TARİHİ AN! VW'in Ceo'su fuarda Hyundai'yi inceledi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan darkmoon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
opelin geleceği hyundai kadar parlak görünyor mu?
daha geçen seneye kadar satılacağı haberleri işçi çıkarmaları gündemdeydi... şimdilik kurtardı gibi ama sonrası ne olur bilinmez

kurtarmadı işçi çıkardı ve bir fabrikasınıda kapattı Belçikadaki 40 yıllık Anvers fabrikasını kapattı.. zaten opeldeki küçülme yıllar öncesi türkiyedeki fabrikayı kapatmasından başlarda neyse o çok eski muhabbet..

....................amerikada avrupada satışları çok iyi.. kaldıki genesis bilmem duydunmu adını hyundainin premier markası amerikada onun bile amerikada satışları çok iyi.. hyundai hem kendi satış yapıyor hemde genesis ile satış yapıyor.....

Biz ve bizim ayarımızdaki ülkelere geldi mi Accent Getz ABD'ye geldi mi Sonata/Genesiss gibi modeller. Bu durum ilginç olmalı ;).

opelin geleceği hyundai kadar parlak görünyor mu? .............

Maliyetler devamlı arttığı için ben bu şartlarda Opel'in geleceğini çok parlak görmüyorum. Müşteri profili kemikleşmiş olan firmalar bir şekilde ayakta durmaya çalışıyorlar ama yeterince kemikleşmeyen firmaların müşterileri esen rüzgara göre yön değiştirdikleri için hergeçen gün kan kaybetmeye mahküm oluyorlar. Günümüzde bir airbag veya xenon farın maliyetleri ne kadar artırdığı ortada. Orta derece gelire sahip olan kesimin önceliği aracın fiyatı olduğu için opsiyonlar daima ikinci planda kalır. İnsanın gönlü bu opsiyonları araçlarında görmek ister ama maddi imkanları olmadığı için merdivenaltında çakmaları ile idare ederler. Mesela orjinal renkli cam ucuz olsa kim aracına cam filmi çektirip polisle köşe kapmaca oynar ki? :D

Biz ve bizim ayarımızdaki ülkelere geldi mi Accent Getz ABD'ye geldi mi Sonata/Genesiss gibi modeller. Bu durum ilginç olmalı ;)

Abi işde bunu anlatmaya çalışıyorum hyundai yıllardır sadece ticari ile vardı hyundainin elantra sonatasıda vardı aratırsan 1991 yılından beri elantrada sonatada türkiyeye yollanmış ve belli bir kesimce alınmış ama assan hiç bir zaman hyundaide bineğe önem öncelik vermedi sizler hiç 90 lılarda hyundainin bir elantra sonata reklamını anımsarmısınız hayır yokdur genelde hep h100 starex reklamları vardı..

nedenide opel vw honda toyota gibi firmalar varken ve o zamanlar ticaride büyük açık açlık varken adamlar ticaride satış yapdılar kamyon kamyonet minübüsler getz ile accentlarda ticaridir normal binek değildir.. o araçlarıda en çok taksiciler ilaç mübessileri şirket araçları olarak alınıyordu.. hyundai bu alanda liderdi hiç bir zaman o yüzden bineğe önem vermedi.. az aşım kaygısız başım misali..

takii avrupa amerika hyundai genel merkezi hyundai yi artık marka değeri oluşturma niyetine getirene kadar.. ilk hyundaiyi ticariden çekdiler.. sonrada türkiyedeki kötü imajlarını o ticariden gelen ticari imajını daha doğrusu silmek için reklamlara koyuldular hatta bir ara assandan hyundai distirübütörlüğü alıcakdı bu işi yapamıyor diye çünkü artık hyundainin misyonu çok farklı adamlar bir vw olma yolunda ilerlemek istiyorlar..

ve ilerki zamanlarda hyundainin piyasada kötü durumda olan markaları alıp tıpkı vw gibi alt markaları yapıcağını görüceksiniz.. bir ara tata almadan önce jaguarı alıyordu niyetlendi hyundai sonradan belki erken olduğunu düşündü belkide elinde genesis var diye zaten vazgeçdi..

şimdi türk halkı ömrü boyu hyundainin görmediği diğer yüzünü görüyor gerçi eskiden beride araba sektöründe olanlar sonatanın elantranın kaltiesinden haberdardı şöyle diyim 93 model sonatada hız sabitleyici 4 airbag elektrikli koltuk deri falan var yani hyundai o zamanlarda kaliteli araba yapmasını biliyordu ama türkiede reklamı yokdu kesimlere açılamadı buda hyundainin değil assanın kabahatidir..

bizim millet alışmış hyundai dedinmi ticariye o yüzden hyundaiden kaliteli ürünler çıkdımıda hazmedemiyor bazı kesimler onlarda haklı adam gitmiş golfe 60 bin tl vermiş aynı ayarda dolulukda kalitede aracı hyundai i30 çıkartıcak 40-50 ye satıcak oda haklı bir yerden bir şekilde çamur atması lazımki aradaki o 10 bin tl yi kafasında amorti etsin..

