Burası KONYA
Burada protesto yok!
Polise taş atan yok
Biber gazı sıkan polis yok
Kavga gürültü yok
İsteyen istediği gibi içkisini alıyor
İstediği gibi içiyor
Kitabını okuyor geziyor tozuyor
İbadetini yapıyor
Özgürlüğümüzü kısıtlayıcı hiçbir şey yok
Bizim göremediğimiz ama sizin gördüğünüz nedir bilemiyorum.
Kesin buradaki belediye bizim içme suyuna ilaç karıştırdı herhalde
Ama şunu biliyorum (kafamın bu tarafına daha ilaç daha etki etmemiş galiba )
BEN TÜRKİYEYİ VE ÜZERİNDE HER KİM YAŞIYORSA HEPSİNİ SEVİYORUM VE SAYIYORUM
Ramazan kardeşim elhamdüllillah hepimiz müslümanız,sorun burda değil
Sorunu anlamazsanız çözemezsiniz
Bakın Ben gurbetciyim 4 sene oldu ülkeme geleli.
Başımızdakileri ben Allahın kitabına bakrım sinnete bakarım onların yaptıklarına bakarımionla ya desteklerim yada eleştririm,dah bu yaşıma geldim oy kullanmak nasip olmadı ama bu gidişler bunlarada oy verecek değilim...her görüşe saygı duydum duyarım.
şimdi işi konya veya dincisi dinsizi gibi fiten ayrıma değil olaya -hak hukuk islamın verdiği terbiye hoşgörü ile bakarım.
Ülke idarecilerine 2009 öncesine ve sonrasın bak yeter.
Bir devlet erkanı suriyeye abd desteklemesi ile essedi saf dışı bırakıp ülkesine fiten sokan onur şeref izeeti orda arayan onun aklı ile ülke idare eden şu an o zulmü ile İlahi adalet kendi imtihan oluyor bunu düşündün mü?
Essed de arkamda beni seven var diyor ki hala destekcisi de var...muhaliflere desteğe gelince kimin eli kimin cebinde belli değil..alın muhalifler askerin kalbini yiyor...demek vahşet her tarafta aynı..Abd işe karışmıyor şu an çünkü işi içine çin ve rusya girdi,ama bizimki abd ye gidiyor geliyor muhalefetle konuşuyor destek veriyor.şimdi o fitne bela döndü kendini buldu.
Neyse gelelim konuya zaten hepisi birbirine bağlanıtıl ya oda ayrı...
Şimdi ülke idarecileri ülkede bunca haksızlık yiyicilerden bıktı akp yi seçti,onları müslüman gördü kucakladı düzen değişsin dedi...
onlar son zamanlarda öyle değişti ki yasalarla bilmem nelerle ranta çalışmaya başladı(kıyak emeklilik kıyak maaşlar kıyak iphon trafik yasaları ile adaleti bozdu,işe haram girdi şuur gitti kalpler katılaştı saltanat sarhoşluğu kıblelerini zulüm (suriye)haramla karıştırdılar..(mevlam nelere kadir)
yükseliş sarhoşluğu bunları alçalttı farke edemediler
şimdi ülkede bir ağaçla çıkan bir olay patlamaya hazır sorunların biriktiği,diktacı baskıcı zihniyet ile bu yiyicilikleri ile hele muhalefetin de olmadığı meydanda halkın bir kesimi sesini ileteceği lider bulamadı...
Halk patladı sorunlar birikti hayat pahalılığı zamlar işsizlik ülkenin satılmışlığı hazinelrin tükendiğini görüyormu bu millet? ülke şu an 90 milyar cari açık 56 milyar faizle boğuşuyor,o anlattıkları gibi parlak değil ülke.
bunu halk görüyor...neyiş 125 milyarlık itahalat gerçekleşmiş
onuda anlatayım...
Otomobil montajı ile gelenin götürüsünü hesablaisenede telefonlara verilen 2 milyarı geçen paraya bakiyetmedi ülkeyi sata sata bankalarımız bile kafire pşekeş çekildi ilk 10 a giren gelri vergisi ödeyen bankaların vergi harici 20 mlyar doları kafire kaymak sunuyorzu buda gidiyor ülkemde..geriye fazi bocu gidadan aldığın kalıyor oda lüks ithal arabalara çık sana işte neden zam veremediğini gör...boy boy 11 senede 23milyar İMF için bilbord asanlara bunları anlatmazlar muhalefet zaten bu ülkede yaşamıyor...
şimdiki sorunda ise Başbakanın çıkışları halkı çileden çıkardı...Sana oy vermeyeni kucakladı mı? sordumu der ne sıkıntı ne neden korkuyorsunuz? veya çu açılım pkk ile akiller ile nereye varmak isiyor ne verildi vs...kim bilgilendriliyor? burayı Abd idare ediyorsa o zaman akp yi neden seçiyoruz? Obamaya direkt oy verelim olsun bitsin.
Bir başbakan çıkıp bir milyonu sokaa dökerim diyemez,tencere tavaaynı havada diyemez..ortada bir kitle var ona oy vermemiş belki chp mhp ye oy vermiş ama onlarda bunların derdine dermen olamıyor? işte uzlaşltırıcı birleştirici olamsı gereken afrika gezisine gidiyor.Belki eline geçen bir fırsatı tepti oyunu artırıp o kesminin de sevgisini güvenini alabilirdi...Bakınben bile artık güvenmiyorum çünkü evirip çevirp bakıyorum aynı kendi deyimi ile adama benziyomu konuşan misali ben ne müslümanlığa sokabildim ne isnalığa ne başbakalığa...biraz karışık oldu belki hattimi geçtim özür dilerim
ama bu gidiş iyi değil...Başbakan olgun olur kamil olur her kesime kucak açar
Seveceksin insanı isnan olduğundan yaratandan dolayı diyene bakın?? ben herkesimi seviyorum işte yaratandan dolayı takkiye değil işte düşüncem işte yazım
baştaki gibi takkiye değil,ağzı başka dil başka kapl başka değil hepisi bir cizgide