Telefon tercihi hakkında yardım

Biz de bu sene kızımıza kendi tercihi olan windows yazılımı kullanan Nokia lumia aldık. 2-3 aydır kullanıyor, son derece memnun. Bizim 10-11 senedir kullandığımız telefonlar ise su koymak üzere, özellikle benim kullandığım telefon epeyce yaşlandı, son nefesini verdiği zaman bende Nokia lumia almayı düşünüyorum.

İşletim sistemi kesinlikle android olsun. O fiyata g.m. 16 gb iyi seçim olur.

Samsung Galaxy S4 Miniden Gönderildi.

Arif bey daha oncede yazdigim gibi nokia lumia kullaniyorum. Bu saatten sonra kesinllikle android telefon kullanmam.

Hazır Mehmet arkadaşımız konuyu açmışken bende daha önce buna benzer bir konu açmıştım. Arkadaşlar bende bu telefonu alayım diyorum.

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=telcepdkp60&categoryId=371946

Harbiden yardıma ihtiyacım var. Kafam çok karışık çünkü. Bir telefona çok para da vermek istemiyorum. Çift hatlı olması ilk tercihim çünkü iki hat birden kullanıyorum.

abi bu telefon malzeme kalitesi olarak tabiki diğer telefonlardan düşük olacak. ilk önce bunu bilmeni isterim.ekran,batarya gibi parçalar daha çabuk deforme olabilir. bilindik markaların da bataryaları bir sene de bitebiliyor fakat bilindik markalarda parça bulabiliyorsun. bu çok bilindik marka olmadığından parça bulman zor olur.bir sene sonra batarya bitti ya da ekran kırıldı mı at çöpe yani.
diğer önemli şey performans. telefonun 4 çekirdekli olması seni aldatmasın. android telefon alacağın zamn aklında olsun google da telefon modelini yazdıktan sonra "antutu" yazarak telefonun hız-performans testlerinde kaç puan aldığına bakmalısın. şuanda 20.000 puan altında telefon almak pek mantıklı değil. yapılan programlar kullanacağın uygulamalar devamlı güncelleneceği için iki ay sonra kasmaya başladı diye dert yanarsın. suanda markalı telefonların 40.000-50.000 puanlar alacak kadar güçlü işlemcilerle üretiliyorlar. programlarda bunlara göre yapılınca bizim 500-600 tl lik android alan vatandaş lanet ediyor birdaha kullanmam diye.
android alacaksan
1- antutu puanı 20.000 altında olmaması gerekir.
2- ram 2 gb dan az olmayacak
3- hafıza önemli değil sadece arttırılabilir olsun. (sd kart takılabilsin)
4- bayarta 2500 mAh den düşük olmasın

bu özellikler dışında android alan sonra dert yanar benden söylemesi. gidip 500 tl ye alınan android den 2000 tllik telefon performansı beklemek biraz zor. telefonla çok işim olmaz,program kullanmam işimi görsün yeter dersen ios yada lumia serisi telefonlar işini görecektir. tabi onlarda da çift hatlı yok bidiğim kadarıyla.

Ya benim eklediğim telefonu sanırım beğenen olmadı :D

Nadir abi şuan kullandığım telefon 5.7 inc 2500 küsür çözünürlüğü var. 6'' telefonda 960x540 koyma mantıkları nedir anlamadım. Bilenimiz vardır minecraft diye bir oyun var onun çizgisinden ilerlemişler canın sıkıldığı zaman ekrandaki pikselleri sayarsın abi :D ama fiyatı çok iyi 2700mah batarya koymuşlar ekranıda az yer güzel dayanır diye tahmin ediyorum. yazdığı kadarıyla ekran kalitesi hariç ben beğendim :D

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/pr...04172,1484807.html?langId=-14#teknik-bilgiler

samsung dan asla şaşmam.