şimdi türk halkı ömrü boyu hyundainin görmediği diğer yüzünü görüyor gerçi eskiden beride araba sektöründe olanlar sonatanın elantranın kaltiesinden haberdardı şöyle diyim 93 model sonatada hız sabitleyici 4 airbag elektrikli koltuk deri falan var yani hyundai o zamanlarda kaliteli araba yapmasını biliyordu ama türkiede reklamı yokdu kesimlere

Sonata bizde vardı, bir süre kullanıldı, donanım iyiydi ama kalite yoktu. Araç bildiğiniz kalitesizdi. Kalite sunulan opsiyon değil maalesef. Şu an ilerleme olmuştur, bir şey diyemem.

Bana sorarsanız kaliteli markayı anlamak için oturup trafiği izlemek lazım. Satış rakamları gerçeğini, gözlem süresini uzatarak aşabilirsiniz. İstanbuldaysanız, yarın 1 saat E-5'i izleyin.
1960-70-80-90 model mercedesleri dağılmamış kız gibi görürsünüz. Hala taş gibi.
tek tük 80-90 model bmw ye denk gelebilirsiniz, temizine denk gelirseniz şanslısınız.
90-2000 model sonata zaten çok satılmadı ama 1 ay yollarda dikkatli gözlerle arayın, 1 taneye rastlarsanız, milli piyango bileti alın. Ben son senelerdir, trafikte hiç görmedim. Kaliteli olsa, alıcısı olurdu, sağlam olurdu, yollarda olurdu.
90-2000 arası Vectralar çokça var, ve aralarında çok temizi de var, döküntüsü de var. Bakarsan diri oluyor araç. Bence kaliteli-orta kaliteli. Vectra aracım, sonatayı ezerdi. Sonuçta bu aracı bir gün satacaksınız, maddi açıdan bakılırsa aracın tutulması da önemli.

Örnekler çok uç oldu ama kaliteyi elde etmek kolay değil. Hızla yol alıyorlar, taktir etmek lazım ama övmek veya yermek için henüz çok erken.

kendi sınıfında accent ten iyi araba var mı??
şimdi fiyatlar uçtu ama geçen seneye kadar 20bin tl civarına sıfır başka bir sedan alınabilinyormuydu??
albea var ama accent albea dan çok daha rahat arabadır..
çinlileri saymaya gerek yok

Eeeee bizim halkı yıllarca salak yerine koymadılar mı? Bu halk ilk önceleri Excell'le tanıştırılmadı mı? 2000 li yılların başında bir arkadaşım Sonata almıştı, önceleri aracın özelliklerini duyunca vayyyy be diyenler aracın fiyatını duyunca kerize bak kerize dediler. Ben 90 yılların başlarında Elentra için pazarlık yapmıştım, keza Toyota Cressida dururken bize Corolla'yı layik gördüler. Yani bizim profilimizi çok iyi bilen yabancı satıcılar da ellerinde ne kadar ucuz kalitesiz araçlar varsa bize sattılar. Tıpkı bizim kuşları Afrika'ya sattığımız gibi :D). Gün geldi baktılar ki ağır ağır paralandık o zaman da ürettikleri daha kaliteli araçları Türkiye piyasasına getirmeye başladılar. Biz de şimdi adamlara "maşallah amma da hızlı ilerliyorlar" diyoruz, halbuki adamlar zaten bir yerlere kadar gelmişlerdi :). Piyasa şartları işte........

kendi sınıfında accent ten iyi araba var mı??
şimdi fiyatlar uçtu ama geçen seneye kadar 20bin tl civarına sıfır başka bir sedan alınabilinyormuydu??
albea var ama accent albea dan çok daha rahat arabadır..
çinlileri saymaya gerek yok
Geçen günkü araba fuarında 22.000 TL ya sıfır araba vardı, inan ki en az ilgi gören araba oydu. Millet sırf 22.000 TL ye ne satıyorlar diye bakıyordu. Ben 20.000 TL civarında ne olduğu belli olmayan bir sıfır araba alacağıma o paraya 10 hatta 20 yaşında ne olduğu belli olan kaliteli ve güvenli bir aracı tercih ederim.

Geçen günkü araba fuarında 22.000 TL ya sıfır araba vardı, inan ki en az ilgi gören araba oydu. Millet sırf 22.000 TL ye ne satıyorlar diye bakıyordu. Ben 20.000 TL civarında ne olduğu belli olmayan bir sıfır araba alacağıma o paraya 10 hatta 20 yaşında ne olduğu belli olan kaliteli ve güvenli bir aracı tercih ederim.
ulaşılması kolay arabalar ilgi çekmezfuarda:)

Sonata bizde vardı, bir süre kullanıldı, donanım iyiydi ama kalite yoktu. Araç bildiğiniz kalitesizdi. Kalite sunulan opsiyon değil maalesef. Şu an ilerleme olmuştur, bir şey diyemem.

