Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
egerkı akp bıseylerı anlıyo olsa dırenısın oldugu zaman kalkıpta tum yer altın zengınlıklerımızı satmadı medyada gene tek haber gecmedı maden ısletmelerını devletın elınden alıp ozellestrdıler haberınız var mı ve her yerde su anda maden aranabılme maddesıde eklendı orman dahıl
daha sonrakı cıkarıcagı madde turızme katkı adına manyas kus cennetıne dahıl kı sız dusunun tum orman ve mıllı parklara otel ve tesıs yapılabılme yasası hadı sımdı soyleyın neden? ya tek amacları kendı ceplerını doldurup burdakı heryerı kurak arazıye cevırıp sonra gıtmek
jole kafa dedıklerı bırı var adını bılmıyorum eylem dursun sızın yuzunuzden 1 mılyar tl kaybettık demıs ney pekı dertlerı ulkemı alt yapımı zengınlıklerımız mı hayır paraları gorun borsa bıraz daha düşşün hangısı durcak akp nın yannda tek dert para cok sıkıstımı hepsınde pasaport var kacıp gıderler neden su anda aralarda provakotorler var ben cıktıgımdada vardı saga sola dukkanlara tAS ATAN ATMAYA CALSIAN ONLARIN HEPSI DIŞLANIYOR merak etmeyın hıc bırıne al at denmıyor neden ankarada bı anda park bahce calsması gıbı yollara ırılı ufaklı taşlar dokuldu? neden dosemek ıcın mı mıllet gaza gelıp bırbırıne atsın dıyemı neden ızmırde ksk ıle goz goz bırlestı dıye provakotrler ksk gozgoz forması gıyıp bırbırıne daldılar soylermısınız? hep şişirme haberler neymıiş camiide bıra ıcılmıs aynı kutuyu almıslar bı oraya koymuslar cekmısler ters ceırıp dıger tarafa koymuslar cekmısler al sana bıra ıcıldı neden camıı nın ıcınde cekılen yaralıları tedavı vıdeosu yayınlanmıyor ıcerde kan govdeyı gotururken ınsanlara dıkıs atılırken neden? bende tv den ızlesem derım harbıdende ya devlet haklı devlet malına zarar verılıyor alakası yokzarar veren kısıler bellı ben hıc bı partıyı tutmam sevmemde bunuda başında solerım hep ama yazık cıdden yazık bırı cıkıyo ben % 50 lık kısmı dokerım dıyo dıgerlerı halkı arkasına alabılcegını kı halk senın ıcın dokulmedı meydanlara odıyo bılmem ne partısının yuzunden bu dıyo bılmem ne yuzunden ama dısardakı halkı takan yok..
hanı dıyolar ya bı par ıcın ıste bole oldu sımdıye kadar şu oldu kımse bısı demedı bu oldu demedım tam emın degılım ama koca sovyetler bırlıgını bı macta cıkan kavgadan sonra buyuyerek bölünmüş. olay park olay ağac degıl olay sımdıye kadar yapılanlar baktıkı mıllet koyun ses cıkarmıyo oy oranıda yuksek yapmadıgı kalmadı ama yeter artık dedı ınsanlar cıdden yeter..

2 protestocumuzu, 1 polisimizi kaybettik! Binlerce yaralı var! Kimin umurunda? Tunustan gelen açıklamalara bir bakın allahınızı severseniz! AKM yıkılacak, topçu kışlası yapılacak, değişen bir şey yok! İnsanlarla anlaşmak, konuşmak yerine hala görmezden gelip istediğimi yaparım diyor başbakan! Devlet teröristle müzakere etmez dede kurtul artık! Kendi gibi düşünmeyen herkes terörist çünkü! Yazık.....
580569_10152881648750273_2043468288_n.jpg

Son düzenleme:
Gerçekten çok hayret ediyorum, şimdiye kadar gördüğüm bütün liderler bu tür olaylar olduğunda toplumu sakinleştirmeyi amaçlar, sorunlar karşısında soğukkanlılığını koruyarak olayların bir an evvel yatışmasını hedeflerdi. Görünen o ki, maalesef başbakanımız "artık değiştik, hepinize aynı mesafedeyiz" diyerek vatandaşını kandırmış. Acemilik dönemlerinde bu kadar agrasif değildi, ustalık döneminde yaşattıkları ortada iken bir sonraki dönemi düşünmek dahi istemiyorum. Bir insanın şimdiye kadar yaptıklarını elinin tersi ile yıkması bu kadar kolay olmamalı. Kader arkadaşı olan cumhurbaşkanı, başbakan yardımcısı ve diğer ağır toplar bile sağduyu çağrısı yaparken ortamı bu kadar germesi hiç iyi bir şey değil. Demokrasi kelimesini ağızlara almak marifet değildir, marifet demokrasinin gereğini yapmaktır. Sana gönül veren % 49 oranında bir halk var, bunu hiç kimse inkar etmiyor, ama başka bir gerçek daha var o da sana muhalif olan diğer % 51.
(Veri kaynağı:[http://www.genelsecim.org/)