iphone a bulaşmam (herseyi paralı)
casper kapısından gecmem (o ne ya cocuk oyuncagı gibi)
Asus gitsin laptop yapsın

marmarali83, tutup autocad mi calıstırcan telefonda arkadaşda iphone6 plus var sadece goruntu var
hangi programı cekmeye kalksan para para para, ANDROID rules, anca paran varsa ıphone alırsın
yada 3-5 programınla debelenirsin

abi bu telefon malzeme kalitesi olarak tabiki diğer telefonlardan düşük olacak. ilk önce bunu bilmeni isterim.ekran,batarya gibi parçalar daha çabuk deforme olabilir. bilindik markaların da bataryaları bir sene de bitebiliyor fakat bilindik markalarda parça bulabiliyorsun. bu çok bilindik marka olmadığından parça bulman zor olur.bir sene sonra batarya bitti ya da ekran kırıldı mı at çöpe yani.
diğer önemli şey performans. telefonun 4 çekirdekli olması seni aldatmasın. android telefon alacağın zamn aklında olsun google da telefon modelini yazdıktan sonra "antutu" yazarak telefonun hız-performans testlerinde kaç puan aldığına bakmalısın. şuanda 20.000 puan altında telefon almak pek mantıklı değil. yapılan programlar kullanacağın uygulamalar devamlı güncelleneceği için iki ay sonra kasmaya başladı diye dert yanarsın. suanda markalı telefonların 40.000-50.000 puanlar alacak kadar güçlü işlemcilerle üretiliyorlar. programlarda bunlara göre yapılınca bizim 500-600 tl lik android alan vatandaş lanet ediyor birdaha kullanmam diye.
android alacaksan
1- antutu puanı 20.000 altında olmaması gerekir.
2- ram 2 gb dan az olmayacak
3- hafıza önemli değil sadece arttırılabilir olsun. (sd kart takılabilsin)
4- bayarta 2500 mAh den düşük olmasın

bu özellikler dışında android alan sonra dert yanar benden söylemesi. gidip 500 tl ye alınan android den 2000 tllik telefon performansı beklemek biraz zor. telefonla çok işim olmaz,program kullanmam işimi görsün yeter dersen ios yada lumia serisi telefonlar işini görecektir. tabi onlarda da çift hatlı yok bidiğim kadarıyla.

Hakan gerçekten 10 numara açıklama yapmışsın ellerine sağlık. Kardeşim peki burada olan telefonlardan hangisi dersin?

http://www.hepsiburada.com/liste/sm...ategoryId=371946&qs=/841_dp={220gb20ram}&sc=8

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 21:17 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 21:15 ----------

@marmarali83

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 21:17 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 21:17 ----------

Nadir abi şuan kullandığım telefon 5.7 inc 2500 küsür çözünürlüğü var. 6'' telefonda 960x540 koyma mantıkları nedir anlamadım. Bilenimiz vardır minecraft diye bir oyun var onun çizgisinden ilerlemişler canın sıkıldığı zaman ekrandaki pikselleri sayarsın abi :D ama fiyatı çok iyi 2700mah batarya koymuşlar ekranıda az yer güzel dayanır diye tahmin ediyorum. yazdığı kadarıyla ekran kalitesi hariç ben beğendim :D

Bende yorumlara filan baktım da azıcık ondan gaza geldim :D

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 21:17 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 21:17 ----------

@Astrag2005

bunlardan Samsung i9500 Galaxy S4 16 GB derim oda pahalı kalır
geriside benim acımdan bedava verseniz alır hemen okuturum.

http://www.hepsiburada.com/liste/sa...px?productId=telcepsamg7100&categoryId=371946

Samsung G7100 Galaxy Grand 2 949 tl

bende s3 mini var 12 st pili gidiyor tabi deli gibi konusursan o baska
ama su an pili 1500 mAH olmasına karsın fena degil ama 2600 mAH olup
quad core cpu olunca pil uzun olacak mı sanıyorsunuz, bizim işde var cocuk elinde
adaptor ile dolaşıyor, buldugu her yere sokuyor ve telefon samsung degil
baska bir marka

Geri