Bana sorarsanız kaliteli markayı anlamak için oturup trafiği izlemek lazım. Satış rakamları gerçeğini, gözlem süresini uzatarak aşabilirsiniz. İstanbuldaysanız, yarın 1 saat E-5'i izleyin.
1960-70-80-90 model mercedesleri dağılmamış kız gibi görürsünüz. Hala taş gibi.
tek tük 80-90 model bmw ye denk gelebilirsiniz, temizine denk gelirseniz şanslısınız.
90-2000 model sonata zaten çok satılmadı ama 1 ay yollarda dikkatli gözlerle arayın, 1 taneye rastlarsanız, milli piyango bileti alın. Ben son senelerdir, trafikte hiç görmedim. Kaliteli olsa, alıcısı olurdu, sağlam olurdu, yollarda olurdu.
90-2000 arası Vectralar çokça var, ve aralarında çok temizi de var, döküntüsü de var. Bakarsan diri oluyor araç. Bence kaliteli-orta kaliteli. Vectra aracım, sonatayı ezerdi. Sonuçta bu aracı bir gün satacaksınız, maddi açıdan bakılırsa aracın tutulması da önemli.

Örnekler çok uç oldu ama kaliteyi elde etmek kolay değil. Hızla yol alıyorlar, taktir etmek lazım ama övmek veya yermek için henüz çok erken.

bakın burda dediğinize hiç katılmıyorum hemde hiç bende 2006 model vectra c2 vardı şimdi allah var aracım çok güzeldi ve memnundum asla aracımı kötülemem hatta soran olursa her zaman vectrayı öneririm.. ama gel gelelim biz küçük amcama 2009 model hyundai sonata aldık kalite diyorsanız hat safhada kaliteli bir araç..

bunu derken havadan konuşmuyorum benim sülalem almancıdır amcalarımda yiğenlerimde audi mercedes bmw den başka araç yokdur kankamda jaguar var hatta şu anda geçici bir süre yiğenimin a5 coupe 1.8 tfsi var altımda bunu dememin sebebi kaliteli araç nedir çok iyi bilirim...

sonatanın kapılarından lok diye ses geliyor kapattınmı bu ses bir tek almanlardan gelir ağır araba saçı çok kalın.. donanım deseniz söylemeye gerek bile duymuyorum her şey akıllı sistemlerden oluşuyor.. ve asla ve asla vectra sonatanın tırnağı edemez.. kesinlikle karşılaştırma kabul bile edemez..

şöyle diyim araba bende bir ay kaldı bir kere elim havalandırmaya gitmedi çünkü arabada akıllı havalandırma var kendi ayarlıyor her şeyini havalandırmayı soğuk mu sıcakmı 1 demi olsun 3 demi olsun ön resistanz yada arka resistans açılsınmı her şeyi kendi karar veriyor..

hız sabitleyici deseniz akıllı sistem çevirmemi var yolda kapat hız sabitlemeyi çevirmeden geç tekrar res düğmesine bas en son sabitlediğin yerden araba tekrar kendini cruise alıyor..

160 la gidiyorsun önüne aniden arabamı kırdı araba panik moduna geçiyor direk kendini frenleyip 4 lüleri yakıyor..

evinde mesela otomatik garaj kapısı var aynasında homelink özelliği var kumandayı tanıtıyorsun artık kumandaya ihtiyacın kalmıyor her girişde aynadan kapıları açıyorsun..

yani say say bitmez.. kaliteli yol tutuşmu arabada 5 koldan bağımsız sispansiyon sistemi 12 airbag var.. deri koltuklar var sunroof var say say bitmez..

bu araba niye satmadı satmamasının tek nedeni hyundai assanın reklam ve kampanya yapmamasıdır bu aracın türkiyede varolduğunu bile bilmeyen milyonlarca insan var..

şayet assan kampanyalar ve reklam yapsaydı bugün bir passat kadar çok satardı sonata.. yoksa arabada bir sorun yok yani sizin tezinize katiyen katılmıyorum türk halkı reklamlar ve kampanyalar doğrultusunda tüketim yapan bir milletdir.. e-5 in kenarında oturursanız en çok görüceğiniz araçlardan biride parasını katiyen hak etmeyen dacialar renaultlar v.b dir..

hatta başka markadanda örnek veriyim bu ülkede saab neden satmaz saabın kalitesinden herhalde kimsenin bir şüphesi yokdur dünyanın en sağlam aracıdır volvodan bile sağlam araçlar üretirler ve araçlarında bulunan teknolojiler şu anda bile pek çok araçlarda yok.. en basitinden yeni 9-5 lerde hud sistemine kadar var.. peki niye satmıyor fiyatlarıda bir passatdan yada bmw 5 kasadan pahalı değil.. işde sonata neden satmıyorsa saabda ondan satmıyor tüketici kesmine ulaşamıyor yetersiz kampanya yetersiz reklamizasyon..

yani sizin tezinizin dayanağı çok yanlış bence..

attachment.php

hyundai-sonata.jpg

Hyundai_Sonata_26_1024x768.jpg

asset_upload_file693_2614.jpg

sonata_sxi_02.jpg

savaş abinin dediği araç gelly dir o araç türkiyede kolay kolay satamaz çünkü çinli damgası var nede olsa çin malı çin malının kalitesizliği her sektörde malum millet tırsıyor tabi..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri