtiyacınız yok azıcık uyanık olun particilikten vazgeçin yeter . Padişahınız gözünüzü kor etmiş sizin...

Ülke siyasetinin içinde olduğu şu dönemlerin iki sorumlusu daha var... CHP Deniz Baykal ve MHP lider Bahçeli bu iki isim koltuklarından kalkmadıkları gibi yaptıkları da ortada idi.. vatanda da 2002 yılında kötünün iyisi diye AKP oy verdi... vermeye de mahkum oldu... bu ülkenin vebali Bahçeli ve Baykal'dan sorulacaktır...

Hocam sen nerede yasıyorsun Allah askına , Youtube yaz gecmis haberleri dinle burada sayfalar 10 yılda giden ve gelenleri yazmak icin yetmez .

Öğrenmek icin bize ihtiyacınız yok azıcık uyanık olun particilikten vazgeçin yeter . Padişahınız gözünüzü kor etmiş sizin...

ben türkiye yaşıyorum
konyada yaşıyorum
cahilliğimizden sormuyoruz
sizin gibi youtube dende bilgi almıyoruz.
bizim tek padişahımız var ALLAH c.c.
sadece ona hesap veririz

körlük ,cahillik bilgisizlik degildir.bazen kör ;görün göremediğini görür

Anlatın biz de bilelim demek yerine gündemi takip etmek, okumak, bilgi sahibi olmak daha iyi değil midir? Kemikleşmiş fikirlere sahip olanlara karşı oldukları şeyleri anlatmak çok mu kolaydır?

Bazı arkadaşlar halen durumu AKP/CHP çatışması olarak görüyor, üç beş ağaç olarak görüyor. Uç fikirlere kimse itibar etmiyor, kimse marjinal gurupların estirdiği terörü desteklemiyor. Yakılan yıkılanlar bizim paralarımızla alınan kamu mallarıdır, dükkanı yağmalanan esnaf belki benim akrabandır, bu tür çağ dışı gösterileri içimizden kimse desteklemiyor ki. Oraya topçu kışlasının yapılması kötü bir şey de değildir, 3-5 ağacın yer değiştirmesi de. Ama ortada bir plansızlık var, vatandaşına birşeyleri iyi anlatamadılar, başbakan topçu kışlası yapılacak (hatta daha sonra da nedense cami de yaparız dedi, sanki A planı olmazsa B planımı uygularım der gibi) diyor, belediye başkanı yol genişletmesi çalışması diyor, hangisine inanacağız ki? Mesele 3-5 ağaç için olsaydı Taksim meydanına vurulan ilk kazmada olaylar çıkmaz mıydı? AOÇ'ne başbakanlık sarayı yapılıyor, yüzlerce ağaç kesildi, epeyce eleştirildi ama olay çıktı mı?

savaş bey size saygı duyarım
buradaki çoğu arkadaşın geşmişte yaşamadığını yaşadınız 1980 öncesi
bende çocuktum ama hafızam iyidir. bu son zamanlarda yaşananlar o döneme benziyor inşallah sonu benzemez. odönemin sonunuda gördük getirdiklerini götürdüklerini.

siz daha iyi hatırlarsınız geçmişteki koalisyonları faizleri hortumları .

koltuk kavgalarını batan esnafları kaçan fırsatları.

Eğer birilerin bir hesabı varsa sandıkda digerlerinin hesabı görür. sokakta değil.

sokak vatanımıza milletimize devletimize zarar veriyor

sizlerde görüyorsunuz.

Geri