Sonata bizde vardı, bir süre kullanıldı, donanım iyiydi ama kalite yoktu. Araç bildiğiniz kalitesizdi. Kalite sunulan opsiyon değil maalesef. Şu an ilerleme olmuştur, bir şey diyemem.
Bana sorarsanız kaliteli markayı anlamak için oturup trafiği izlemek lazım. Satış rakamları gerçeğini, gözlem süresini uzatarak aşabilirsiniz. İstanbuldaysanız, yarın 1 saat E-5'i izleyin.
1960-70-80-90 model mercedesleri dağılmamış kız gibi görürsünüz. Hala taş gibi.
tek tük 80-90 model bmw ye denk gelebilirsiniz, temizine denk gelirseniz şanslısınız.
90-2000 model sonata zaten çok satılmadı ama 1 ay yollarda dikkatli gözlerle arayın, 1 taneye rastlarsanız, milli piyango bileti alın. Ben son senelerdir, trafikte hiç görmedim. Kaliteli olsa, alıcısı olurdu, sağlam olurdu, yollarda olurdu.
90-2000 arası Vectralar çokça var, ve aralarında çok temizi de var, döküntüsü de var. Bakarsan diri oluyor araç. Bence kaliteli-orta kaliteli. Vectra aracım, sonatayı ezerdi. Sonuçta bu aracı bir gün satacaksınız, maddi açıdan bakılırsa aracın tutulması da önemli.
Örnekler çok uç oldu ama kaliteyi elde etmek kolay değil. Hızla yol alıyorlar, taktir etmek lazım ama övmek veya yermek için henüz çok erken.
bakın burda dediğinize hiç katılmıyorum hemde hiç bende 2006 model vectra c2 vardı şimdi allah var aracım çok güzeldi ve memnundum asla aracımı kötülemem hatta soran olursa her zaman vectrayı öneririm.. ama gel gelelim biz küçük amcama 2009 model hyundai sonata aldık kalite diyorsanız hat safhada kaliteli bir araç..
bunu derken havadan konuşmuyorum benim sülalem almancıdır amcalarımda yiğenlerimde audi mercedes bmw den başka araç yokdur kankamda jaguar var hatta şu anda geçici bir süre yiğenimin a5 coupe 1.8 tfsi var altımda bunu dememin sebebi kaliteli araç nedir çok iyi bilirim...
sonatanın kapılarından lok diye ses geliyor kapattınmı bu ses bir tek almanlardan gelir ağır araba saçı çok kalın.. donanım deseniz söylemeye gerek bile duymuyorum her şey akıllı sistemlerden oluşuyor.. ve asla ve asla vectra sonatanın tırnağı edemez.. kesinlikle karşılaştırma kabul bile edemez..
şöyle diyim araba bende bir ay kaldı bir kere elim havalandırmaya gitmedi çünkü arabada akıllı havalandırma var kendi ayarlıyor her şeyini havalandırmayı soğuk mu sıcakmı 1 demi olsun 3 demi olsun ön resistanz yada arka resistans açılsınmı her şeyi kendi karar veriyor..
hız sabitleyici deseniz akıllı sistem çevirmemi var yolda kapat hız sabitlemeyi çevirmeden geç tekrar res düğmesine bas en son sabitlediğin yerden araba tekrar kendini cruise alıyor..
160 la gidiyorsun önüne aniden arabamı kırdı araba panik moduna geçiyor direk kendini frenleyip 4 lüleri yakıyor..
evinde mesela otomatik garaj kapısı var aynasında homelink özelliği var kumandayı tanıtıyorsun artık kumandaya ihtiyacın kalmıyor her girişde aynadan kapıları açıyorsun..
yani say say bitmez.. kaliteli yol tutuşmu arabada 5 koldan bağımsız sispansiyon sistemi 12 airbag var.. deri koltuklar var sunroof var say say bitmez..
bu araba niye satmadı satmamasının tek nedeni hyundai assanın reklam ve kampanya yapmamasıdır bu aracın türkiyede varolduğunu bile bilmeyen milyonlarca insan var..
şayet assan kampanyalar ve reklam yapsaydı bugün bir passat kadar çok satardı sonata.. yoksa arabada bir sorun yok yani sizin tezinize katiyen katılmıyorum türk halkı reklamlar ve kampanyalar doğrultusunda tüketim yapan bir milletdir.. e-5 in kenarında oturursanız en çok görüceğiniz araçlardan biride parasını katiyen hak etmeyen dacialar renaultlar v.b dir..
hatta başka markadanda örnek veriyim bu ülkede saab neden satmaz saabın kalitesinden herhalde kimsenin bir şüphesi yokdur dünyanın en sağlam aracıdır volvodan bile sağlam araçlar üretirler ve araçlarında bulunan teknolojiler şu anda bile pek çok araçlarda yok.. en basitinden yeni 9-5 lerde hud sistemine kadar var.. peki niye satmıyor fiyatlarıda bir passatdan yada bmw 5 kasadan pahalı değil.. işde sonata neden satmıyorsa saabda ondan satmıyor tüketici kesmine ulaşamıyor yetersiz kampanya yetersiz reklamizasyon..
yani sizin tezinizin dayanağı çok yanlış bence..