Taksim Gezi parkı #direngeziparkı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yezocan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Asker kıvıracak o elı az kaldı , Harbıyede askerın dısarı cıkmasıyla polıs gerı cekıldı , bahceye cadır kurularak yaralılara mudahalede bulunuluyor...

Özetle;
SOKAKTA SON DURUM!
Taksim’de yangın başladı. ODTÜ’lü öğrenciler TBMM’ne doğru

yürüyüşe geçti. Zonguldaklı işçiler İstanbul’a doğru yola çıktı. İş makinaları da Barbaros Bulvarı’nda eyleme katıldı. Trafiği durduran oyuncu Şafak Sezer ve pek çok sanatçı, binlerce kişiyle birlikte Beşiktaş’tan Taksime doğru yürüyüşe başladı. Beş koldan Taksim’e yürüyüşe geçildi. Bağdat Caddesi’nde 10 binler yürüyor. Polis Sendikası: İstanbul’da 15 emniyet müdürü ve 1000 polis istifa ettiğini iddia etti. Edirne’de halka müdahale etmeme kararı alan polis, “paravan olarak kullanılmak istemiyoruz” dedi. Nasuh Mahruki de yaralandı. İstanbul’da 50’si ağır olmak üzere yaralı sayısının bine yaklaştığı, 7 kişinin kör olduğu, on binlerce kişi gazdan etkilendiği ve üç kişinin de öldüğü söyleniyor. İstanbul’un yanı sıra İzmir, Eskişehir, Mersin, Gaziantep, Zonguldak, İzmit, Çanakkale, Ankara ve başka illerde olaylar çığ gibi büyüyor. Avukat, doktor ve eczacılar gönüllü halka destek timi oluşturdular. Futbol taraftarları ve halk direniyor.
Almanya'nın ZDF Kanalı: "Barbar dediğimiz Türkler doğa için savaşıyor ve Türkler savaşırsa olaylar değişir."
İtalya Devlet Televizyon RAI 1: "Türkler Taksim'de bu kez kendi devletlerine karşı Çanakkale Geçilmez'i yazıyorlar."
CNN int muhabiri: "Times Meydanı'nın savaş alanına döndüğünü ve hiç haber yapılmadığını düşünün...(!) işte şu an Türkiye'de bu oluyor."
Guardian: "Küçük bir parkı korumak için başlayan protesto, baskıcı bir rejime isyanın tohumlarını attı.

-Alıntıdır.

Öyle dediğim dedik çaldığım düdükde bir yere kadar.

Bazıları iş provakasyona gelince maşallah konu açıp baya döktürüyor.

Ömrü hayatı boyunca bir tane ağaç dikmemiş insanlar bugün ağaç sevdalısı oldu.
Anne karnındaki bebeği öldüren kürtaja sahip çıkanlar şimdi ağaçlara sahip çıkma gayretiniz hiç samimi değil.
İmam hatipliler biber gazı yerken, şiddete, ikna odalarına maruz kalırken içinizden "oh" çekiyordunuz.
O kadar ağaç seversiniz madem bu olaylar son bulduğunda organize olup güzel bir hatıra ormanı yaparsınız umarım. Tabi ağaç sevgisi bir daha aklınıza gelirse!

Unutmadan görmeyeli zenci polislerimiz de olmuş :)
984071_538430699531555_496469730_n.jpg

Son düzenleme:
Bazıları iş provakasyona gelince maşallah konu açıp baya döktürüyor.

Ömrü hayatı boyunca bir tane ağaç dikmemiş insanlar bugün ağaç sevdalısı oldu.
Anne karnındaki bebeği öldüren kürtaja sahip çıkanlar şimdi ağaçlara sahip çıkma gayretiniz hiç samimi değil.
İmam hatipliler biber gazı yerken, şiddete, ikna odalarına maruz kalırken içinizden "oh" çekiyordunuz.
O kadar ağaç seversiniz madem bu olaylar son bulduğunda organize olup güzel bir hatıra ormanı yaparsınız umarım. Tabi ağaç sevgisi bir daha aklınıza gelirse!

