Tavan Aydınlatma Lambası

tavan lambasıyla birlikte torpido ve bagaj aydınlatması da yanmıyorsa sigorta yanmış olabilir. kendi aracım astra g kumandadan kilidi açınca iç aydınlatma devreye giriyor.

Teşekkür ederim hocam sigorta değil basit bir ampul patlamasıymış yaptırdım şuan sorunsuz

Merhabalar ;
Tigra'da tavan ışığı olduğunu iddiat ettikleri 2 tane dipsiz park ampulu vardır. Belkide yanıyordur siz farkına varamışsınızdır. Gerçekten bittiğini farzedersek (ki ikisinin aynı anda bitme ihtimali oldukça düşük) herhangi bir aksesuarcıya gidip bir çift dipsiz park ampulü temiz edebilirsiniz. Sökme kısmı ise oldukça kolaydır alüminyum çerçeve ile tavan sabitlenmiştir elinizle arka tarafından baskı kurarak çıkarabilirsiniz. Ayrıca sorun ampul değilse soketlerde yada kablo tesisatında sorun olabilir , ilgili sigortası atmış olabilir. Diğer bir ihtimal ise far anahatarını kendinize doğru çekince yanıyor kapıları açınca yanmıyor ise kapı içi ışık müşürlerini kontrol edin.

Evet hocam artık far düğmesini kendime çekince de yanıyor kapıları açıncada basit ampul patlamasıymış.

Peki asıl sorum 2.ci soru devri biraz yüksek tutunca içeriye çok az bir miktarda sıcak hava geliyor. Hararet ile ilgili herhangi bir problemim de yok neden böyle oluyor anlamıyorum bilginiz varmı sizin

Hocam o sıcak üflemesi kalorifer ısısı olması Lazım.astra h de klima tuşuna basınca az/orta/çok seçenekleri çıkıyor az yapınca o üfleme neredeyse Düşüyor,kış olduğundan kapatmıyorum ama tigrada nasıl kapanır bilmiyorum.o ısı çok rahatsız edici Adana'ya giderken bu kış Gününde klima ile içeriyi soğutmuştum o ısıdan kurtulmak için.

Evet hocam şimdi yine çok öyle rahatsız etmiyor soğuk havalar malum ama yazın 40 derece sıcakta bide o sıcak üflerse arabada oturulmaz yani bunu çözmem gerek en yakın zamanda. Araştırdım ama şimdilik bişey bulamadım çok can sıkıcı bi durum

Evet hocam artık far düğmesini kendime çekince de yanıyor kapıları açıncada basit ampul patlamasıymış.

Peki asıl sorum 2.ci soru devri biraz yüksek tutunca içeriye çok az bir miktarda sıcak hava geliyor. Hararet ile ilgili herhangi bir problemim de yok neden böyle oluyor anlamıyorum bilginiz varmı sizin

İç hava sirkülasyonunu kullanırsanız sorun yaşamazsınız. Sizin bahsettiğiniz sorun genellikle dış hava sirkülasyonu konumundayken ve derecelendirme butonu sıcak konumundayken ona göre ayarlı olduğu için bir miktar ısı her araçta verir. Sizin aracınızla ilgili değil. Sizin öncelikle yapmanız gereken derecelendirmeyi soğuk konumuna getirip iç hava sirkülasyonu aktif olarak kullanmak.

İç hava sirkülasyonunu kullanırsanız sorun yaşamazsınız. Sizin bahsettiğiniz sorun genellikle dış hava sirkülasyonu konumundayken ve derecelendirme butonu sıcak konumundayken ona göre ayarlı olduğu için bir miktar ısı her araçta verir. Sizin aracınızla ilgili değil. Sizin öncelikle yapmanız gereken derecelendirmeyi soğuk konumuna getirip iç hava sirkülasyonu aktif olarak kullanmak.

Yani bundan önce signo toledo kullanıyodum hocan şimdiye kadar manuel klimalı hiç araç da kullanmadım açıkcası, onda ve diğer öncekilerde böyle bişey yaşamamıştım belkide cahilliğime geldi, dediğinizi yarın uygulayacağım verdiğiniz cevaplar ve bilgiler için çok teşekkür ederim

Yani bundan önce signo toledo kullanıyodum hocan şimdiye kadar manuel klimalı hiç araç da kullanmadım açıkcası, onda ve diğer öncekilerde böyle bişey yaşamamıştım belkide cahilliğime geldi, dediğinizi yarın uygulayacağım verdiğiniz cevaplar ve bilgiler için çok teşekkür ederim

Anladım :) , doğrudur. Rica ederim 6 senelik Tigra kullanıcısı olduğum için çok aşinayım. Ayrıyetten sormak istediğin şeyler olursa özelden mesaj atabilirsin yardımcı olmaya çalışıyorum.

Geri