Son düzenleme:
Hayretler içindeyim ya... açıklamalarını canlı dinledim daha diyecek söz kalmadı...

Geçmişte yaşanan acı olayları bizzat gören, bir çok olaya şahit olan birisi olarak yaşananları büyük bir üzüntü ile izliyorum. İnanın o zamanlar devletin uyguladığı böyle bir şiddet ortamı yoktu. Şimdi acımasızlık, merhametsizlik kol geziyor. Bir komiserimiz, bir vatandaşımız hayatını kaybetti, birçok polisimiz ve vatandaşımız yaralı, bir çok vatandaşımız maddi kayıplar yaşadı, malı mülkü talan edildi. Halen tahrik edici açıklamalar yapılıyor, yazıktır günahtır, kaybettiklerimiz bu vatanın evlatları, kırılan dökülen yağmalanan bizlerin malı mülkü.

AKP kurmayları durumu değerlendirmesi gerek ve başbakana net cevap vermeleri gerek ya değilse ülkenin anası bellenecek... korkmuyorum dersem yalan olur.

Bir süredir suskun olan başbakanın yapacağı açıklamayı bekliyordum. İşin açığı yumuşak bir şeyler söyleyeceğini artık bu olayların son bulacağını düşünüyordum. Çevresindekilerin tamamı mutedil konuşmalar yaparken bir başbakandan beklenmeyecek konuşmalar yapıyor. Zaman'ın yazarlarının attıkları başlıklar bile birçok şeyi anlatabilir.

http://www.zaman.com.tr/yazarlar

Allah hakkımızda hayırlısını versin. Fakat Taksim'de halktan uzak olarak yapılacak değişiklikler insanları kutuplaştıracaktır. Bunu burdan ben görebiliyorsam devletin başının haydi haydi görmesi gerek!

Hiç bir iktidar sonsuza dek sürmez, yıkılmaz denen ne hükümetler gördüm. Hiçbir arkadaşım yanlış anlamasın, gün gelecek AKP iktidarı da son bulacaktır. Dilerim onun yerine gelecek olan iktidar inat edip sırf gıcıklık olsun diye geçmişle hesaplaşmaya kalkmaz. Geçmişte sık sık değişen park, cadde isimlerini hatırlayın, en basiti İnönü stadı mı Dolmabahçe stadı mı? Bu durum bile zaman zaman tartışılmıyor mu? Taaa en başından koyarsın bir çiçek veya semt ismi olur biter. 3 ncü köprünün ismi belirlenirken kime danışıldı? Bir anket mi yapıldı? Bir kısım vatandaşımız bu isme karşı çıkıyor, açın bir anket, yapın bir oylama ona göre bir karar verin ne kaybedersiniz, gönülleri kazanmak bu kadar zor mudur?

gösterilerin bizzat içinden biz çapulcu olarak söylüyorum ne göstericilerden ne de eylemlerin nereye varacağından korkmanıza gerek yok çünkü ortada bir anarşi durumu söz konusu değil. provokasyonu göstericiler değil hükümet yapıyo. hükümetin amacı göstericileri kışkırtarak çok daha sert müdahalelerle eylemleri sona erdirmek. biz herhangi bi taş atma eylemine veya çevreye zarar verme eylemine izin vermiyoruz.

"provokasyonu göstericiler değil hükümet yapıyor. hükümetin amacı göstericileri kışkırtarak çok daha sert müdahalelerle eylemleri sona erdirmek."
Ogün bizim korktuğumuz husus işte bu. Gençlerin kanı kaynar, o nedenle onlar için "delikanlı" tabiri kullanılır. Etkilere çabuk tepki verirler, provakatörlerin izleyeceği yol da bu olacaktır. Dikkat ettiysen bu tür olaylarda ne 40 yaşlarındaki bir vatandaş sağa sola saldırır ne de 40 yaşındaki bir polis orantısız güç kullanır. Gençleri çok iyi anlamak, onları tahrik etmemek lazım.

Geri