Unutmadan görmeyeli zenci polislerimiz de olmuş :)
984071_538430699531555_496469730_n.jpg

Demi imam yediyse doğru , be kardeşim ötekilestirme memleketi , sizin gibiler yüzünden bu hale geldik . Olay artık bir ağaç degil sizin gibileri gercek dünya ya geri getirme mantığı .

Eğer cumhuriyet istemiyorsan büyür İran orada git , bu ülke laik bir ülke ve siz ortadan ikiyede ayrılsanız öyle kalacak . Kimse sizin IMF borç bitirmenizi , diğer tarafta 300 milyar borç yapmanıza bir sey demiyor , ama insanları dinli ve dinsiz diye ayriyorsunuz ya iste orada durun , duramazsanız birileri bugün ki gibi durduracak belki bugün belki yarın ama durduracak bunları indirgeyip bir ağaç olayına çekiyorsanız hata yapıyorsunuz .

Yazıklar olsun bunu bugünlere getirenlere ...

Bazıları kafasını kuma gömmüş değil sağlıklı bir gözle olayları değerlendirmek neler olup bittiğini görmüyor bile!

Yahu kardeşim, olay 3-5 ağaç değil!

Olay 10 yıldır süren faşizmin insanlar üzerindeki etkisidir.

Tek şey diyebilirim:

Allah zulmünü artırsın padişahım!

Bizim polisimiz bunun çok daha ötesinde zulüm uyguluyor. Bu hafif kalır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Gerçekler ortadayken bu tip saçma sapan çocuk işleriyle konuyu saptırmak çok gülünç oluyor.

konu ağaçların kesilmesi değil. 3-5 ağacın kesilmesine engel olmak için bir araya gelen insanlara yapılan muameledir. Bardağı taşıran son damladır. Hala göremeyenler varsa Allah akıl fikir versin diyorum.

Ey Başbakan ! Bugün bize o kadar iyilik yaptın ki. Haberin yok. Öldürün emri verdiğiniz polislerin karşısında yere düşen Fenerbahçe'liyi kaldıran Galatasaraylı gördük. Birbiriyle suyunu, limonunu, anti asitini paylaşanını gördük. Kol kola girip yürüyen Türk-Kürt-Azeri-Çerkez-Turist insanlar gördük. Orospu dediğiniz kadınların genelevlerden çıkıp yaralananlara yardım ettiğini gördük. Travesti dediğiniz insanların, yaralılara sığınmaları için otel odalarını açtığını gördük. Telefonlarını paylaşan doktor, avukat, ilk yardım memuru ve yaralılara yardım eden tıp öğrencileri gördük. Sirkeli ve limonlu bez veren yaşlı teyzeler gördük. İnternet şifrelerini paylaşan, dükkanlarını yaralılara açan esnafları gördük. Panzer girmesin diye yolu kapatan otobüs şoförlerini gördük. Gece tüm meydanlara yakın yerlerde dükkanlarını açık tutan ve ücretsiz ilaç veren eczahaneler gördük. Kısaca tek yürek olduk ! Biber gazından değil mutluluktan ve bu ruhu tekrar yakaladığımız için sevinçten ağlıyoruz ! Teşekkürler Türkiye !

-ALINTI-

Bir milletin uyanışı diyeceğim ama çok korkuyorum.

%50, diğer %50'ye dalarsa kötü olacak.

Binlerce insan polisten zulüm görürken diğer %50 "Zamanında biz de acı çektik, oh olsun, geberin." diyorsa çok daha büyük sıkıntılar yaşanacaktır, haberiniz olsun.

-ALINTI-

Bir milletin uyanışı diyeceğim ama çok korkuyorum.

%50, diğer %50'ye dalarsa kötü olacak.

Binlerce insan polisten zulüm görürken diğer %50 "Zamanında biz de acı çektik, oh olsun, geberin." diyorsa çok daha büyük sıkıntılar yaşanacaktır, haberiniz olsun.

ben %50 diye bir oran olduğunu sanmıyorum sahte oylar yalan dolan seçim ve artık oy verip pişman olan insanlar. çoğunluk Türk milletidir.

Geri