Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kim ki bu memleketin ekmeğini yiyip yediği ekmeğe ihanet ediyorsa haindir. Devletin malına zarar verende devletin malını peşkeş çekende. Artı otobüs yakmanın, polis arabalarını taşlamanın neresini savunuyorsunuz?

Ben, beni devlet kuruluşunu bedavaya satıp beni kazıklayanı sorguluyorum; kamu malına zarar vereni savunmak olarak algılayıp, konuyu saptırma. Konuyu dallanıp budaklandırıp, özden uzaklaşma. Taksim'de ya bir göstericinin, ya da bir provakatörün zarar verdiği kamu malının ben senin 20 mislin fakındayım, sen hiç telaş yapma

Telaş yapan yok. Sen rahat ol. Bu toprağın üstü olduğu kadar altıda var. Yine diyorum ki kim ki fitne çıkarırsa, emeğimizi sömürürse haindir

Güzel yorum. Toprağın altını tabi ki ben de düşünürüm. Varacağımız yer orası malum.

Ben sadece Taksim olaylarında sokak lambasını söken, belediye otobüsüne zarar veren, günlük hayatı kesintiye uğratan. vs. zararlar ile, şu anki yönetim anlayışının (parti demiyorum, anlayış diyorum) Kamu Kuruluşlarını bedava gibi değerlerden satarak genelde verdiği zararlar dururken taksimdeki gösterici (veya provakatör her neyse) verdiğ zarara odaklanmanıza takıldım.

Biz ekmeğimizin kabadayısıyız. Partiyle hiç işim olmaz. Benim sitemim memlekete zarar verenlere. Hangi türlü olursa olsun.

Sevgili vatandaşım, iyi güzel de... 2008'de ben Internete 26 TL, Sabit telefon'a 9TL (şaka gibi değil mi? ancak istersen fatura görüntülerini yayınlayabilirim) öderken... Türk Tlekom özelleştirilmesi sonrası 2013'te Internete 68TL , sabit telefona da 23TL ödüyorsam, bu şekilde dalavere ile ekmeğimi birilerine yediriyorsam, ona da ne dersiniz? Burada ben de ekmeğimin kabadayısıyım!

Burada vurgulamak istediğim nokta: Örneğini verdiğim bu sorunda; Taksimdeki gösterici veya provakatör o kamu zararını vermeden çok çok önce bana bu zarar verilmeye başlanmıştı zaten! O göstericinin verdiğ zararı "savunmak" gibi bir noktaya düşürmeyin beni, fakat o gösterici 1 milyon $ zarara yol açsa, 76 milyonluk ülkedeyiz. Oysa bir zamanlar "milli" olan kuruluşların şimdiki özelleşmesinden oluşan kazık o 1milyon doların birkaç bin katı. Buraya dikkat çekmeye calışıyorum.

yoksa beni de AKP, CHP ve MHP gibi isimler ilgilendirmiyor. İlk ikisine de oy vermedim, 3.süne oy verdim ancak ilk 2'sinden farklı olmadığını anladım. Açık oldu mu?

"provokasyonu göstericiler değil hükümet yapıyor. hükümetin amacı göstericileri kışkırtarak çok daha sert müdahalelerle eylemleri sona erdirmek."
Ogün bizim korktuğumuz husus işte bu. Gençlerin kanı kaynar, o nedenle onlar için "delikanlı" tabiri kullanılır. Etkilere çabuk tepki verirler, provakatörlerin izleyeceği yol da bu olacaktır. Dikkat ettiysen bu tür olaylarda ne 40 yaşlarındaki bir vatandaş sağa sola saldırır ne de 40 yaşındaki bir polis orantısız güç kullanır. Gençleri çok iyi anlamak, onları tahrik etmemek lazım.

abicim inan ki meydanlardaki gençler televizyonlarda aydınım diye geçinen şaklabanlardan daha aydın, daha hassas, daha sağduyulu insanlar. gözlerinin önünde yolsuzluklar, yasaklamalar, baskılar yapılıyor, gözlerinin önünde arkadaşları dövülüyor, vuruluyor hatta alenen öldürülüyor, ama onlar yinede şiddet yolunu seçmiyolar ve kitap okuyarak eylem yapıyolar. akp yandaşları ise eline sopayı almış bu güzel gençleri dövüyolar. burdan illaki vardır akp yandaşlarına sesleniyorum. şu kafa yapınızı lütfen etrafa yaymayın. özellikle çoluğunuzla çocuğunuzla siyaset konuşmayın. bakın şu yaşımda okuluma önem vermem gerekirken(sınavlar da yaklaştı zaten) nelerle uğraşıyorum. zamanında afedersiniz bi bok yediniz şu şerefsizleri başımıza çıkardınız bari saf cahil insanları etkilemeyin yahu günah bu yaptığınız.

Kaba gücü bir marifet sananların yapılarını incelersen ortaya şöyle bir sonuç çıkar; İktidarsız, paylaşılacak fikir ve bilgiden yoksun, kendine güveni olmayan, asosyal, donanımsız, eğitimsiz bir kişilik.

Şimdi benim anlamadığım, bu yaşanan olaylar bi kenara;
Hava alanındaki Başbakanı karşılamanın amacı nedir? Ne mesaj veriyor Akp li vatandaşlar? Benim algıladığım senin %50 in olarak yanındayız, diğer %50 ye istediğini yapabilirsin, yaptıkların haklıdır, arkandayız mı? Cidden aklım ermiyor, beynim durdu, çok ilginç saçma. Tek mantıklı cevap, bu karşılamanın parti teşkilatı tarafından organize edildiği ve amacı gövde gösterisi de gene saçma.

Edit: Cevabı annem verdi, kendisi çağırdı evlerinde zor tutuyoruz diyerek.

Şimdi benim anlamadığım, bu yaşanan olaylar bi kenara;
Hava alanındaki Başbakanı karşılamanın amacı nedir? Ne mesaj veriyor Akp li vatandaşlar? Benim algıladığım senin %50 in olarak yanındayız, diğer %50 ye istediğini yapabilirsin, yaptıkların haklıdır, arkandayız mı? Cidden aklım ermiyor, beynim durdu, çok ilginç saçma. Tek mantıklı cevap, bu karşılamanın parti teşkilatı tarafından organize edildiği ve amacı gövde gösterisi de gene saçma.

Edit: Cevabı annem verdi, kendisi çağırdı evlerinde zor tutuyoruz diyerek.

düz mantık yaptığında polisin oraya da müdahale etmesi lazım. toplananı dağıtıyolar normalde :D

Geri